VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 6. 2024

Avstrijski brutaličarji Mastic Scum z videospotom za komad Room 23 spominjajo na album Icon iz leta 2022.

In ne pozabimo: Mastic Scum bodo nastopili na letošnji ediciji Breka Festa.

12. 6. 2024

Bleed From Within so te dni predstavili novi single Hands of Sin. Zasedbo lahko poleti ujamete na nekaterih festivalih, npr. Graspop Metal Meeting in Full Force Festival, konec leta pa se bodo mudili na turneji po Evropi in Veliki Britaniji s Slipknot, ki pa je že razprodana.

Avtorica: Tina Urek
10. 6. 2024

Znani so vsi nastopajoči na letošnji ediciji Karst Rock Festa, med katerimi sta tudi dva slovenska banda. Na Karst Rock Festu 3 bo nastopilo teh šest bandov: Sfregio, Dark Pools, ArtemisiA, Chains, Antidem, Users.

Festival se bo zgodil v soboto, 6. julija, vstop je prost. Vse informacije o dogodku najdete v našem Napovedniku.

5. 6. 2024

Predprodajne vstopnice za letošnjo edicijo festivala Metaljot Raspaljot so razprodane. Mesec dni, natančneje do 4. julija, je cena rednih vstopnic 35 EUR.

Avtorica: Tina Urek
4. 6. 2024

Rotting Christ so objavili animirani videospot za novi komad Pix Lax Dax. Komad, ki vas bo popeljal skozi skrivnosti Elevzine, najdete na še vročem ploščku Pro Xristou. Spomnimo, da bo zasedba v petek 5. julija nastopila na letošnjem festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem.

Avtorica: Tina Urek
4. 6. 2024

Domači Britof bodo nastopili na letošnjem StonerKras Festu, ki se bo odvil 13. julija v Trstu.

Avtorica: Tina Urek
3. 6. 2024

Znana sta že dva nastopajoča banda na letošnjem Bunkerfestu v Izoli, ki so bo odvil 7. septembra. To sta malteški stoner doomerji Hemplifier in avstrijski stonerji Swanmay.

31. 5. 2024

Organizatorji letošnje edicije festivala Heretic Feast sporočajo, da se ta iz Kutine seli v Zagreb, natančneje v klub Boogaloo, kjer se bo 21. in 22. junija odvijal festival ekstremne glasbe. Poleg menjave lokacije pa je znan tudi razpored zasedb po dnevih:

PETEK:
Asagraum
Wayfarer
Kolac
Dreadnought
Bezdan
Zlobnik

SOBOTA:
Srd
Naurrakar
Infernal Tenebra
Attitudes to Human Extinction
Gore Thrower
Dickless Tracy
Malediction
Defiant

Več informacij najdete v našem Napovedniku.

31. 5. 2024

Več kot leto dni so Švicarji Eluveitie potrebovali, da so našli zamenjavo za violinistko Nicole Ansperger, ki je band lani zapustila zaradi osebnih razlogov. Iskanja torej ni več, saj je nova violinistka postala Lea-Sophie Fischer.

»Hey everybody – we’re excited to finally lift the curtain! Ever since Nicole Ansperger decided to step short and leave Eluveitie for personal reasons and to shift her focus, more than a year ago, it obviously wasn't an easy task to find somebody to fill that gap.

And so we are really happy and thankful to finally announce Lea-Sophie Fischer as Eluveitie's new violinist! Please welcome her to the Elu family! Some of us have been friends with Sophie for many years already and over time our musical paths crossed quite a few times. After Nicole's departure Sophie helped us out on the stages of the festivals and open airs. And of course we were as glad as we were proud to get support from such an incredible musician. While we grew together as a group, things became very clear and the time's just the right one to join forces for good!«

31. 5. 2024

Dekadent so včeraj predstavili videospot za single Zástor, tretjo skladbo z novega albuma Dyonist, ki ga bodo danes izdali pri založbi Dusktone Records na vinilu in CD-ju. Albumu že lahko prisluhnete na Bandcampu, v živo pa lahko Dekadent ujamete čez dober mesec dni na festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem.

31. 5. 2024

Rotting Christ so objavili animirani videospot za pesem The Farewell z aktualnega albuma Pro Xristou, ki ga je pretekli petek izdala založba Season of Mist.

Mimogrede: Rotting Christ bodo nastopili tudi na festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem.

28. 5. 2024

Norveški black metalci Kirkebrann bodo 28. junija na vinilu, CD-ju in digitalno izdali album Mot trellenes forfall… To bo drugi dolgometražni album Norvežanov, ki pa prinaša te komade:

Offer
En slaves frihet
Englemaker
Manifest by Murder
Tårer av sand, et liv i grus
Malstrøm
Nattevred
Den som hater (CD version bonus track)
Parasittenes planet
Vandringa
Narkose psykose
Jakten på visdom
Vi går med stormskritt…

28. 5. 2024

Znani so vsi bandi za Basinfirefest 2024, in sicer: 1000 BOMBS, ACID FORCE, ARKONA, AS EVERYTHING UNFOLDS, ASAGRAUM, ATREYU, BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CELESTE, CRADLE OF FILTH, CROWBAR, DANGERFACE, DEADROOTS, DESTRUCTION, DOGMA ART, DREAM STATE, FATA MORGANA, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HEJTMAN, HENTAI CORPORATION, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, MEAN MESSIAH, NANOWAR OF STEEL, NIAKARA, NYRST, PAN LYNX, PANZERFAUST, PRVNÍ HOŘE, REFORE, ROTTING CHRIST, SATISFACTION, SHOGUN TOKUGAWA, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS.

Češki festival bo potekal od 26. do 29. junija, poleg tega je organizator dodal možnost nakupa enodnevnih vstopnic, medtem ko je program po dnevih že tudi objavljen.

24. 5. 2024

Včeraj smo z vami delili vest, da je letošnji Kramp Fest zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan, danes pa delimo še eno bolj spodbudno.

Ekipa kluba Jalla Jalla na Metelkovi je poskusila iz nastale situacije narediti najboljše in bo zato gostila dve zasedbi, ki bi morali sicer nastopiti na odpovedanem festivalu v Godoviču – cerkniški hardcore/punk band The Kripless in brazilsko aracho post/punk zasedbo Água. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku. Koncert se začne ob 20. uri.

24. 5. 2024

Tretja izvedba Karst Rock festa je letos napovedana za 6. julij, festival pa se bo odvijal na prireditvenem prostoru v Zgoniku v Furlaniji – Julijski krajini. Med dosedanjimi potrditvami sta kar dve slovenski zasedbi, in sicer primorski drone/doom metal dvojec Chains ter štajerski thrash metal band Uporabniki.

Poleg omenjenih so bili doslej potrjeni še italijanski fusion metalci Antidem in goriška rock skupina ArtemisiA. Vstop na festival bo brezplačen, več o dogodku in nastopajočih pa lahko preberete tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
Recenzija
7. 6. 2024
Iz ropotarnice: The 3rd And The Mortal - Tears Laid in Earth
Recenzija
6. 6. 2024
Saxon - Hell, Fire and Damnation
KONCERTI & FESTIVALI
13. 6. 2024
Igorrr, Sanguisugabogg
Kino Šiška, Ljubljana
13. 6. 2024
Avenged Sevenfold
Firenze Rocks
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija