VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 4. 2024

Založba Profound Lore na tej povezavi ponuja v posluh novi album ameriških eksperimentalnežev Locrian z naslovom End Terrain. Ta obsega te naslove:

Chronoscapes
Utopias
Umwelt
The World Is Gone, There Is No World
Excarnate Light
Black Prisims of Our Dead Age
Innenwelt
In the Throes of Petrification
After Extinction

29. 3. 2024

Na letošnjo velikonočno nedeljo bo Škuc Ksb v ljubljansko Gromko pripeljal nekaj za vse ljubitelje tehničnega in disonantnega death metala – ameriške Replicant, ki bodo naslednji mesec obljubljajo tretji studijski album Infinite Mortality, in švicarski kvartet Anachronism, ki je lani izdal tretji dolgometražec Meanders.

Za ogrevanje bo poskrbel domači death metal band Siderean. Za več informacij lahko dogodku sledite na Facebooku in v našem napovedniku. Vstopnina na vratih znaša 12 EUR.

Replicant so ravno včeraj objavili videospot za komad Nekrotunnel s prihajajočega albuma Infinite Mortality, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Transcending Obscurity Records.

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

8. 11. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so objavili video za komad Home Sweet Home z zadnjega dolgometražca Wasteland Chronicles, ki je izšel 3. novembra.

24. 10. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so razkrili prve podrobnosti svojega drugega albuma, ki so mu nadeli naslov Wasteland Chronicles. Ta bo izšel 3. novembra in bo prinesel dvanajst novih komadov:

Keep Out!
Lost in The Dark
Parasite Symphony
Prototype
Eyes
Shelter
Straight to Hell
Finest Day to Die
Play with Me
Endless Fry
Wasteland
Home Sweet Home

Album naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so In Flames, Opeth, Arch Enemy, Sabaton, Dimmu Borgir, Architects in Septicflesh.

19. 9. 2023

Belgijski simfonični gotičarji Elusion so izdali videospot za pesem Isochronism, ki ga lahko preverite spodaj. Pesem je del januarskega ploščka The Fundamental Paradox.

14. 9. 2023

Avstrijski melodični post moderni death metalci Aeons Of Ashes bodo 23. septembra pri Running Wild Productions izdali svoj drugi dolgometražec z naslovom The Wasteland Chronicles. Zaenkrat v posluh ponujajo skladbo The Night the Darkness Died, ki jo lahko v obliki videospota preverite spodaj.

1. 9. 2023

Ameriški black/death metal/grindcore dvojec Egregore bo danes izdal prvenec Synchronistic Delusions, ki ga založba Sentient Ruin Laboratories tukaj ponuja v posluh.

17. 8. 2023

Ameriški black/death metal/grindcore dvojec Egregore je že leta 2020 izdal prvi demo Ritual Consciousness, ki so mu sledile številne druge kratke oziroma split izdaje in celo kompilacija. Trenutno pa je zasedba tik pred izdajo dolgometražnega prvenca Synchronistic Delusions, ki bo ugledal luč sveta 1. septembra pri Sentient Ruin Laboratories. Na kaseti, vinilu in digitalno bomo imeli opravka z enajstimi komadi:

Synchronistic Delusions    
Audiomancy
Walk in Soul
Ligis
Incorporeal Vivisection
Metaprogramming the 8th Circuit
Dysthymic Gloom
Birth of Death
Astrotheology
Chaos Protocols
Divinatory Hallucination

9. 8. 2023

Španski melodični death metalci Æolian bodo 10. novembra pri založbi Black Lion Records izdali nov dolgometražec Echoes Of The Future. Že pred izidom predstavljajo prvi single Hominis Obscura. Na albumu bodo naslednji komadi:

Hominis Obscura
Dreams or Reality
The Miracle
Her Grief
Like a Blackened Sun
Into the Flames
Lords of Greed
Echoes of the Future
Chronicles of the Fall

7. 6. 2023

Simfonični power metalci Phoebus The Knight so predstavili besedilni videospot za svoj nov single The Black Dungeon. Zasedba bo izdala serijo EP-jev, naslovljeno Phoebus The Knight Chronicles. Prvi del z naslovom The Cursed Lord bo izšel tako fizično kot digitalno 21. junija.

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2023

Švedski melodični death/groove metalci Scar Symmetry predstavljajo video za drugi single Chrononautilus s prihajajočega albuma The Singularity (Phase II - Xenotaph), ki po po devetih letih nasledil ploček The Singularity (Phase I: Neohumanity).

3. 5. 2023

Kalifornijski thrasherji Forbidden se ne vračajo samo na evropske odre, temveč se predstavljajo tudi v obliki video intervjujev. Prvi del cikla The Forbidden Rebirth Chronicles je že na voljo in nosi naslov Who is Norman Skinner?

20. 3. 2023

Švicarski death metalci Anachronism, ki se spretno spogledujejo z disonancami, so objavili nov video za pesem Dialogues, v katerem Lisa Voisard demonstrira vokalno in kitarsko nasilje. Gre za zadnjo pesem z aktualnega albuma Meanders, ki je konec januarja izšel& pri založbi Unorthodox Emanantions. Ogled videa je mogoč na bandovem kanalu na Youtubu.

1. 3. 2023

Finska simfonična enočlanska black metal zasedba Argenthorns je podpisala z založbo Avantgarde Music, pri kateri bo izšel prvenec z naslovom The Ravening. Album naj bi izšel 21. aprila in bo zajemal naslednje komade:

Hänen Salissaan Kastoimme Unenhoureet Vereen
The Manor of the Demon Duke
In the Hoary Shadows of the Blighted Gardens
I Incursion II A Procession of Spectres
Malefic Chronicle
Wings of Psychomachia
The Grand Hallowing of the Tyrant
Elpyminen

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna