VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Že trinajsta edicija festivala 70.000 Tons Of Metal se bo prihodnje leto odvila med 30. januarjem in 3. februarjem. Ladja bo izplula iz Miamija, končna destinacija pa bo tokrat Ocho Rios na Jamajki.

Prve potrjene zasedbe, ki bodo odigrale en (ali dva) koncerta na križarki, so Benighted, Candlemass, Delain, Emperor, Flotsam & Yetsam, In Extremo, Kalmah, Majestica, Samael, SepticFlesh, Stratovarious, Tankard in The Kovenant.

Avtorica: Tina Urek
11. 1. 2023

Iz tabora nemške zasedbe In Extremo sporočajo, da so bili zaradi prevelikega finančnega tveganja in povišanih stroškov primorani odpovedati evropsko turnejo. Celotno izjavo lahko preberete tukaj:

»Dear friends,

an unbelievably eventful year is behind us: We were allowed to play a multitude of unbelievably beautiful and beautiful shows, which once again reminded us how lucky we are and what value music has not only for us but also for you. A year like this brings fresh wind into the sails and we look forward to what lies ahead. Unfortunately, it is also the case that we are still living in extraordinary and challenging times, which is reflected in our specific case in the fact that we have to cancel the upcoming European tour for 2023. According to the current status, this tour unfortunately involves too many financial risks, which, as in some places, is not least due to the extreme price developments.
Nevertheless, that shouldn't be a reason to despair, because we're taking the upswing that gave us this year and will use the time in the studio to show you another chapter in the new year.

The tickets for the tour can of course be returned where they were bought.

Take care of yourselves and your loved ones and see you soon!

your 6«

28. 1. 2022

Umrl je Boris Pfeiffer, nekdanji član nemške zasedbe In Extremo (zasedbo je zapustil maja lani). Kot poročajo mediji, naj bi se Pfeiffer v ponedeljek zvečer udeležil demonstracij proti covidnim ukrepom in se med vračanjem do svojega vozila zgrudil in kasneje v bolnišnici umrl. Star je bil 53 let.

13. 9. 2021

Ta četrtek, 16. septembra, bodo v mariborski dvorani Gustaf nastopile ameriške heavy/thrash metal/punk legende Mentors (znane tudi kot The Mentors). Gre za zasedbo, ki je bila ustanovljena leta 1976 in tako letos praznuje 45 let delovanja, v okviru katerega je izdala 8 studijskih albumov in številne druge izdaje, zadnjo v lanskem letu, in sicer EP z naslovom Al extremo. Zasedba je sicer poznana po svojih kontroverznih besedilih in divjih nastopih, zaradi česar bo njen nastop v Gustafu vse kaj drugega kot dolgočasen. Kot predskupina bodo nastopili lokalci Uporabniki.

10. 7. 2020

Konec meseca, natančneje od 29. 7. do 1. 8., bo potekal spletni dogodek Wacken World Wide. Na tej spletni strani boste lahko brezplačno spremljali koncerte zasedb Blind Guardian, Heaven Shall Burn, In Extremo, Kreator in mnogih drugih. Šlo bo seveda za posnetke nastopov z omenjenega festivala.

Avtorica: Tina Urek
1. 8. 2019

Hrvaška metal/folk/industrial zasedba Manntra predstavlja sveži videospot za skladbo Murter, v kateri na vokalu gostuje tudi Michael Robert Rhein iz skupine In Extremo. Gre za skladbo z njihovega četrtega studijskega albuma z naslovom Oyka!, ki je izšel prejšnji teden. Novi album je obenem tudi mednarodni prvenec skupine in vsebuje besedila v kar treh različnih jezikih.

Tracklista je sledeča:
Oyka!
Yelena
Murter (feat. Michael Robert Rhein)
Dance
In The Shadows
Everlasting
Fire In The Sky
Nevera
Rakhia
Sanjaj
Murter (hrvaška verzija)
Yelena (koncertna verzija)

7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
4. 2. 2019

Ameriška tehnična death metal zasedba Allegaeon bo 19. aprila pri založbi Metal Blade Records izdala novi studijski album z naslovom Apoptosis, ki prinaša naslednje skladbe:
Parthenogenesis
Interphase // Meiosis
Extremophiles (B)
The Secular Age
Exothermic Chemical Combustion
Extremophiles (A)
Metaphobia
Tsunami And Submergence
Colors Of The Currents
Stellar Tidal Disruption
Apoptosis

Band je posneli tudi videospot za skladbo Stellar Tidal Disruption, ki si ga lahko ogledate spodaj.

29. 10. 2015

Potrjene so nove skupine, ki bodo v avstrijskem Tröpolachu nastopile na festivalu Full Metal Mountain. Poleg Accept, In Extremo in Heaven Shall Burn si lahko med 28. marcem in 3. aprilom ogledate še zasedbe Powerwolf, Serious Black, Avantasia, Sabaton, Korpiklaani, Gloryhammer, Alkbottle, Battle Beast, Bembers, Beyond The Black, Blaas Of Glory, Blechblosn, C.O.P. UK, Da Rocka & Da Waitler, Devil’s Train, Die Drescher, Dog Eat Dog, Eskimo Callboy, Gamma Ray, Hämatom, Headcrash, Russkaja, Mambo Kurt, Mutz, Orden ter Ogan.

27. 3. 2015
Jutri se začne predprodaja vstopnic za festival Full Metal Mountain, ki se bo odvijal v Mokrinah (Nassfeld) od 28. marca do 3. aprila prihodnje leto. Prvi potrjeni nastopajoči so Accept, Heaven Shall Burn in In Extremo. /P.G./

24. 9. 2014
Between The Buried And Me predstavljajo video za skladbo Extremophile Elite z živega DVD-ja z naslovom Future Sequence: Live at Fidelitorium, ki bo izšel konec meseca. /P.G./

4. 8. 2014
Running Wild, In Flames, In Extremo, U.D.O., Sabaton, Amorphis (specialen set »Tales From A Thousand Lakes«), Death Angel, Powerwolf, Ensiferum, Kataklysm, Cannibal Corpse, Sepultura, Thyrfing, Trans-Siberian Orchestra in Savatage so prvi potrjeni bandi za Wacken Open Air 2015, ki se bo odvijal od 30. junija do 1. avgusta prihodnje leto. Za Trans-Siberian Orchestra bo to prvi festivalski nastop nasploh, Savatage pa se bodo zbrali prvič po letu 2002. Za oba banda naj bi bila to ekskluzivna koncerta v Evropi.
Za festival je na voljo le še 15.000 vstopnic, ki jih lahko kupite tukaj. Pohitite! Vseh 75.000 vstopnic je bilo razporanih v manj kot 12 urah. /P.G./

18. 3. 2014
Therion, Xentrix, In Extremo, Origin in Grave Digger so nove potrjene skupine za festival 70000 Tons Of Metal, ki bo potekal med 22. in 26. januarjem 2015 na ladji Liberty Of The Seas. /P.G./

22. 11. 2013
Nemški death/thrash metalci Dew-Scented obveščajo, da se trenutno ukvarjajo z ustvarjanjem komadov za novi album, ki ga bodo pričeli snemati predvidoma spomladi 2014. Ne pozabimo, da se bo zasedba kmalu odpravila na evropsko turnejo z Death Angel, Extremo in Admiron, v sklopu katere bodo 1. decembra divjali v ljubljanskem Channel Zeru. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
24. 10. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Ta teden lahko med drugim naročite tudi nove Warbringer, Korn, Monster Magnet, Paradise Lost, Convulse, Endstille, The Flower Kings, Zodiac, Monkey3, Ayreon, Epico in Zodiac. Zbiratelji vinila ne spreglejte nove plošče Satyricon in ponovnih izdaj Morbid Angel, Carcass in Dream Theater.

Prihajajoča koncertna sezona je obogatena s še enim koncertom. 1. decembra v Ljubljano prihajajo Death Angel, skupaj z Dew-Scented, Extremo in Adimiron. Vstopnice so že v prodaji, ponujamo pa tudi komplet vstopnice in nove plošče Death Angel.

Celoten newsletter se nahaja tukaj". /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna