VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Ameriški black metalci Blackbraid, ki so lansko leto izdali drugi studijski album Blackbraid II in so trenutno v pripravi materiala za novo ploščo, sporočajo, da se oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Na turneji z naslovom On Wings Of Sacred Death jih bodo spremljali Lamp Of Murmuur in Dödsrit. Nam najbliže se bodo zasedbe ustavile 16. oktobra na Dunaju.

10. 5. 2024

Legende nemškega power metala Freedom Call, ki so danes izdale nov celovečerec Silver Romance, predstavljajo video za komad Supernova. Včeraj so Nemci v Münchnu že začeli evropsko turnejo, konec oktobra pa bodo znova romali po Evropi, tokrat kot posebni gostje velikanov Rhapsody Of Fire.

10. 5. 2024

Stoner metal veljaki Monster Magnet letos praznujejo 35 let delovanja. V ta namen se bodo jeseni odpravili na turnejo po Evropi, med drugim pa se bodo 9. oktobra ustavili tudi v zagrebškem klubu Boogaloo. Ostale datume turneje najdete na sliki.

9. 5. 2024

Melodični heavy metalci Axxis sporočajo, da bodo julija izdali nov album Coming Home. Ta bo hkrati tudi zadnji album, ki tako zaključuje 35 let trajajočo kariero. Poleg novega albuma se bo band jeseni odpravil tudi na zadnjo turnejo. Zaenkrat so potrjeni le datumi v Nemčiji in nekateri tuji festivali.

9. 5. 2024

Finski death/doom metalci Grain Of Pain napovedujejo izid prvenca The Moon Lights The Way. Album izide 31. maja, spodaj pa si lahko ogledate besedilni video za naslovni komad prvenca.

8. 5. 2024

Društvo Subart išče nove posameznike za sodelovanje na dogodkih v kranjskem klubu TrainStation SubArt. Če obožujete glasbo, radi delate v živahnem okolju in uživate v timskem delu, se lahko pridružite njihovi ekipi.

Ponujajo:

– priložnost za delo na raznolikih glasbenih dogodkih in festivalih,
– izkušnje pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
– dinamično delovno okolje in možnost za osebno rast ter razvoj veščin,
– priložnost za sodelovanje s priznanimi umetniki in organizacijami v glasbeni industriji.


Iščejo:

– šankiste,
– prodajalce vstopnic,
– izvedbenike,
– tonske tehnike,
– lučkarje.

Če se prepoznate v zgornjih opisih in bi radi postali del njihove ekipe, se prijavite tukaj.

8. 5. 2024

Nemški poganski black metalci Asenblut predstavljajo single Unbesiegbar. Skladbo boste našli na petem albumu zasedbe z naslovom Entfesselt, ki izide 2. avgusta in bo vseboval te komade:

Das Ende der Götter
Entfesselt
Unbesiegbar
Wie ein Berserker
Arm in Arm
Hexengericht
Wölfe des Meeres
Blut und Sand
Dagon
Nox nostra est

7. 5. 2024

Švedski melodični death metalci The Halo Effect bodo prihodnje leto začeli z evropsko turnejo. Na tej jih bodo spremljali Pain, nam najbližje pa se bodo, kot kaže, ustavili na Dunaju (6. februar, Arena) in v Budimpešti (7. februar, Barba Negra).

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Poljski stonerji Dopelord, ki bodo nastopili na letošnji ediciji Tolminatorja, in Francozi Red Sun Atacama se novembra odpravljajo na skupno turnejo po Zahodni in Južni Evropi. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

3. 5. 2024

Ljubljanska zasedba Slugpit, v kateri delujejo nekdanji člani Teleport in Natt, je v sredo svojo glasbo predstavila v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. Tri od šestih komadov z debitantskega EP-ja Mentally Unengaged, ki ga bodo izdali sredi meseca, ponuja v posluh na Bandcampu.

Člani Slugpit so:
Vid Fekonja – vokal
Joao C. – bobni
Matej Veren – baskitara
Jan Medved – kitara

Avtorica fotografije je Ronja Matijevec Jerman.

30. 4. 2024

Novinci na norveški black metal sceni Odio Deus so se pridružili ekipi Wormholedeath Records. Pri tej bo 7. junija izšel zasedbin debitanski plošček Spiritual Syphilis.

Avtorica: Tina Urek
30. 4. 2024

Italijanska doom metal zasedba Doomraiser bo v prihajajočih mesecih izdala nov album, ki mu je nadela naslov Cold Grave Marble. Več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2024

Italijanski trasherji Mass Crysis so napovedali kratko turnejo, katere datume lahko preverite na priloženi sliki.

26. 4. 2024

Ameriški death metalci 200 Stab Wounds predstavljajo videospot za komad Hands of Eternity. Z njim napovedujejo drugi studijski album Manual Manic Procedures, ki ga bodo izdali 28. junija pri založbi Metal Blade. Album prinaša komade:

Hands of Eternity
Gross Abuse
Manual Manic Procedures
Release the Stench
Led to the Chamber / Liquified
Flesh from Within
Defiled Gestation
Ride the Flatline
Parricide

26. 4. 2024

V okviru turneje Theatrum Mortis Humanae Tour začnejo Srd, Ater Era in Britof danes v Mariboru ob 20. uri:

19.30 vrata
20.00 Britof
21.20 Ater Era
22.40 Srd

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna