VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Avstrijski power metalci Visions Of Atlantis bodo danes ob 16. uri premierno predstavili komad Monsters s prihajajočega albuma Pirates II – Armada, ki bo izšel 5. julija pri založbi Napalm Records. Premiero lahko spremljate spodaj.

14. 5. 2024

Melodični power metalci Sorceress Of Sin so posneli videospot za pesem The Quest, ki je del njihovega prihajajočega tretjega albuma. Ta bo nasledil album Constantine iz leta 2021. Več informacij sledi.

10. 5. 2024

Legende nemškega power metala Freedom Call, ki so danes izdale nov celovečerec Silver Romance, predstavljajo video za komad Supernova. Včeraj so Nemci v Münchnu že začeli evropsko turnejo, konec oktobra pa bodo znova romali po Evropi, tokrat kot posebni gostje velikanov Rhapsody Of Fire.

10. 5. 2024

V YouTubu lahko poslušate Free Spirit Soar, povratniški album kultnih heavy/power metalcev Warlord.

8. 5. 2024

Švedski progresivni power metalci Evergrey predstavljajo najnovejši single, ki so ga podkrepili tudi z videospotom. Govora je o komadu Say, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Theories Of Emptiness, ki izide 7. junija pri Napalm Records.

7. 5. 2024

Italijanski power metalci Shadows Of Steel z besedilnim videospotom za pesem Power of Dreams spominjajo na svoj aktualni aprilski dolgometražec z naslovom Twilight II.

6. 5. 2024

Ameriški thrash/power metalci Idol Throne so posneli besedilni videospot za pesem Covenant of the Immortal s prihajajočega albuma A Clarion Call. Tracklista:

Ecliptykon
Covenant of the Immortal
King Among Jackals
Petrified
The Last Voyage
A Clarion Call
System Simulacrum
Falconer's Cry

6. 5. 2024

Nemška metalcore zasedba Neaera je z videospotom za pesem Pacifier napovedala svoj osmi dolgometražec All Is Dust. Ta bo izšel 28. junija pri Metal Blade Records, tracklista pa je taka:

Antidote to Faith
Pacifier
All Is Dust
Swords Unsheathed
Per Aspera
Edifier
In Vain
Render Fear Powerless
Dividers
Into the Hollow

6. 5. 2024

Norveški power metalci Release The Titans bodo junija (natančen datum izdaje še ni znan) izdali prvenec z naslovom Odyssey. Pri tem gre za konceptualni album, ki bo prinesel deset pesmi:

Dawning of Man
World Ablaze
Exodus
Sole Survivor
God of War
Sea of Tranquility
Horizons Beyond
Cryosleep
Cygnys X1
Into the Unknown

6. 5. 2024

Kultni heavy/power metalci Warlord so v obliki besedilnega videospota razkrili komad Worms of the Earth s prihajajočega albuma Free Spirit Soar. Album bo izšel ta petek.

3. 5. 2024

Domači melodični thrasherji Uporabniki bodo poleg velikih Jungle Rot nastopili na Pannonian Rock Festival Warm Upu, ki se bo zgodilo 23. julija v zagrebškem klubu Hard Place. Na ogrevanju za Pannonian Rock Festival 2024 bodo nastopili še power metalci Sage iz Zagreba.

26. 4. 2024

Švedski power metalci Hammerfall bodo 9. avgusta pri Nuclear Blast Records izdali trinajsti dolgometražec z naslovom Avenge The Fallen. V pokušino pa ponujajo video za komad Hail to the King.

25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

24. 4. 2024

Na izbrani spletni platformi lahko poslušate Haeresis Maleficarum, tretji album italijanskih power metalcev Ignis Mortis.

23. 4. 2024

Na izbrani spletni platformi lahko poslušate Into the Silence, tretji album italijanskih power metalcev Perseus.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana