VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 12. 2023

Ruska pagan/folk metal zasedba Arkona je objavila posnetek koncerta, ki ga je 23. septembra odigrala v klubu Urban v Moskvi in naslovila Live On The Threshold Of The Abyss. S to potezo obeležuje izid svojega desetega dolgometražca Kob', ki je letos poleti izšel pri Napalm Records.

26. 8. 2021

Švedska prog rock zasedba Sleep Moscow, v kateri sodeluje tudi vokalist Arvid Hällagård (Green Leaf), je nedavno pri založbi Majestic Mountain Records izdala svoj drugi studijski izdelek z naslovom Of The Sun, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Home
Light Will Meet Us
Gift Of Life
Of The Sun
Memories
Far Beyond Gone
Alone
Facing The Clouds
You Are Over

10. 5. 2021

Prejšnji teden so kultni power Švedi Sabaton izdali novo poslastico za ušesa, in sicer single Defense of Moscow, medtem ko sta singla Livgardet ali The Royal Guard že nekoliko dlje časa na voljo. Zbiratelji pozor, Defense of Moscow je na voljo tudi v vinilni obliki, ki jo najdete tukaj.

Avtorica: Mateja Felc
29. 5. 2020

Radio Moscow so razkrili naslovnico svojega petega studijskega albuma z naslovom New Beginnings, ki bo izšel 29. septembra pri založbi Century Media Records.

10. 4. 2020

Ruski crossover kolektiv Moscow Death Brigade je objavil videospot za skladbo Out The Basement z novega albuma z naslovom Bad Accent Anthems, ki izide danes pri Fire And Flames Music/Rebel Sound Records. Na albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Out The Basement
Feed The Crocodiles
Bad Accent
Break The Mold
Sound Of Sirens
Megaphone
Whack-A-Mole
Shy Kidz 2020
Throw Ya Canz 2020
Dirty White Sneakers
Never Walk Alone

Moscow Death Brigade naj bi v okviru prihajajoče turneje med drugim nastopili tudi 13. avgusta na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu.

28. 2. 2020

Korošec Tilen Hudrap, član nemških težkometalnih legend U.D.O z neuničljivim 68-letnim Udom Dirkschneiderjem (ustanovitelj in nekdanje prvo grlo velikih Accept) na čelu, se po šestih turnejah v lanskem letu tekom svetovne turneje "Steelfactory World Tour", ki je s tevtonskimi heavy metal ikonami obiskala štiri kontinente, vrača na odre. Po že objavljenih turnejah za leto 2020 je pred dnevi udarila novica, da se v sestavi projekta DIRKSCHNEIDER kot posebni gostje odpravljajo na veliko turnejo aren in stadionov z drugo največjo nemško heavy metal skupino po Accept, nemškimi bučkami HELLOWEEN. Zasedba Helloween, ki po ponovni združitvi s Kaijem Hansenom in Michaelom Kiskejem polni prizorišča po celem svetu, večinoma arene, kjer sicer nastopajo velikani, kot so Iron Maiden, Judas Priest ali Black Sabbath, pa bo tako dobila zgodovinski slovenski pridih.

Datume turneje DIRKSCHNEIDER in HELLOWEEN objavljamo tukaj:

United Alive World Tour – Europe 2020

26. 9. SK Zvolen, Ice Stadium

27. 9. AT Vienna, Gasometer

29. 9. CH Zurich, Samsung Hall

30. 9. IT Milan, Lorenzini District

 2. 10. DE Stuttgart, Schleyer-Halle

 4. 10. UK Manchester, Manchester Academy

 5. 10. UK London, Brixton Academy

 7. 10. FR Paris, Olympia

 8. 10. LU Luxemburg, Rockhall

 9. 10. FR Lyon, Le Transbordeur

11. 10. ES Barcelona, St. Jordi C.

12. 10. ES Madrid, WiZink Center

15. 10. CZ Prague, O2 Arena

16. 10. DE Bochum, Ruhrcongress

17. 10. DE Hamburg, Sporthalle

19. 10. HU Budapest, Papp Laszlo Sport Arena

20. 10. PL Katowice, MCK Congress

23. 10. RU Moscow, Adrenaline Stadium

25. 10. RU St. Petersburg, A2 Arena

27. 10. EE Tallin, Noblessneri Valukoda

29. 10. FI Helsinki, Black Box Ice Arena

31. 10. SE Gothenburg, Partille Arena

12. 11. BG Sofia, Arena Armeec

14. 11. GR Athens, Winter Rocks, Faliro Pavilion Arena

 

Legendarni Korošec, ki je bil član metal ikon, kot so nizozemski death metal velikani PESTILENCE, ameriški VICIOUS RUMORS in power thrash institucija PARADOX, igral pa je tudi z bay area thrash titani TESTAMENT, tako ponovno postavlja nedosegljive mejnike. Leta 2018 je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem albumu od Dragonlord (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album Hadeon z nizozemskimi death metalci PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyjem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajsetdatumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti, neverjetni dosežek pa je naš največji glasbenik ponovil lani s prav tako več kot stotimi koncerti v enem letu, ko so U.D.O odigrali šest turnej, med drugim tudi Monsters of Rock tour, kjer so iz Miamija pluli na Haiti in Jamajko med vmesno headline turnejo, leto pa je zaznamovala tudi festivalska turneja, med katero so si pred več desettisoč glavo množico oboževalcev delili odre z hard rock in metal ikonami, kot so RAINBOW, DEF LEPPARD, EXTREME, SCORPIONS, THIN LIZZY, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND in OPETH. Hudrap je do danes s petimi mednarodnimi metal skupinami sicer igral v več kot 50 državah po celem svetu.

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2019

Lucifer sporočajo, da bo aktualna kompilacija Lucifer & Friends, ki je nedavno izšla pri založbi Century Media Records, na njihovih nastopih to poletje na stojnici z merchom na voljo brezplačno. Kompilacija poleg Lucifer vsebuje še skupine Backyard Babies, Death Alley, Radio Moscow, Grave Pleasures in druge, ki so prispevale tudi nekaj do sedaj še neobjavljenih posnetkov.

Lucifer & Friends ponuja naslednje skladbe:
Lucifer – California Son
Backyard Babies – 44 Undead
Radio Moscow – Driftin'
The Picturebooks – Electric Nights
Dead Lord – Kill Them All
Grave Pleasures – Joy Through Death
Horisont – Electrical
Bombus – Deadweight
Motorowl – Infinite Logbook
The Alligator Wine - The Flying Carousel
Death Alley – Seven Sevens
Horisont – A Fools Heart
Grave Pleasures – Violence Of Night
Dead Lord – Burnin' For You (priredba Blue Öyster Cult)
Lucifer - Evening Wind (priredba Scorpions)

Okultni rockerji bodo v sklopu poletne turneje 22. julija nastopili tudi na festivalu MetalDays v Tolminu.

22. 5. 2019

Kalifornijska heavy psych zasedba Sacri Monti, v kateri sodelujejo tudi člani Joy, Monarch in Radio Moscow, predstavlja naslovno skladbo prihajajočega albuma Waiting Room For The Magic Hour, ki bo izšel 5. julija pri založbi Tee Pee Records.

Tracklista je sledeča:
Waiting Room For The Magic Hour
Fear And Fire
Armistice
Starlight
Affirmation
Gone From Grace
Wading In Malcesine
You Beautiful Demon

20. 5. 2019

Ruski techno-rap-punk-metal banditi Moscow Death Brigade so objavili videospot za novo skladbo z naslovom Throw Ya Canz.

1. 4. 2019

Radio Moscow so za poletje najavili evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 12. 6. v Salzburgu (Rockhouse), 14. 6. v Gradcu (PPC), 15. 6. v Milanu (Cronache Marziane Festival), 30. 6. v Innsbrucku (PMK) in 1. 7. na Dunaju (Arena).

16. 5. 2018

Radio Moscow so posneli videospot za skladbo Driftin', ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu z naslovom New Beginnings.

8. 9. 2017

Radio Moscow so objavili videospot za skladbo Pacing z novega studijskega albuma z naslovom New Beginning, ki bo izšel 29. septembra pri založbi Century Media Records.

Skupina bo novi album predstavljala tudi v živo na evropski turneji, najbližje našim krajem pa jo bomo lahko slišali 17. 10. na Dunaju, 18. 10. Innsbrucku in 20. 10. na festivalu Keep It Low v Münchnu.

22. 8. 2017

Radio Moscow so objavili besedilni video za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma New Beginning, ki bo izšel 29. septembra pri založbi Century Media Records.

7. 8. 2017

Radio Moscow bodo 29. septembra pri založbi Century Media Records izdali svoj peti studijski album z naslovom New Beginnings.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna