VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 4. 2024

Dream Theater se v čast 40. obletnici delovanja odpravljajo na veliko evropsko turnejo. Turneja bo zelo posebna zato, ker bo na bobnarski stol znova sedel Mike Portnoy. Nam najbliže se bodo ustavili 29. oktobra v Zagrebu (Arena) in 1. novembra v Budimpešti (Arena).

Avtorica: Tina Urek
6. 2. 2024

Nemški moderni deathcorovci Sun Eater so izdali single Moira, zanj pa so objavili tudi video.

15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

14. 12. 2023

Finski tehnični blackened death metalci Ulterror predstavljajo prvi single The Greater Sublimations of Cosmic Panic s prihajajočega albuma Transcendent Origins. Izid albuma je napovedan za 29. marec naslednje leto.

22. 11. 2023

Sporočamo, da je prejšnji teden umrl Charlie Dominici. Charlie je bil vokalist pri progresivcih Dream Theater, s katerimi je posnel album When Dream and Day Unite. Naj počiva v miru.

22. 11. 2023

Temačni metalci Todomal iz Španije bodo ta petek, torej 24. novembra, izdali drugi celovečerec z naslovom The Greater Good. Pred samim izidom plošče ji lahko že v celoti prisluhnete na tej povezavi

26. 10. 2023

Bobnar Mike Portnoy se je vrnil k zasedbi Dream Theater. Bobnar je prekinil delovanje z zasedbo leta 2010, njihov zadnji skupni album pa je bil Black Clouds & Silver Linings. Gospodje se bodo kmalu podali v studio, kjer bodo posneli že šestnajsti studijski plošček.

Avtorica: Tina Urek
7. 8. 2023

Nemški organizator Concertteam Nrw je v soboto sporočil, da je koncertni dogodek Klash Of The Ruhrpott, na katerem bodo 20. julija naslednje leto nastopili Kreator, Sodom, Destruction in Tankard, razprodan.

2. 8. 2023

Štirje nemški velikani thrash metala, Kreator, Tankard, Sodom in Destruction, bodo 20. julija 2024 skupaj nastopili na t. i. »mini festivalu« Klash Of The Ruhrpott. Mesto zločina bo Amphitheater Gelsenkirchen. Vstopnice za kultni dogodek, za katerega vsi nastopajoči obljubljajo daljše in posebne nastope, so v prodaji od danes, več pa boste izvedeli na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
5. 7. 2023

Grški power metalci Firewind ob 20. obletnici delovanja napovedujejo izid koncertnega albuma z naslovom Still Raging. Plošček je bil posnet v Principal Club Theater v domači Grčiji, izšel pa naj bi 1. septembra pri založbi AFM Records, medtem ko so prednaročila že možna.

Spodaj lahko že preverite posnetek za komad Orbitual Sunrise, ki je nastal prav na tem koncertu.

18. 5. 2023

Ekstremneži World Eater so podpisali s Horror Pain Gore Death Productions, pri katerih bo 16. junija izšel njihov album An Insidious Remedy. Naslovi komadov, ki so se znašli na albumu, so sledeči:

Insidious Remedy
In Becoming God
Moonslayer
Gardener Of Men
Scourge
Uroboros
Ascend, The Iron Moon
Rend The Earth, Asunder
Zealotry
The Immaculate Calamity

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2023

Bostonski metalcorovci Unearth so posneli videospot za komad Dawn of the Militant z aktualnega albuma The Wretched; The Ruinous, ki je v petek izšel pri založbi Cenutry Media. Bandov že osmi studijski celovečerec po vrsti obsega naslednje komade:

The Wretched; The Ruinous
Cremation of the Living
Eradicator
Mother Betrayal
Invictus
Call of Existence
Dawn of the Militant
Aniara
Into the Abyss
Broken Arrow
Theaters of War

23. 1. 2023

Ta četrtek, 26. januarja, bo Plesni teater Ljubljana gostil glasbeno-plesno predstavo Deep Purple, za katero pravi tako: »Navdihnjeni s fizično in glasbeno močjo drone doom metal glasbe se Križaj/Wehrli/Gisler podajo v iskanje svetlobe v temi. S svojim običajnim nekonvencionalnim slogom vibrirajo pojme, kot sta gravitacija in doomerizem ter tako ustvarijo koreografijo nekje med plesom in glasbo. Poudarek je na krizi kot ustvarjalni sili. Deep Purple je puščava ambicij, polna potenciala doživljanja lepote.«

Več informacij najdete v našem Napovedniku.

9. 1. 2023

Madžarski death metalci Coffinborn bodo 23. februarja pri Xtreem Music izdali prvenec z naslovom Cadaveric Retribution. Album bo izšel na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno. Tracklista:

Self-Mutilation of the Soul
Undead Ceremony
Flesheater
Lycanthropic Devourment
Cleansed by Putrefaction
Infernal Entombment
Gruesome Fate
Cadaveric Retribution

6. 1. 2023

Švedski death metalci Skineater so konec decembra v samozaložbi izdali EP Repercussions, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija