VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 5. 2024

Na kanalu Arte Concert si lahko ogledate nastop poljskih veljakov Behemoth v Pariški filharmoniji, kjer so nastopili 30. aprila v sklopu festivala Metal: Diabolus in musica. V živo so predstavili predlanski album Opvs Contra Natvram, ki ga Nergal šteje med svoje najboljše stvaritve.

14. 5. 2024

Ameriški thrash metalci Havok sporočajo, da se bodo letos poleti znova oglasili v Evropi. Med drugim bodo obiskali tudi našo prestolnico. 20. avgusta se bodo skupaj z Dust Bolt, ki bodo pred tem že razgrajali na Tolminatorju, ustavili v Menzi pri koritu.

Vstopnina v predprodaji znaša 25 EUR, na dan koncerta pa 30 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

13. 5. 2024

Nemške heavy metal legende Axel Rudi Pell bodo 14. junija pri Steamhammer objavile že svoj 22. celovečerec. Ta bo nosil naslov Risen Symbol in bo vseboval deset komadov:

The Resurrection (Intro)
Forever Strong
Guardian Angel
Immigrant Song
Darkest Hour
Ankhaia
Hell's on Fire
Crying in Pain
Right on Track
Taken by Storm

3. 5. 2024

Uprising, solo projekt Jana van Berlekoma, ki je bolje poznan pod psevdonimom Winterherz (Waldgeflüster), je postal del »metal družine« založbe AOP Records. Prva dva albuma sta tako zdaj na voljo na vseh pretočnih platformah, tretji album pa je tudi že posnet in bo kmalu izšel pri novi založbi. Več informacij bo znanih kmalu.

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

18. 4. 2024

Kot smo že poročali, bodo moderni metalci Jinjer 17. maja izdali prvi live album »Live In Los Angeles«. Koncert je bil posnet 22. decembra 2022 v dvorani The Wiltern v Los Angelesu. Pred izidom albuma band predstavlja še posnetek svojega najbolj prepoznavnega komada Pisces.

11. 4. 2024

Sporočajo, da je umrl Horst Odermatt. Horst je bil na sceni dejaven že od zgodnjih devetdesetih, ko je deloval kot urednik revije Heavy oder was? Bolj znan pa je bil privržencem trših zvokov kot vodja ter ustanovitelj festivala Bang Your Head, od leta 2006 pa tudi festivala Rock Of Ages. Star je bil 60 let. Naj počiva v miru.

9. 4. 2024

Mednarodna progresivna zasedba Seventh Station je med svoje letošnje koncerte dodala dva posebna dogodka. Med 23. in 25. majem se bo udeležila in nastopila na enem izmed večjih glasbenih dogodkov na območju Balkana, in sicer na bolgarskem Spike Music Showcasu v Plovdidu. Nekaj dni pred tem, natančneje v nedeljo, 19. maja, pa bo kot prva metal zasedba nastopila na grajskem dvorišču gradu Brežice, ki se v toplejših mesecih spremeni v koncertno prizorišče. Več o slednjem dogodku boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
4. 4. 2024

Konec marca je black/death metal band Verberis pri založbi Norma Evangelium Diaboli izdal tretji studijski album The Apophatic Wilderness.

2. 4. 2024

Ceršaški melodični death metalci Conventus Cerris so razkrili naslovnico prihajajočega albuma Sodba, ki ga bodo izdali predvidoma junija. Album prinaša deset novih skladb:

Apokaliptična himna
Glasnik
Hokn
Luna
Mrtvaški ples
Rusalka
Zapisana sodba
Bold
Severna krona
Černi ded*

*V cirbeškem narečju

25. 3. 2024

Bolgarski thrash/death metalci Terravore iz Varne bodo 29. marca izdali album Spiral of Downfall. S tega albuma v obliki videospota že ponujajo v posluh komad Blue Brutality.

22. 3. 2024

Ukrajinski groove death metalci Arhat so napovedali Secrets of Ancient Gods, svoj drugi album. Ta bo izšel 31. maja in prinesel deset komadov:

Intro
Abyss of Flame
Karnak
Arcana XVI
Nasha khoda nevpynna
Symbols (feat. Oleksii Syrota from Voracity)
Path Eternal
Wheel of Fate
The Great Unknown (feat. Dmytro Moskalenko from Violateress)
Shlyah do prozrinnya

21. 3. 2024

The Iron Maidens, najbolj znana ženska tribute zasedba, ki se poklanja velikanom Iron Maiden, jeseni prihaja v Evropo. Kje jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

13. 3. 2024

Ukrajinski moderni metalci Jinjer sporočajo, da bodo 17. maja pri Napalm Records izdali prvi live album s preprostim naslovom Live in Los Angeles. Pred izidom albuma band oboževalcem ponuja live video z dotične izdaje za komad Call Me a Symbol. Tracklista pa je taka:

Intro
Sit Stay Roll Over
Teacher, Teacher!
Copycat
Home Back
I Speak Astronomy
As I Boil Ice
Judgement (& Punishment)
Dead Hands Feel No Pain
Vortex
Who is Gonna be the One
Sleep of the Righteous
Call Me a Symbol
Perennial
Pisces
On the Top

 

8. 3. 2024

Domači speed/heavy metalci Big Bad Wolf so zamenjali bobnarja in pravijo tako: »Sporočamo, da iz banda odhaja bobnar Stanley, ker mu druge obveznosti in izzivi v življenju ne dopuščajo več, da bi še naprej igral bobne v BBW. Vsi člani tropa in bližnji prijatelji ti želimo vse najboljše in najlepše za naprej! Predvsem pa, da se vsaj na kakem špilu še srečamo in spijemo pivo ali dve ali šest. Hvala za nepozabnih 12 let! Za vedno ovekovečenih v videu spodaj … Cheers, brother!

PS: Nič skrbet, BBW smo v trop že sprejeli novega, jeznega volka … O njem več kmalu!!!«

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija