VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 10. 2023

Kaltenbach Open Air razveseljuje z novimi potrditvami. Med tokratnimi potrjenimi nastopajočimi so:

Thyrfing
Obscura
Infernal Tenebra
Sodomized Cadaver
Agregator
GUYOĐ

10. 7. 2023

Švedski viking black metalci Thyrfing, ki jih je zadnje čase kar težko ujeti na kakšnem koncertnem ali festivalskem odru, so potrdili nastop na Eindhoven Metal Meeting 2023. Festival se bo letos odvijal 8. in 9. decembra.

14. 6. 2021

Po videu za skladbi Döp dem i eld in Jordafärd so Thyrfing objavli še svoj tretji video, in sicer za komad Järnhand, s katerim spominjajo na izdajo svojega osmega dolgometražca Vanagandr, ki bo izšel 27. avgusta pri založbi Despotz Records.

4. 6. 2021

Thyrfing objavljajo naslovnico za prihajajoči dolgometražec z naslovom Vanagandr. Album bo izšel 27. avgusta pri založbi Despotz Records, prednaročila pa so možna na naslednji povezavi. Poleg naslovnice je znan tudi vrstni red skladb albuma:

Döp dem i eld
Undergångens länkar
Rötter
Fredlös
Järnhand
Håg och minne
Träldomsord
Jordafärd

17. 5. 2021

Thyrfing predstavljajo video za skladbo Jordafärd s prihajajočega albuma Vanagandr, ki so ga fantje posneli skupaj z Jakobom Herrmannom v Top Floor Studios. Gre za animirani video, ki ga je ustvaril Niklas Sundin. Album bo izšel 27. avgusta pri založbi Despotz Records.

23. 3. 2021

Thyrfing so minuli petek premierno predstavili video za komad Döp dem i eld (ang. Baptize Them With Fire), ki je del albuma Vanagandr. Album bo izšel 27. avgusta pri založbi Despotz Records, kjer že tudi lahko oddate svoje prednaročilo, video za komad pa je hkrati bandov prvi video nasploh.

4. 1. 2021

Švedi Thyrfing sporočajo, da je Jacob Hansen (Volbeat, U.D.O., Katatonia) iz Hansen Studios zaključil z masteringom njihovega najnovejšega, še neimenovanega albuma. Izid albuma je napovedan za letošnje leto.

8. 1. 2016

Romunski glasbenik Costin Chioreanu je jeseni izdal glasbeno zbirko z naslovom The Quest For A Morning Star, zbrana sredstva od digitalne prodaje albuma pa je namenil žrtvam požara v bukareškem klubu Collectiv, ki je 30. oktobra lani izbruhnil med koncertom skupine Goodbye to Gravity, pri čemer je umrlo 60 ljudi, poškodovanih je bilo 151. Skladbe so nastale ob različnih priložnostih (razstavah in umetniškem filmu) v sodelovanju z Runom Eriksenom (Aura Noir), Attilo Csiharjem (Mayhem), Kimmom Helenom (Hexvessel), Miraiem Kawashimo (Sigh), Andreiem Ionutom (Bloodway) in Tudorjem Diaconescom.

Njegovo pobudo bo zdaj nadaljevala založba Avantgarde Music, ki bo album izdala kot digipak, vse prihodke od prodaje pa prispevala isti namenu. Chioreanu je sicer bolj znan po svojem upodobitvenem delu, saj je med drugim naredil katero izmed naslovnic zasedbam Dordeduh, At the Gates, Napalm Death, Arcturus, Darkthrone, Arch Enemy, Ava Inferi, Grave, Primordial, Vulture Industries, Thyrfing itn.

2. 7. 2015
Ancient Rites, Carach Angren, My Dying Bride in Thyrfing so novi potrjeni bandi za festival 70000 Tons Of Metal. /P.G./

4. 8. 2014
Running Wild, In Flames, In Extremo, U.D.O., Sabaton, Amorphis (specialen set »Tales From A Thousand Lakes«), Death Angel, Powerwolf, Ensiferum, Kataklysm, Cannibal Corpse, Sepultura, Thyrfing, Trans-Siberian Orchestra in Savatage so prvi potrjeni bandi za Wacken Open Air 2015, ki se bo odvijal od 30. junija do 1. avgusta prihodnje leto. Za Trans-Siberian Orchestra bo to prvi festivalski nastop nasploh, Savatage pa se bodo zbrali prvič po letu 2002. Za oba banda naj bi bila to ekskluzivna koncerta v Evropi.
Za festival je na voljo le še 15.000 vstopnic, ki jih lahko kupite tukaj. Pohitite! Vseh 75.000 vstopnic je bilo razporanih v manj kot 12 urah. /P.G./

16. 7. 2013
Twilight Of The Gods predstavljajo skladbo Fire on the Mountain s prihajajočega prvenca. Vokalist Alan Averill (Primordial), kitarista Rune Eriksen (Ava Inferi, Aura Noir) in Patrik Lindgren (Thyrfing), basist Frode Glesnes (Einherjer) ter bobnar Nick Barker (Lock Up) so se najprej zbrali, da bi se poklonili skupini Bathory, na nastopih pa so se odločili, da sodelovanje nadaljujejo tudi z lastnim materialom. /P.G./

25. 2. 2013
Thyrfing predstavljajo komad Mot Helgrind s prihajajočega albuma z naslovom De Ödeslösa, ki bo izšel 1. marca. /P.G./

12. 2. 2013
Thyrfing bodo 1. marca pri NoiseArt Records izdali album De Ödeslösa. Na njem bodo naslednji komadi:
Mot Helgrind
Fordom
Veners Förfall
Illvilja
Kamp
Relik
Vindöga
De Ödeslösa
Za pokušino pa lahko spodaj poslušate skladbo Veners Förfall /T.U./

Avtorica: Tina Urek
29. 1. 2013
Nove potrjene zasedbe za ExtremeFest 2013 so Thyrfing, Exhumed in Obscenity. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2012
Najnovejša pridobitev založbe NoiseArt Records je švedska viking/black metal zasedba Thyrfing, ki namerava prihodnjo pomlad izdati svoj sedmi studijski izdelek. To bo njihov prvi album po Hels Vite iz leta 2008. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija