Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Švedska heavy metal zasedba Portrait sporoča, da bo 21. junija pri Metal Blade Records izdala nov album The Host. To bo bandov prvi album z novim kitaristom Karlom Gustafssonom. Kako bo zvenel nov album, pa lahko preverite v videu za single The Blood Covenant.

10. 5. 2024

Danes ob 17. uri bo premiera besedilnega videospota za pesem Rule The Show finskih melodičarjev Crownshift. Pesem je del bandovega samonaslovljenega prvenca, ki je izšel danes. Premiero lahko spremljate tukaj.

8. 5. 2024

Kot smo nedavno poročali, so Švedi Kvaen podpisali z založbo Metal Blade Records, ki bo 21. junija izdala tudi bandov novi album The Formless Fires. Pred izidom albuma band na ogled ponuja tudi video za naslovni komad albuma, ki ga najdete spodaj.

7. 5. 2024

Finski melanholični metalci Relicon so podpisali z založbo Wormholedeath Records, pri kateri bo izšel bandov EP z naslovom Consequences of Disbelief. Tukaj lahko prisluhnete singlu Encompassing the Unknown.

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Poljski stonerji Dopelord, ki bodo nastopili na letošnji ediciji Tolminatorja, in Francozi Red Sun Atacama se novembra odpravljajo na skupno turnejo po Zahodni in Južni Evropi. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

24. 4. 2024

Danes se v ljubljanskem Orto Baru začenja promocijska turneja tretjega albuma black metalcev Srd. Z njimi se na pot podajajo Ater Era in Britof, v Orto Baru pa jih bodo spremljali še Ayd. Da ne boste katerega od bandov zamudili, pa objavljamo tudi časovnico:

18.30 vrata
18.50 Ayd
19.50 Britof
20.50 Ater Era
21.50 Srd

18. 4. 2024

Arises, groove metal band iz sosednje Hrvaške, predstavlja live posnetek komada Release the Floods, ki je nastal v studiu Twenty Twenty. Komad lahko najdete na bandovem zadnjem EP-ju Sessions Under A Pale Sun. Posnetek je nastal v sklopu priprave na snemanje novega EP-ja, v živo pa boste Arises lahko ujeli poleti na festivalu Cahn Fest.

15. 4. 2024

Nemški melodični death metalci Ira Tenax bodo po desetih letih studijskega zatišja, in sicer 13. junija, izdali nov album. Ta bo nosil naslov Dark Awakening in bo nasledil bandov četrti celovečerec Portrait of the Fallen iz leta 2014. Poleg naslovnice je band še razkril, da bo album ponujal enajst komadov.

12. 4. 2024

Ameriški death metal/hardcorovci Terminal Nation predstavljajo komad Merchants of Bloodshed, pri katerem je sodeloval vokalist Jesse Leach (Killswitch Engage). Omenjeni komad je že drugi single z bandovega drugega albuma Echoes Of The Devil's Den, ki izide 3. maja pri založbi 20 Buck Spin.

8. 4. 2024

Potrjenih že devet bandov za avstrijski Transcending Visions Fest 2024, in sicer: Autumn Nostalgie, Dordeduh, Enisum, Frostmoon Eclipse, Heretoir, Naglfar, Our Survival Depends On Us, Synkende, Whiskey Ritual.

3. 4. 2024

Islandska zasedba Duft je v obliki videospota razkrila pesem Instant Gratification, ki jo lahko preverite spodaj. Gre za prvi komad s prihajajočega prvenca Altar Of Instant Gratification, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Code Orange, Jesus Piece, Zulu, End, Slipknot, God Forbid in Cancer Bats.

3. 4. 2024

Temačni death metalci Adversarial bodo 31. maja izdali nov album z naslovom Solitude With The Eternal​… Za snemanje in miks je poskrbel Vadim Balanyuk, Mmastering pa je opravil Damian Herring v Watchtower Studios. Kako nov izdelek zasedbe zveni, pa preverite na bandovi strani Bandcamp, kjer lahko prisluhnete komadu Merging Within the Destroyer.

28. 3. 2024

Ameriški tehnični/melodični death metalci Allegaeon predstavljajo nov single Iridescent. Ta je nastal pri zadnjem bandovem obisku studia, kajti band pripravlja material za sedmi album. Za komad je band posnel tudi video.

26. 3. 2024

Tudi melodična death/doom metal zasedba Hamferð s Ferskih otokov je prejšnji petek izdala nov album, pri Metal Blade Records je izšel bandov tretji celovečerec Men Gu​ð​s hond er sterk. Poleg tega je objavila tudi videospot za komad Marrusorg s tega albuma.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna