VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Italijanski stonerji Kayleth so z animiranim videospotom za pesem The Night napovedali svoj najnovejši album New Babylon. Ta bo izšel 24. maja pri Argonauta Records in bo prinesel vsega skupaj devet novih komadov:

The Throne
The Night
Giants’ March
Weak Heart
Megalodon
New Babylon’s Wall
We Are Aliens
Cyber Slaves
Pyramids

16. 1. 2024

Ameriški progresivci Pyramid in Tim »Ripper« Owens so posneli besedilni video za komad Slayer, ki je del njihovega aktualnega ploščka Rage iz leta 2022.

23. 10. 2023

Ameriški progresivci Pyramid in Renzo Favaro (Fughu) so posneli besedilni video za komad Autonomous, ki ni del njihovega aktualnega ploščka Rage iz lanskega leta, temveč je del tretjega ploščka Amnesty iz leta 2020.

7. 4. 2023

Mehiška death metal zasedba Armada je posnela videospot za komad Pyramids Teotihuacán. V živo jo lahko pri nas ujamete na letošnjem Brutal Janez Festu, ki bo 1. in 2. septembra v mariborskem Štuku.

30. 1. 2023

Kalifornijski progresivni metalci Owl so objavili single Pyramid Builder, ki je del njihovega prihajajočega albuma Geomancy.

13. 1. 2023

Kalifornijski psihedelični prog metalci Owl bodo februarja izdali svoj tretji dolgometražec. Album bo nosil naslov Geomancy in bo izšel 17. februarja na vinilu (2 LP) in digitalno. Seznam pesmi:

Awaken The Mountain
Runes
Pyramid Builder
Khorus
Minion Of The Amethyst Cave
Jupiterian Ocean
Ghost Lanes
Runes Reprise
A King For Every Mountain
Floating Island
Shadow Of Ehecatl
La Luz Compartida

22. 6. 2022

Ameriški death metalci Reeking Aura so predstavili single Pyramid Shaped Plow/The Caretaker. Bandov debitantski celovečerec Blood And Bonemeal bo pri Profound Lore Records izšel 29. julija, na različico na vinilu pa bo treba počakati do jeseni.

Avtorica: Tina Urek
6. 6. 2022

Ameriški stonerji ASG so posneli video za Pyramid Wheels, naslovni komad aktualnega EP-ja, ki je izšel nedavno pri Relapse Records.

17. 5. 2022

Ameriški death metalci Reeking Aura predstavljajo komad Seed the Size Of A Spider's Eye s prihajajočega prvenca Blood and Bonemeal, ki bo 29. julija izšel pri založbi Profound Lore in prinaša naslednje komade:

Remnant of Obstinate Rank (Flooding Ratholes)
Blood And Bonemeal
Seed The Size Of A Spider’s Eye
Harvesting The Hatchet
A Vegetative Mush that Melts Among the Shelves Lined with Meats of Indeterminate Origin
Pyramid Shaped Plow/The Caretaker
Grublust

17. 5. 2022

Finski eksperimentalni noise/black metal dvojec Vorare namerava v petek izdati svoj prvi izid, ki nosi naslov The Drainage Rituals in prinaša štiri avtorske komade. Od teh lahko spodaj preverite že dva, Pyramidal Impasse ter Drainage.

10. 3. 2022

Italijanska zasedba Syk ob izidu albuma Pyramiden objavlja tudi video za komad In Hollow Mother. Album izide jutri, 11. marca, in sicer pri založbi Housecore Records, videospot pa si že lahko ogledate spodaj.

16. 2. 2022

Ruski progresivni/melodični heavy metalci Existenter so na Bandcampu v celoti objavili EP z naslovom Inverted Pyramid Trilogy, ki ga lahko poslušate spodaj.

15. 10. 2021

Ameriški progresivni metalci Pyramid so objavili nov uradni videospot za pesem Stigma, pri katerem sta sodelovala Tim »Ripper« Owens in vokalist Andry Lagiou. Stigma je vzeta s prihajajočega albuma Validity, ki bo 5. novembra izšel preko Sleaszy Rider SRL.

11. 6. 2021

Rosy Finch predstavljajo videospot za povsem novo skladbo Black Lodge, ki je navdahnjen s kultno TV serijo Twin Peaks. V videu nastopajo Sofía Martínez kot »Kitty Grrrl«, Clio Candela kot »Bunny Grrrl« in Mireia Porto kot »Laura Finch«.

Skladba se nahaja na vinilni boxset kompilaciji Grados. Minutos. Segundos., ki je izšla včeraj pri založbi Spinda Records. Poleg Rosy Finch sodelujejo še Moura, Adrift, Mondo Infiel, Partícula, Medicina, Habitar La Mar, Acid Mess, Cró!, The Dry Mouths, Saturna, Laverge, Atavismo, Mía Turbia, Santo Rostro, Cemënteri, The Soulbreaker Company, Domo, Battosai, Pyramidal, Híbrido, Kabbalah, Arenna in Here The Captain Speaking, The Captain Is Dead.

26. 2. 2021

Italijanska alternative/stoner rock zasedba Mars Era je prejšnji teden pri Argonauta Records izdala svoj drugi studijski album z naslovom Oniro, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Medtem ko štiričlanski kolektiv iz Firenc še naprej združuje tako težke kot psihedelične zvoke različnih vplivov, je z Oniro naredil korak naprej in ustvaril svoj lasten način izražanja glasbe. To je novo poglavje za Mars Era, in sicer polno besed, glasbe in čustev.

Oniro prinaša naslednje skladbe:
OBE
Into The Pyramid
Brighter Than The Sun
The Chicken’s Wardrobe
Cyclone
The Last Breath To Wake Up

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna