VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 12. 2023

Rudolf Maister in Jože Plečnik krojita usodo naslednje edicije Brutal Janez Festa. Ker je Maister zavzel Janezovo vojašnico (Štuk) in zadolžil Plečnika za njeno prenovo, se je morala ekipa, zadolžena za nemoteno izvedbo ponovnega počitniškega domovanja Brutalnega Janeza v Mariboru, seliti onkraj Drave.

V varnem zavetju kluba MC Pekarna bodo PartySani, Paranoidovci in IndiJanezi 7. septembra gostili skupine, ki so za kratek čas zapustile svoj dom, da po svetu širijo novico o novem svetovnem redu.

Zato, dragi sledilci težke kovine, ne oklevajte, pridružite se Maistrovi črni vojski in pokažite, da vam je mar. Mar za mesto, mar za deželo, mar za metal! Na juriš!

3. 11. 2023

Doom metal dvojec Chains bo v soboto v Mariboru zaključil svojo mini turnejo, ki obsega vsega skupaj štiri nastope:

2023/11/01 Verona, Italija
2023/11/02 Salzburg, Avstrija
2023/11/03 Gradec, Avstrija
2023/11/04 Maribor, Slovenija

Časovnica še ni znana, se pa koncert začne ob 21. uri. Poleg tega sta lokalna organizatorja Brutal Partysan ter Defenders of Metal Maribor združila moči in za ceno 13 EUR (nakup do 21. ure) oziroma 15 EUR (nakup po 21. uri) omogočila obisk dveh koncertov za ceno enega. V MC Pekarni bodo v okviru Metal Erection XV nastopili že omenjena Chains in Satori Junk ter ♄♄♄♄♄, medtem ko bodo na drugi strani dvorišča v Dvorani Gustaf razgrajali Betrayed in Ghastly Ashes.

17. 7. 2023

V sodelovanju s KD Brutal Partysan in društvom IndiJanez smo pripravili nagradno igro za dve festivalski vstopnici za Brutal Janez Fest 2023. Kaj je treba storiti? Tokrat poteka nagradna igra ponovno preko Facebooka, kjer moraš všečkati objavo in v komentarju označiti osebo, s katero želiš obiskati festival. Nagradna igra poteka tukaj.

28. 2. 2023

Društvo Brutal Partysan bo v sodelovanju z društvom IndiJanez konec marca priredilo gothic rock večer Danse Macabre VI. V okviru tega bodo v mariborski MC Pekarna ponovno pripotovali hrvaški dark rokerji Phantasmagoria, ki bodo poleg treh DJ-jev edini nastopajoči band večera. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

5. 1. 2023

Društvo Brutal Partysan v sodelovanju z društvom Indijanez februarja pripravljata že 14. edicijo Metal Erection. 4. februarja bosta v mariborskem klubu MC Pekarna nastopili zasedbi Smrt in Deprivacija.

2. 11. 2022

V ponedeljek, 14. novembra, bo v mariborskem klubu MC Pekarna pod okriljem Brutal Partysan in IndiJanez izveden koncert zasedb Benighted, Teethgrinder in Glista.

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za koncert, se moraš udeležiti naše današnje nagradne igre, ki jo najdeš tukaj.

9. 8. 2022

Bliža se Brutal Janez Fest 2022, v sklopu katerega bo ta konec tedna, 12. in 13. avgusta, nastopilo 11 glasbenih in ena plesna skupina. Iz tega razloga smo v sodelovanju z Brutal Partysan pripravili nagradno igro.

Če želiš sodelovati v žrebu za brezplačno vstopnico za koncert, sodeluj v naši nagradni igri tukaj.

4. 8. 2022

Organizatorji Brutal Janez Festa 2022 so tako napovedali plesno skupino Noir:

»Noir je plesna skupina, ki se v svojih nastopih predstavlja z dark fusion/metal fusion plesnim stilom – moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi. Deluje pod vodstvom Luna Noir. Na svojstven orientalski način bo skupina razgrela publiko in jo tako pripravila na orientalski metal iz hiše Melechesh.«

Vsem, ki načrtujete obisk festivala in še iščete možnosti nočitve, pa bo morebiti pomagala ta objava.

6. 7. 2022

Nekoč je bil Paranoid Open Air, kasneje je bil Paranoid Piknik Open Air, lani pa se je v tesnem sodelovanju s Kulturnim društvom Brutal Partysan rodil Brutal Janez Fest. Iz tega razloga je bilo samo vprašanje časa, kdaj bomo Brutal Partysan in Paranoid tudi formalno združili moči.

Ker spletni časopis Paranoid statusno nikoli ni zaživel kot društvo ali v kakršni koli drugačni pravni obliki, se je obema stranema zdelo povsem naravno in logično, da si tudi v tej zvezi prideta nasproti. V praksi to pomeni, da boste lahko v bodoče z donacijami finančno podprli tudi svoj najljubši spletni metal časopis, ki je z vami že od davnega leta 1999. Po 23 letih delovanja uredništvo Paranoida še zmeraj neprofitno in brez kakršnih koli zunanjih virov prihodka skrbi za nemoteno delovanja portala. Vsi njegovi člani prostovoljci bomo to delali še naprej, toda zdaj imate vsi, ki ste v preteklosti morda že pomislili na to, da nas bi podprli tudi finančno, to možnost. In kako lahko to storite? Povsem enostavno, in sicer z nakazilom na transakcijski račun Kulturnega društva Brutal Partysan s pripisom »Donacija za Paranoid«.

Če pa želite z donacijo podpreti društvo Brutal Partysan, ki že od leta 2014 skrbi za koncertno dogajanje v Mariboru, ali neposredno festival Brutal Janez Fest, da temu pomagate zagotoviti še dolgo prihodnost, pa to seveda tudi lahko storite z ustreznim pripisom: »Donacija za Brutal Partysan« ali »Donacija za Brutal Janez Fest«.

Še zmeraj pa lahko svojo podporo izrazite z nakupom kratke majice ali pa konec koncev tudi z nakupom festivalske vstopnice oziroma obiskom festivala in se nam pridružite v živo. Pri Paranoidu bomo veseli vsake pomoči in hkrati obljubljamo, da vas bomo še naprej redno in karseda ažurno zalagali z dnevnimi informacijami iz sveta metal glasbe ter s poročanji s koncertov doma in v tujini. Hvala!

30. 6. 2022

Na Facebook strani društva Brutal Partysan je bilo objavljeno, da sta se pobratila mlad slovenski festival Brutal Janez Fest in tradicionalen avstrijski festival Kaltenbach Open Air, ki bo letos izvedel 15. edicijo festivala. Kaj točno bo sodelovanje prineslo, bomo videli kmalu, zaenkrat lahko le preverite, kaj ponujata programa posameznih festivalov:

Brutal Janez Fest 2022
Kaltenbach Open Air 2022

28. 6. 2022

Brutal Partysan, organizator festivala Brutal Janez Fest 2022, je objavil razpored nastopajočih, ki zgleda tako:

petek, 12. avgust:
Uporabniki
In Heaven
Decline The Fall
Sear Bliss
Melechesh

Sobota, 13. avgust:
Iritator
Reach A.D.
Haloban
Snøgg
Vulvathrone
Noctiferia

10. 6. 2022

Ekipa Brutal Partysan je za letošnji Brutal Janez Fest, ki je napovedan 12. in 13. avgusta v mariborskem klubu Štuk, objavila še zadnje potrditve: Decline the Fall, In Heaven, Snøgg in Vulvathrone. Zelo kmalu bo znano tudi več o predprodaji vstopnic in časovnici.

Nastopajoči bandi za Brutal Janez Fest 2022 so:

Melechesh
Noctiferia
Sear Bliss
Snøgg
Vulvathrone
Uporabniki
Decline the Fall
Reach A.D.
Iritator
Haloban
In Heaven

9. 5. 2022

Iz tabora društva Brutal Partysan so v petek sporočili: »Po uspešni lanski izvedbi se je vrnil Brutalni Janez in nam zaupal glavnino letošnjih nastopajočih bandov. V ta namen je konkretneje pokukal v tujino, še natančneje pa je pod drobnogled vzel dogajanje na sončni strani Alp.« Zaenkrat napovedani nastopajoči bandi za Brutal Janez Fest 2022 so:

- Melechesh
- Noctiferia
- Sear Bliss
- Uporabniki
- Reach A.D.
- Iritator
- Haloban

29. 4. 2022

Nemška dark metal zasedba Secrets Of The Moon, ki je leta 2020 s sedmim studijskim albumom Black House zaključila svoj opus, bo letos kljub odpovedani turneji z Dool odigrala še nekaj koncertov. Pred uradno upokojitvijo bo spodnjesaški band s 27-letnim stažem nastopil 11. avgusta na festivalu Partysan Open Air v Scholtheimu oziroma oktobra na turneji z (Dolch) v naslednjih klubih:

13. 10. 2022 – Junkyard, Dortmund
14. 10. 2022 – Alter Stattbahnhof, Schweinfurt
15. 10. 2022 – UT Connewitz, Leipzig
16. 10. 2022 – Knust, Hamburg

12. 4. 2022

V soboto, 23. aprila, bo v mariborskem klubu MC Pekarna pod okriljem Brutal Partysan, IndiJanez in A Cure For Happiness izveden koncertni dogodek Danse Macabre III z zasedbo Neon Lies.

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za koncert, se moraš udeležiti naše današnje nagradne igre, ki jo najdeš tukaj.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna