VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 6. 2022

Irski viking metalci/pagan rokerji Ren Marabou and the Berserkers bodo 1. julija pri United Music Mafia izdali album Tales Of Rune. Tracklista:

Fenrir
Dødssang (Death Song)
Kinsmen Die
The Three Norns
Huldra
Sigurd the Dragon Slayer
Brand of Sacrifice
Let’s Drink Mead
Odin’s Sons and Daughters
Bragi (God of Music)
Finngaill (Fair Foreigners)

25. 5. 2022

V svetu metala smrt Alexija Laiha (Children Of Bodom, Bodom After Midnight) še vedno zelo odmeva. Skupina bolj ali manj znanih glasbenikov je svojo naklonjenost in poklon izrazila s profesionalno posneto priredbo komada Follow The Reaper. Imena sodelujočih so:

Melissa Bonny - vokali (Ad Infinitum, The Dark Side Of The Moon)
Michalina Maisz - hurdy gurdy (Eluveitie)
Jonas Wolf - kitara (Eluveitie, Illumishade, Ful Halen)
Teemu Mäntysaari - kitara (Wintersun, Smackbound)
Vili Itäpelto - klaviature (Smackbound)
Rob Van Der Loo - bass (Epica)
Jocke Wallgren - bobni (Amon Amarth)

Avtorica: Tina Urek
5. 4. 2022

Dansko-švedska death/thrash naveza sickOmania je posnela videospot za komad Slumberland Prophets, ki je del njenega lanskega samonaslovljenega prvenca.

1. 4. 2022

Založba Massacre Records je pod svoje okrilje vzela švicarske thrash/groove metalce Gurd. Njihov deseti studijski izdelek, ki bo nosil naslov Hallucinations, bo predvidoma izšel jeseni letos.

25. 1. 2022

Irski viking metal/pagan rockerji Ren Marabou and the Berserkers so preko United Music Mafia objavili animirani video za Sigurd the Dragon Slayer, ki si ga lahko ogledate tukaj. Single je vzet s prihajajočega albuma Tales of Rune, ki bo izšel kmalu pri United Music Mafia.

11. 8. 2021

Norveška stoner rock/heavy metal zasedba Suncraft je konec prejšnjega tedna pri All Good Clean Records/Stickman Records izdala debitantski album Flat Earth Rider, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za produkcijo, miks in mastering je poskrbel Ruben Willem (The Good The Bad and The Zugly, Okkultokrati, Djevel). Suncraft so basist/vokalist Rasmus Skage Jensen, bobnar Tobias Paulsen in kitarista Sigurd Grøtan ter Vebjørn Rindal Krogstad.

Tracklista je sledeča:
Flat Earth Rider
Space Buddha
Lingo Hive Mind
Commie Cannibals
Adaptation
Bridges To Nowhere

22. 1. 2021

Odkar so se Anna Murphy, Merlin Sutter in Ivo Henzi pred pol desetletja razšli z Eluveitie, njihov ne več tako zelo nov band Cellar Darling še kar uspeva. Po albumu The Spell iz leta 2019 so v začetku januarja izdali novo pesem Dance. Zopet nam postrežejo z nenavadnimi, umetniškimi kombinacije melodij hurdy-gurdyja, piščali, kitar in klavirja, besedilo, navdihnjeno s Plesom kuge v 16. stoletju, pa še kako ustreza današnji situaciji.

Avtorica: Mateja Felc
17. 4. 2019

Nemška pirate folk metal zasedba Storm Seeker, ki jo je nedavno zapustila Patty Gurdy, je objavila videospot za novi single Drag O Below. Gre za skladbo z njihovega prihajajočega albuma Beneath In The Cold, ki bo na voljo 18. maja.

8. 3. 2018

Patty Gurdy (s pravim imenom Patricia Büchler) iz nemške pirate folk metal zasedbe Storm Seeker je objavila videospot za priredbo tradicionalne britanske pesmi Over The Hills And Far Away, s katero je med drugim zaslovel Gary Moore in kasneje tudi Nightwish.

Patty bomo z njeno matično skupino Storm Seeker letos lahko videli tudi v Tolminu na festivalu MetalDays.

28. 12. 2017

Nemška pirate folk metal zasedba Storm Seeker je objavila videospot za skladbo The Longing z aktualnega EP-ja z naslovom Pirate Scum.

Tukaj je na voljo tudi verzija skladbe, ki jo je pred časom posnela lajnarica in vokalistka skupine Patricia »Patty« Büchler.

2. 10. 2017

Old school heavy metal zasedba Pänzer, ki jo sestavljajo Schmier (Destruction, Headhunter) na basu in vokalu, Stefan Schwarzmann (ex-Accept, ex-Helloween, ex-Krokus, ex-Paradox, ex-Running Wild, ex-U.D.O.) na bobnih, V.O. Pulver (Gurd, Poltergeist, Pulver, ex-Carrion) na kitari in Pontus Norgren (HammerFall, ex-Talisman, ex-The Poodles, ex-Great King Rat, ex-Zan Clan) na drugi kitari, je objavila novi videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Fatal Command. Gre za njihov drugi studijski izdelek, ki bo izšel v petek pri založbi Nuclear Blast Records.

12. 6. 2017

Eluveitie so razkrili naslovnico prihajajočega albuma Evocation II: Pantheon, ki bo izšel 18. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

Od začetka leta skupina deluje v prenovljeni zasedbi, kateri se je ponovno pridružila Nicole Ansperger (violina), ter novi člani Alain Ackermann (bobni), Jonas Wolf (kitara), Michalina Malisz (hurdy-gurdy) in Fabienne Erni (mandola, keltska harfa, vokal).

4. 5. 2017

Jutri bodo Orto Bar napadli nekdanji člani zasedbe Eluveitie, zdaj zbrani pod imenom Cellar Darling. Zasedbo sestavljajo Anna Murphy (vokal, hurdy-gurdy), Merlin Sutter (bobni) ter Ivo Henzi (kitara in bas).

Koncert se začne ob 22. uri, vrata Orto Bara in blagajna pa se odpre uro prej.

7. 12. 2016

Nemška zvezdniška heavy/thrash metal zasedba Pänzer predstavlja povsem novo skladbo z naslovom Satan's Hollow', novi studijski album pa naj bi izšel enkrat prihodnje leto.

Po odhodu kitarista Hermana Franka (Victory, ex-Accept, ex-Moon Doc, ex-Sinner) skupino sedaj sestavljajo Stefan Schwarzmann (ex-Accept, ex-Helloween, ex-Krokus, ex-Paradox, ex-Running Wild,) na bobnih, Schmier (Destruction, Headhunter) na basu in vokalu ter Pontus Norgren (Hammerfall, ex-Talisman, ex-Zan Clan) in V. O. Pulver (Poltergeist, Gurd, ex-Carrion) na kitarah.

22. 11. 2016

Vendetta so razkrili naslovnico prihajajočega studijskega albuma z naslovom 5th, ki bo izšel 17. februarja pri založbi Massacre Records. Za snemanje in produkcijo je poskrbela skupina sama ob pomoči Domija Bertelta, medtem ko je bil za miks in mastering zadolžen V.O. Pulver (Pro-Pain, Desturction, Gurd, Poltergeist, Panzer).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
17. 6. 2024
Metal De Facto - Land of the Rising Sun – Part 1
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija