NAGRADNE IGRE
Traja do: 28. 5. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

9. 11. 2020
Children Of God - This Will Only Disappoint You (kompilacija)
samozaložba, 2020

Mariborski Children Of God so v času korone precej aktivni. Ko so kremplji koronavirusa čez poletje nekoliko popustili, je band obelodanil svoj prvenec Funeral of Hope, dobra 2 meseca za njim pa je luč sveta ugledal tale kompilacijski album This Will Only Disappoint You z enim avtorskim komadom, šestimi priredbami in dvema kooperacijskima komadoma.

Recenzirana kompilacija se začne z avtorskim komadom, ki v slogu prvenca nadaljuje z dark/doom metalom, ki pa se po razpoloženju približuje nekoliko bolj melodičnim in energičnim ritualističnim komadom s prvenca. V ospredju komada je zagotovo nadvse melodični refren, ki ga spremlja prav tako nalezljivo besedilo, medtem ko tvorijo žagajoče kitare v slogu neumorne parne lokomotive metalsko protiutež omenjeni melodiki. Zagotovo komad, ki bi si zaslužil svoje mesto tudi na prvencu, a ima v tem primeru pač povezovalno vlogo med obema izdajama.

Kajti izbrane in odigrane priredbe pa nas kljub skupnemu zvoku in sorodnim kompozicijam vseeno oddaljijo od primarne bandove poti. Nekdanji pevec mariborskih Shanti Nilaya Marcus Obscura je vse komade, ki zvenijo v originalu zvokovno in aranžersko dosti bolj skromno, oplemenitil s tremi kitarami, s čimer jim je dodal polnejši zvok, kakšnemu komadu tudi dodatno glasbeno plast in konkreten metalski pridih. Največjo razliko sem v tej zvezi začutil pri komadih Decades od Joy Division, ki primarno deluje samo na enostavni klaviaturski melodiji in vokalu, Vran od Shanti Nilaya, ki se v svoji naravni podobi predstavi bolj enoplastno, podobno kot Krvava Gruda – Plodna Zemlja od Laibach, ki so letos praznovali 40 let delovanja, zaradi česar preveva to priredbo dodaten čar.

Z uporabo klaviatur in drugih efektov, s katerimi Children of God na recenzirani izdaji vstopajo tudi v industrijske vode oziroma s katerimi ustvarjajo originalu podobno vzdušje, pa je plat, ki je sicer pri teh mračnežih ne poznamo. V tej zvezi se je band pomaknil izven okvirjev dark/doom/gothic rock/metal obarvanega prvenca in pripravil ustrezno podlago za zaključna kooperacijska komada Whore in Sell Your Soul, ki sta nastala v sodelovanju z Marcusovim drugim projektom Throne 666. Sploh Whore je totalni industrijski Rammstein worship »štanc« komad, medtem ko se Sell Your Soul sicer še vedno giblje v industrijskih vodah, ampak zveni s pomočjo vokala v slogu Marilyn Manson dosti bolj okultno.

Slednje pa je zagotovo tista rdeča nit, ki se vleče skozi vse komade ravno zaradi Marcusovega vokala in je skupno celotni izdaji, s čimer je hkrati še vedno zagotovljena prisotnost osnovne biti zasedbe. Torej: plošček ni ravno tipičen za band, se ga pa sliši v vsakem komadu.

SORODNE VSEBINE:
14. 10. 2020Children Of God - Funeral of Hope / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 6. 2023
Overkill - Scorched
Recenzija
26. 5. 2023
Cattle Decapitation - Terrasite
Recenzija
25. 5. 2023
Gaerea - Mirage
Recenzija
24. 5. 2023
Acid King - Beyond Vision
Recenzija
23. 5. 2023
Kamelot - The Awakening
Recenzija
22. 5. 2023
Metallica - 72 Seasons
Recenzija
19. 5. 2023
Ihsahn - Fascination Street Sessions
Recenzija
16. 5. 2023
Tryglav - The Ritual
KONCERTI & FESTIVALI
2. 6. 2023
Mötley Crüe, Def Leppard
Letališče Letnany, Praga, Češka
2. 6. 2023
The Mentors, Mass Crysis
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
2. 6. 2023
Testament, Voivod
Kino Šiška, Ljubljana
3. 6. 2023
Seventh Station, Maja Tomić
Mladinski center Brežice, Brežice
3. 6. 2023
Repetitor
Hangar Bar, Izola
3. 6. 2023
Vratolom 2023
Plaža Žlajfer, Velenje