VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Kitarist/vokalist Shelby Lermo (Ulthar, Human Corpse Abuse, ex-Vastum) in bobnar Jason Bursese (Black Fucking Cancer) predstavljata nov projekt Thanatotherion, ki je nadaljevanje Shelbyjevega projekta Naughtskeid. Led sta prebila s komadom Nuclear Womb z albuma Alienation Manifesto, ki bo izšel 7. junija pri založbi I, Voidhanger Records in obsega komade:

Red Cathedral
The Raven and the Box of Stars
Orb
Wilczyca
Nuclear Womb
Lament
Codex Crepusculum

15. 2. 2024

Sulphur And Mercury je nova heavy/doom metal zasedba, ki jo sestavljajo Jason Netherton (Misery Index), Francesco Conte (Spiritual Front), Marco Mastrobuono (Hour Of Penance) in Dario Casabona (Griefbringer). Fantje so podpisali s Time To Kill Records, pri katerih bo 12. aprila izšel prvi EP Alchemia Prophetica. Prvi single Lightless Slumber so predstavili včeraj.

Avtorica: Tina Urek
28. 8. 2023

Angleški deathcorovci Monasteries so minuli petek pri založbi Seek & Strike izdali svoj prvenec Ominous in video za komad Spiralled Icon, na katerem kot gost na vokalih gostuje Jason Evans (Ingested).

1. 6. 2023

Kitarist Jason Ashcraft (Helion Prime, Dire Peril, Planeswalker, Of Romulus) je združil moči z vokalistom Stujem Blockom (Into Eternity, ex-Iced Earth). Plod njunega sodelovanja je EP z naslovom My Vengeance Is Everything, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

19. 4. 2023

Jason Newsted, najbolje znan kot nekdanji basist zasedbe Metallica, bo po desetih letih ponovno obudil svoj solo projekt Newsted. S projektom bo nastopil 20. maja na Floridi. Ali to pomeni tudi novo glasbo, pa zaenkrat še ni znano.

Avtorica: Tina Urek
2. 11. 2022

August Burns Red bodo 24. marca prihodnje leto izdali nov celovečerni album, ki bo nosil naslov Death Below. Včeraj so že razkrili naslovnico ploščka in naslove komadov z kar nekaj gostujočimi glasbeniki:

Premonition
The Cleansing
Ancestry (feat. Jesse Leach)
Tightrope (feat. Jason Richardson)
Fool’s Gold in the Bear Trap
Backfire
Revival
Sevink
Dark Divide
Deadbolt
The Abyss (feat. JT Cavey)
Reckoning (feat. Spencer Chamberlain)

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2022

Jason Köhnen (Bong-Ra, Celestial Season, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble) s svojim darkjazz/eksperimentalnim black metal projektom The Lovecraft Sextet predstavlja prvo skladbo s prihajajočega albuma Miserere, ki bo 7. oktobra izšel pri založbi Debemur Morti. Album sicer prinaša naslednje komade:

Miserere [Opus I]-Occulta
Miserere [Opus II]-Domine
Miserere [Opus III]-Sanctum
Miserere [Opus IV]-Sacrificium
Miserere [Opus V]-Humiliatum
Miserere [Opus VI]-Libera

19. 5. 2022

Avstralski death metalci Psycroptic so posneli zelo temačen videospot za komad Rend Asunder, ki ga je režiral Michael Rankine. Komad predstavlja single z bandovega prihajajočega celovečerca Divine Council, ki naj bi izšel 5. avgusta in na katerem je vokale prispeval Jason Keyser (Origin).

7. 4. 2022

Pri založbi Edged Circle Productions je izšel album 4am ambientalnega projekta Crossed Paths, ki ga sestavljata Andy Whale (ex-Bolt Thrower, Darkened) in Jason Walton (Agalloch). Projekt je zasnovan v slogu gibanja kosmische Musik iz 70. let.

Album bo izšel na gramofonski plošči 24. junija. Ves dobiček iz prodaje bo namenjen žrtvam trenutnih vojnih razmer.

17. 11. 2021

Ameriški doom metal trio Fostermother bo 18. februarja pri založbi Ripple Music izdal nov studijski album The Ocean. Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single Hedonist.

Tracklista je sledeča:
Sunday
Seasons
Hedonist
Dark Desires
Unholiest Of Days
The Ocean
Arrival
Solitude

Fostermother iz Houstona v Texasu sestavljajo kitarist/ vokalist Travis Weatherred, basist Stephen Griffin in bobnar Jason Motamedi.

8. 11. 2021

Ameriška doom metal zasedba Thunder Horse predstavlja videospot za nov single Song For The Ferryman z aktualnega studijskega albuma Chosen One, izdanega letos spomladi pri založbi Ripple Music.

Thunder Horse iz Austina v Teksasu sestavljajo Stephen Bishop na kitari in vokalu, T.C. Connally na solo kitari, Dave Crow na basu in Jason »Shakes« West na bobnih.

13. 10. 2021

Ameriška blackened speed/thrash metal zasedba Bastard se po šestih letih vrača z novim singlom Rotten Blood, za katerega je posnela tudi videospot. Single je že na voljo preko Distortion Music Group in Blood Blast Distribution. Oboževalci Motörhead, Venom, Nifilheim, Protector in zgodnjih Bathory tudi tokrat ne bi smeli ostati ravnodušni.

Skupino iz St. Louisa v Missouriju sestavljajo Jason Asberry (Harkonin, Stormruler, ex-Fister) na bobnih, Tom Quach (Harkonin, Warghoul, ex-Fistula) na basu, Scott Fogelbach (The Lion's Daughter, ex-Harkonin) na kitari, Jason Barron (Harkonin, ex-Fistula, ex-Pulchra Morte) na vokalu in Ryan Rhyneer na drugi kitari.

7. 10. 2021

Atmosferični doom metal projekt The Answer Lies In The Black Void, v katerem sodelujeta Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble), predstavlja videospot za peti single Moult z aktualnega prvenca z naslovom Forlorn, izdanega konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

5. 10. 2021

The Answer Lies In The Black Void na ogled ponujata videospot za četrti single Okkultas studijskega prvenca z naslovom Forlorn, ki je izšel konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

Gre za atmosferični doom metal projekt, v katerem sta moči združila Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble).

30. 9. 2021

Atmosferični doom metal dvojec The Answer Lies In The Black Void, v katerem sodelujeta Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble), je objavil videospot za otvoritveno skladbo Mina s svežega studijskega prvenca z naslovom Forlorn, ki je izšel pretekli petek pri Burning World Records/Roadburn Records. Po Become Undone in For Nevermore je to že tretji single z albuma, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Mina
Barren
Rubicon
Moult
For Nevermore
Become Undone
Okkultas
White Dove
Curse

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija