RECENZIJE

15. 10. 2021
Vulgaris - The Gospel of Bestial Noise (EP)
samozaložba, 2021

Če ste prebrali intervju, potem veste, kdo je multiinstrumentalist in multiglasbenik Etienne Von Chelleri. Če niste, lahko zamujeno kadar koli nadoknadite, en majhen delček tega, o čemer sva takrat v intervjuju govorila, pa bom nekoliko podrobneje nagovoril v svojem današnjem pisanju. Predstavil vam bi namreč rad Etiennov black metal projekt Vulgaris.

Kot pri večini svojih ostalih projektov deluje Etienne a.k.a. Hellscream tudi tokrat sam. Za razliko od ostalih dveh projektov, se pravi Chains in Teufel, ki smo ju vam že predstavili na našem portalu, pa je projekt Vulgaris posvečen dosti hitrejši glasbi. Za naslovom The Gospel of Bestial Noise se skriva EP z vsega skupaj 5 komadi oziroma dobrimi 15 minutami zloveščega in umazanega black metala, ki tako rekoč nikoli nima časa preklopiti v nižjo, kaj šele najnižjo hitrostno prestavo. Od prve do zadnje minute smo deležni totalnega šusa, nenehnega dira v obliki blast beata, hitrih riffov in menjav ter na splošno totalnega kaosa. Kdor tovrstne glasbe ni vajen, bo morda imel »polna ušesa dela«, zaradi česar bi pričujoči polvečerec načeloma priporočal samo vsega zlobnega in umazanega vajenim poslušalcem, medtem ko se lahko vsi ostali lotite poslušanja z mislijo, da spoznavate stare čase black metala.

Po drugi strani pa, kot sem že omenil, meri EP samo dobrih 15 minut, zaradi česar ta vsekakor ni neprebavljiv oziroma ne sede za dolgo v želodec. Monotoni, a razločno posneti riffi sicer delujejo kot udarec na nos, vendar mine bolečina hitro in v ušesih ne ostane dosti, zato EP zaradi morebitne všečne izkušnje kliče po »še« oziroma »več«.

SORODNE VSEBINE:
9. 1. 2024Teufel - Vra​ž​je bajke (EP) / Recenzije
19. 7. 2021Etienne Von Chelleri / Intervju
18. 9. 2020Teufel - Temni Grad Smrti (EP) / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija