Na današnji dan
2004
Quorthon zaradi odpovedi srca umre pri komaj 38 letih
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 8. 2023

Domači metal zasedbi Morost (v petek) in Inmate (v soboto) bosta ta konec tedna nastopili na avstrijskem Metal and Tattoo Festivalu, ki se bo letos odvil že petič v malem kraju Krottendorf, le nekaj kilometrov zahodno od avstrijskega Gradca. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

Točen časovni razpored celotnega dogodka pa najdete na priloženi sliki.

10. 5. 2023

Metalcorovci State Of Deceit sporočajo, da so podpisali z založbo Eclipse Records. Plod sodelovanja bo v obliki dolgometražca luč sveta ugledal jeseni. Album z naslovom Stalked by Daemons izide 13. oktobra in bo zajemal naslednje komade:

Endure My Fate
Demi-God
Stalked by Daemons, Guarded by Angels
Hate Within
Withered
Mark of the Whale
Scorched
Suffer Me
At What Cost?
Digital Tattoo

6. 1. 2023

Ameriški enočlanski death/doom metal band Palace of Worms na portalu No Clean Singing kot drugi single s četrtega albuma Cabal premierno ponuja v posluh komad When the Stones Come Tumbling Down. Album Cabal bo izšel 3. februarja pri založbi Acephale Winter Productions.

16. 12. 2022

Pri založbi Acephale Winter Productions bo februarja izšel četrti album ameriškega enočlanskega banda Palace of Worms. Cabal prinaša naslednje komade:

Telepathic Crucifixion
Bizarre Blood and Exhumations
Through the Dark Arches
When the Stones Come Tumbling Down
Cabal
Cessation of the Heart
Rebirth of Nihil
Winterbird

30. 8. 2022

Romunski progresivci White Walls so posneli besedilni video za single The Gift.

Band pravi: »Single The Gift je bil ustvarjen posebej za humanitarni projekt MusInk For Humanity, dobrodelno organizacijo, sestavljeno iz tetovatorjev, ki si je domislila izdajo rock/metal kompilacije z izvirnimi pesmimi, ki se tematsko vrtijo okoli tetovaž.«

5. 1. 2022

V metal svetu zelo poznan tattoo artist Carlos Aguilar »The Flesh Profaner« iz Black Shadows Tattoos bo februarja obiskal Slovenijo. Pri nas se bo ustavil med 15. in 22. februarjem in vsak, ki bi želel koristiti izkušnje in znanja, ki si jih je Carlos nabral v svojih 25 letih delovanja, lahko uporabi ta kontakt: bstslovenia@gmail.com. V videu spodaj pa najdete kratko predstavitev.

6. 6. 2019

Organizatorji dogodka Grand Ritval: Za živali! so objavili razpored nastopov:

Časovnica petek Klub Gromka, AKC Metelkova mesto:
20.00 vrata
20.15 Natt
20.55 G̶o̶l̶l̶i̶w̶o̶g̶
21.45 SkyEye
22.35 PAKT
23.15 The Canyon Observer

Zunaj Metelkovski kebap, na vratih pa vsaj ena petka!

Časovnica sobota Siva Lobanja Tattoo:
11:00 - začnemo, termine imate, kot ste se/se še boste dogovorili.

Super kul dizajne artistov si poglejte tu ali na Instagramu Siva Lobanja.
Za rezervacije dizajnov pa pišite na iva.grayskull@gmail.com

OBVEZNO vpišite v zadevo : za grandritval in kateri dizajn katerega artista bi želeli. Dobrodošli vsi, tudi če se ne tetovirate. Hvaležni bomo vsake podpore.

Vegan treats za vse, ki pridejo dovolj zgodaj!

2. 10. 2018

Spodaj si lahko ogledate novi videospot zasedbe Nazareth. Tattooed On My Brain se nahaja na prihajajočem istoimenskem albumu, ki bo izšel 12. oktobra pri Frontiers Music Srl.

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
27. 9. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Fire Breather ameriško-japonske naveza Skull Pit, ki jo sestavljata pevec Mem Von Stein (Exumer) in basist Tatsu Mikami (Church Of Misery). Gre za skladbo z njunega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 16. novembra pri založbi Metal Blade Records.

Tracklista je sledeča:
Double Cross
Roller
Fire Breather
Year Of The Dog
Soul Raiders
Blood Titan
Marauders
The Line
Wolf Spirit
All The Lessons (priredba Rose Tattoo) (bonus track)

5. 1. 2018

Mihaela Žitko, simpatična bobnarka skupine Mist, vabi danes zvečer na svojo prvo samostojno likovno razstavo, s katero se predstavlja kot nov del ekipe Tattoo Galerije v Ljubljani.

Predstavljena dela so v veliki večini ilustracije naslovnic albumov in podob, ki jih je ustvarila za številne glasbene skupine. Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka.

21. 12. 2017

V začetku tega tedna je bil pred tattoo studiom v Baltimoru, kjer je delal, v prsni koš ustreljen Jim Forrester, basist skupin Foghound in Serpents Of Secrecy ter soustanovitelj heavy rock zasedbe Sixty Watt Shaman. Informacije o dogodku so zaenkrat bolj skope, prav tako ni še znan storilec in motiv umora.

6. 3. 2017

Tukaj lahko prisluhnete novemu singlu ameriških sleaze rockerjev Tattooed Millionaires, ki nosi naslov I Believe In Rock And Roll.

6. 9. 2016

Bavarska black metal skupina Waldgeflüster predstavlja single Weltenwanderer s prihajajočega albuma Ruinen, ki 14. oktobra izide pri založbah Nordvis Produktion in Bindrune Recordings. Na albumu so kot gosti sodelovali John Becker (Austaras, Vaskula), Ben "Seuche" (Fäulnis), Helge Stang (Wolves Den) in Austin Lunn (Panopticon). Kot že za prejšnji album Meine Fesseln, je naslovnico tudi tokrat oblikovala Sarah Wagner

Ruinen prinaša naslednje skladbe:
Die Ruine als Schmuck
Weltenwanderer
Trümmerfestung
Und immer wieder Schnee
Ruinenfelder
Graustufen Novembertage
Aschephönix
Susitaival

29. 6. 2016

V Zagrebu se bo 30. 9. ustavila koncertna karavana Invasion From The East. Ideja, ki je nastala s strani Milana von Stona, lastnika založbe Miner Recordings, predstavlja promocijo najbolj znanih underground bandov določene regije in prav tako daje možnost za nastop novejšim zasedbam. Invazija se je premierno predstavila v Bjelovaru, v Zagrebu pa bo klub KSET streslo 5 zasedb. Lokalna zasedba koncerta so Bad Blood, staroste hrvaške HC scene, ki bodo promovirali album Inner Core. Na oder pa so povabili še bende Kymera, Rum Smugglers, Mephisto´s Requiem ter slovence From Ashes. V tem večeru pa ne boste dobili le dobre glasbe, ampak bo prvih 50 obiskovalcev prejelo tudi kompilacijo s komadi nastopajočih. Vstopnice, za katere boste plačali borih 20kn (2,66€), pa bodo veljale kot srečke za tombolo, katere glavna nagrada je tattoo za 800kn (dobrih 100€). Razdelilo pa se bo tudi nekaj merchandisa nastopajočih zasedb. Pomembno pa je vedeti tudi to, da bodo Miner Recordings večer izkoristili za snemanje DVD-ja, kar bo precej popestrilo dogajanje. 

Avtorica: Tina Urek
11. 6. 2015
Tukaj lahko poslušate Under My Skin, novi komad Sepulture. Tega so predstavili v obliki zanimivega lyric videa, na katerem so zbrani tattooji oboževalcev zasedbe. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 6. 2024
Dekadent - Dionyst
Recenzija
3. 6. 2024
Slugpit - Mentally Unengaged (EP)
Recenzija
31. 5. 2024
Kerry King - From Hell I Rise
Reportaža
30. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 3. dan
Reportaža
29. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 2. dan
Galerija
29. 5. 2024
Seventh Station
Reportaža
28. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 1. dan
Reportaža
27. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024: predstavitev
KONCERTI & FESTIVALI
4. 6. 2024
Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam
TrainStation SubArt, Kranj
5. 6. 2024
Hard Charger, Saccage
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
6. 6. 2024
Corey Taylor
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
6. 6. 2024
Pomaranča, Metalsteel
Kino Šiška, Ljubljana
7. 6. 2024
Bear Stone Festival Warm Up Party: Mother’s Cake, Woodstock Barbie
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
8. 6. 2024
Belgrade Metal Fest II
Dom Omladine, Beograd, Srbija