VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2024

Japonski doom/death metal veljaki Coffins so obelodanili komad Spontaneous Rot s prihajajočega albuma Sinister Oath, ki izide 29. marca pri Relapse Records. Tracklista:

B.T.C.D.
Spontaneous Rot
Forced Disorder
Sinister Oath
Chain
Everlasting Spiral
Things Infestation
Headless Monarch
Domains of Black Miasma

9. 11. 2023

Španski melodični death metalci Eternal Storm predstavljajo komad A Dim Illusion s prihajajočega albuma A Giant Bound to Fall, ki ga bodo izdali 16. februarja pri Transcending Obscurity Records. To bo njihov drugi studijski album po vrsti, obsega pa naslednje naslove:

An Abyss of Unreason
A Dim Illusion
There was a Wall
Last Refuge
Eclipse
Lone Tree Domain
The Sleepers
The Void
A Giant Bound to Fall

7. 6. 2023

Ameriški death metalci Dipygus ponujajo tukaj in na Bandcampu v posluh aktualni EP Wet Market, ki je ta mesec izšel pri založbah Frozen Screams Imprint in Headsplit Records. Na EP-ju je naslednjih sedem komadov:

Lizard-man of Scape Ore Swamp
Living Fossil (瑞洋丸)
Sandworms
Bug Sounds (Osedax)
Welcome to Space-Island
Domain of the Crystal Kong
Onslaught of the Mechanikong Jungle-Krusher

15. 5. 2023

Teksaška death metal/hardcore zasedba Creeping Death je posnela live videospot za komad The Common Breed. Ta je del prihajajočega albuma Boundless Domain, ki bo izšel 16. junija pri MNRK Heavy. Tracklista:

Boundless Domain
Intestinal Wrap
Vitrified Earth
The Parthian Shot
Creators Turned into Prey
Cursed
Remnants of the Old Gods
Looming
The Common Breed
The Edge of Existence

8. 12. 2022

Ameriški ekstremneži Lacerated so objavili videospot za komad Grotesque. Gre za prenovljeni komad, ki so ga prvič izdali že leta 2020. Prenovljena oziroma posodobljena različica je na voljo na njihovem novem EP-ju The Vile Domain.

 

Avtorica: Tina Urek
29. 11. 2022

Brazilski black/thrash metalci Krushhammer so včeraj pri založbi Helldprod Records izdali prvenec Blood, Violence & Blasphemy, ki je tukaj na voljo v posluh. Celovečerec obsega naslednje komade:

Morbid Future
Apocalyptic Cult
Evil Domain
Sorcery Rites
The Witcher
In the Night
Born to Blasphemy
Find the Undead
Try Suicide
Satanic Fire

23. 9. 2022

Založba Invictus Productions bo konec meseca izdala prvenec italijanske skupine Thulsa Doom z naslovom A Fate Worse Than Death, ki prinaša naslednje skladbe:

Where Death Dwells
Cursed Domains Beyond
Into the Vaults of Angmar
Tomb of the Serpent Cult
A Fate Worse Than Death (Instrumental)
Order of the Black
Hung, Drawn and Quartered
Last Portal of Xhul
The Dawn of the Fire Age
The Orgy (Outro)

16. 9. 2019

Cannabis Corpse na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Blunt Force Domain s prihajajočega albuma z naslovom Nug So Vile, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Season Of Mist.

30. 10. 2018

Ferum bodo 14. decembra pri Everlasting Spew Records izdali svoj debitantski EP, medtem ko bodo pri Unholy Domain Records poskrbeli tudi za kasetno izdajo. V skladbi Perpetual Distrust gostuje tudi finski vokalist Marko Neuman (Convocation, Dark Buddha Rising, Overdose Support). Tukaj je na voljo dražilnik za prihajajoči EP, prvo skladbo pa naj bi skupina objavila že v kratkem.

5. 9. 2018

Dansko-italijanska satanic doom naveza The Rite je objavila naslovno skladbo prihajajočega mini albuma The Brocken Fires, ki bo na kaseti izšel pri Unholy Domain Records. Za ostale formate skupina zaenkrat še išče založnika.

27. 8. 2018

Švedski melodični death metalci Imperial Domain predstavljajo videospot za skladbo The Future Is Lost z najnovejšega albuma The Deluge, izdanega v začetku avgusta pri založbi Inverse Records.

8. 5. 2018

Švedski progresivni metalci Lost Domain so objavili besedilni video za novi single Rebellious Angel, ki se nahaja na prihajajočem debitantskem albumu z naslovom ...In The Waiting Room Of Death. Na singlu kot gostujoči vokalist sodeluje tudi Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra).

12. 2. 2018

Tukaj lahko prisluhnete skladbi It Takes Form s prihajajočega albuma ameriških death metal veteranov Cardiac Arrest z naslovom A Parallel Dimension Of Despair, ki bo izšel 23. aprila pri založbi Memento Mori.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Immoral And Absurd
Become The Pain
Unforgiving... Unrelenting
When The Teeth Sink In
When Murder Is Justified
Drudge Demon
Rotting Creator
It Takes Form
This Dark Domain
Professional Victim
Voices From The Tomb

9. 3. 2016

Ameriški deathcore/death metal band Verment predstavlja skladbi Amon's Wrath in Vile Incisions, ki bosta 1. aprila izšli na mini albumu z naslovom Death's Domain. Ta prinaša naslednjih sedem skladb, od katerih lahko omenjeni dve že slišite v predvajalniku spodaj:
Casket Fever
Amon's Wrath
Wings of Bone
Vile Incisions
Obsolescence Reality
Chemical Indoctrination
Parade of Filth

6. 10. 2015

Grški progressive/power metal band Endomain predstavlja besedilni video za skladbo Valley of Disorder z včeraj izdanega prvenca Step in the Machine.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija