VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 5. 2024

Uprising, solo projekt Jana van Berlekoma, ki je bolje poznan pod psevdonimom Winterherz (Waldgeflüster), je postal del »metal družine« založbe AOP Records. Prva dva albuma sta tako zdaj na voljo na vseh pretočnih platformah, tretji album pa je tudi že posnet in bo kmalu izšel pri novi založbi. Več informacij bo znanih kmalu.

3. 5. 2024

Pretekli petek so Inter Arma pri Relapse Records izdali svoj šesti studijski album New Heaven, ki mu lahko prisluhnete v Youtubu in na Bandcampu.

19. 4. 2024

Ameriški post/sludge/black metalci Inter Arma so razkrili skladbo Desolation's Harp s prihajajočega albuma New Heaven. To bo njihov šesti dolgometražec po vrsti, izdali pa ga bodo 26. aprila pri Relapse Records.

18. 4. 2024

Ameriški tehnični death metal band Vale Of Pnath, v katerem delujejo člani Abigail Williams, predstavlja komad Soul Offering, za katerega je posnel spodnji videospot. Omenjeni komad je že drugi single s tretjega albuma Between The Worlds Of Life And Death, ki bo 24. maja izšel pri Willowtip Records in obsega te naslove:

The Forgotten Path (Intro)
Silent Prayer
Soul Offering
Shadow
Uncertain Tomorrow
Beneath Ashen Skies
No Return, No Regret
Echoes of the Past (Interlude)
Burning Light

16. 4. 2024

Deftones se po nekaj letih zatišja vračajo na sceno z novim albumom. Kot je v intervjuju za radijsko postajo KROQ povedal vokalist Chino Moreno, je instrumentalni del albuma že posnet, zdaj je potreben le še njegov vložek na vokalih. To bo nova izdaja banda po letu 2020, ko je izšel album Ohms. Kdaj točno bo izšel novi plošček zasedbe, pa za zdaj še ni znano.

10. 4. 2024

Z EP-jem We Are, We Remain... se po 12-letnem studijskem zatišju vračajo poljski black/death metalci North. EP bo izšel 29. aprila pri Pagan Records in bo prinesel pet komadov:

Czas by powstali
Stulecia we krwi
Horda duchów
Hymn to Winter
A Fine Day to Die (Bathory cover)

4. 4. 2024

Ameriški black metal dvojec Akhlys napoveduje peti album House of the Black Geminus, ki ga bo 5. julija izdal pri založbi Debemur Morti Productions. Album, o katerem je Alcameth več izdal v tretjem delu intervjuja za Bardo Methodology, obsega te naslove:

The Mask of Night-speaking
Maze of Phobetor
Through the Abyssal Door
Black Geminus
Sister Silence, Brother Sleep
Eye of the Daemon – Daemon I

27. 3. 2024

Heavy/power metal veljaki Holy Mother z Rise napovedujejo sedmi studijski album. Ta bo izšel 7. junija, že pred tem pa si lahko ogledate video za prvi komad ploščka z naslovom Fire. Celotna tracklista pa je taka:

Fire
The Elevator
Jeremiah
Power
Rise
Down
Interventionist
Hex
Live to Die
Rain

19. 3. 2024

Ameriški death metalci Witch Vomit so razkrili komad Black Wings of Desolation s prihajajočega albuma Funeral Sanctum, ki bo izšel 5. aprila pri 20 Buck Spin. Tracklista:

Dying Embers (Intro)
Endless Fall
Blood of Abomination
Serpentine Shadows
Decaying Angelic Flesh
Black Wings of Desolation
Dominion of a Darkened Realm
Endarkened Spirits
Abject Silence (Interlude)
Funeral Sanctum

15. 3. 2024

Ameriški ekstremni progresivni metalci Vintersea so objavili nov video za komad Devil's Churn. Komad je del aktualnega albuma Woven Into Ashes iz lanskega leta.

15. 3. 2024

Domači power metalci Space Unicorn On Fire že nekaj časa niso stopili na oder, saj so se posvetili ustvarjanju nove glasbe, ki jo fantje sicer v teh dneh snemajo pri The Kraken ProductionsStudiu Urgenca in jo bodo premierno predstavili prav na našem odru. Ljubljančani pravijo takole: »Ključne besede so sence, preporod, prihodnost in gas. Oziroma Cellar Door, Island Rising in Ocean Drive. Samorog je našpičen in pripravljen na dir!«

14. 3. 2024

Češki heavy/power metal hard rockerji Metal Factory so objavili video za komad Burning Dignity.

12. 3. 2024

Death metalci Vaticinal Rites bodo 10. maja izdali debitanski studijski album Cascading Memories Of Immortality. Tukaj lahko že prisluhnete komadu Plead for Termination, ki bo na albumu poleg teh:

Foiled Skirmish
Plead for Termination
Asphyxiation of Ecstasy
Bowels of Gargantua
Siphoning Plasma from the Gods
Unhinged Cataclysm
Corporeal Affliction
Eroding Planetesimal (Interlude)
Cascading Memories of Immortality

Avtorica: Tina Urek
8. 3. 2024

Švedski psihedelični progresivni hard rockerji Siena Root so objavili video za skladbo Winter Solstice, ki je na aktualnem albumu Revelation.

7. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali še enemu vabilu na kratek intervju, ki ga je tokrat izvedel Urban Klančnik. Intervju oziroma prispevek lahko preverite tukaj.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija