VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 5. 2024

Festival Eindhoven Metal Meeting je razkril še sobotnega headlinerja – to so Katatonia. Na ogrevalnem koncertu v četrtek bodo nastopili Deadhead in The Omega Swarm, napovedali pa naj bi še dve zasedbi. Na dogodku, ki se bo odvil 13. in 14. decembra, bodo torej nastopile te zasedbe:

DARK FUNERAL (petkov headliner) | KATATONIA (sobotni headliner) | ASPHYX | THE KOVENANT | AGENT STEEL | M.O.D. | ANAAL NATHRAKH | IMPALED NAZARENE | CARPATHIAN FOREST | REVEL IN FLESH | HOUR OF PENANCE | EMPYRIUM | SCHAMMASCH | CHAPEL OF DISEASE | AKHLYS | ALFAHANNE | SVARTTJERN | SOULBURN | SAVAGE GRACE | THY ANTICHRIST | MALPHAS | FRACTURED INSANITY | VIOLENTHOR | THREE EYES OF THE VOID

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2024

V celoti na voljo za poslušanje je Demo 1989 legendarne death metal zasedbe Malevolent Creation. Tracklista:

stran A ali Demo 1989:
Injected Sufferage
Epileptic Seizure
Violent Offspring

stran B ali Live Demo '89 - Part II
Malevolent Creation
Remnants of Withered Decay
Darkness Within (The Human Corporation)

29. 3. 2024

Na festivalu Metaljot Raspaljot, ki bo letos potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, bodo poleg že napovedanih Bombarder nastopile staroste grškega melodičnega black metala Rotting Christ. Za več informacij in vse nadaljnje potrditve lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

Vstopnice so že v prodaji, in sicer bo prvih 100 vstopnic na voljo po ceni 29 EUR, cena naslednjih 200 vstopnic bo 32 EUR, redna cena pa bo nato 35 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 37 EUR. Vstopnice lahko kupite na portalu Olaii oziroma v vseh trafikah 3DVA in bencinskih črpalkah Shell in OWV.

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

22. 2. 2024

Ameriški black/death metal dvojec Antichrist Siege Machine predstavlja nov komad Sisera kot prvi single s prihajajočega albuma Vengeance of Eternal Fire, ki ga bo izdal 19. aprila pri založbi Profound Lore. Tracklista:

Son of Man
Only Evil
Piled Swine
Sisera
Cowering Lamb
Prey Upon Them
Vanquishing Spirit
Scalding Emnity
Lysergic War Psychosis
Abyssal Hate

22. 2. 2024

Domače heavy metalke Hellcats za letošnje leto napovedujejo številne nastope širom Evrope. Najprej bodo 8. marca nastopile v ljubljanskem Orto baru v okviru koncertnega večera Dan rock žena 2024, kam jih bo pot zanesla kasneje, pa preverite na sliki.

23. 1. 2024

8. marca se bo zdaj že tradicionalno v ljubljanskem Orto Baru zgodil koncertni dogodek Dan rock žena. Tokrat bo dogodek zelo mednarodno obarvan, saj iz Brazilije v Ljubljano prihajajo thrash metalke Nervosa. Poleg Brazilk bodo na koncertu nastopile še domače Hellcats ter Rougenoire iz sosednje Italije.

Na voljo so že tudi vstopnice, in sicer early-bird vstopnice po ceni 15 EUR, redna cena pa bo znašala 20 EUR. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

16. 1. 2024

Brutalni death metal dvojec Perveration bo 2. februarja pri Comatose Music izdal drugi album Putrefaction of Infinite Apogee. Ljubitelji bandov, kot so Skinless, Putrid Pile, Gorgasm in Guttural Secrete, naj bi prišli na svoj račun s temi desetimi komadi:

Bacterium Decomposition
Consuming Maggots Seeds
Eviscerated Innards
Festering Throat
Damaging Excrement
Infernal Apogee
Necrocannibalism
Chaotic Spreading
Devouring Voraciously
Abominable Dismembered

10. 1. 2024

Ameriške staroste brutalnega tehničnega death metala Suffocation, ki so novembra izdali album Hymns From The Apocrypha, se konec meseca odpravljajo na turnejo po Evropi. Pred njimi bodo nastopili Sanguisugabogg, Enterprise Earth in Organectomy. Kje vse bodo zasedbe nastopile, si lahko ogledate na priloženi sliki.

Suffocation pa bodo letos poleti prav tako nastopili pri nas, in sicer na festivalu Tolminator Metal Fest 2024.

9. 1. 2024

Včeraj so organizatorji češkega festivala Brutal Assault razkrili še 23 novih zasedb, ki bodo nastopile na letošnji različici festivala, ki ga obišče vse več Slovencev. Med novo potrjenimi so Carcass, Cytotoxin, Aborted, Dark Tranquillity, Vltimas, Misery Index, Rotten Sound in drugi. Celotni razpored nastopajočih lahko preverite na uradni strani festivala.

Avtorica: Tina Urek
13. 12. 2023

Ameriški eksperimentalneži Locrian so objavili videospot za pesem Solar Lodge z aktualnega istoimenskega EP-ja. Ta obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdal Coil, in remikse omenjene priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

8. 12. 2023

Ameriška eksperimentalna black metal/noise zasedba Locrian je pretekli petek izdala EP Solar Lodge pri založbi Profound Lore. EP obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdala zasedba Coil, in remikse priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

8. 12. 2023

Organizatorji festivala MetalDays so razkrili nov nabor skupin, ki bodo nastopile na naslednji izvedbi festivala med 28. julijem in 3. avgustom 2024 v Velenju:

God is an Astronaut
Rage
Unleashed
Tiamat
Ghøstkid
Necrophobic
Nightfall
Rectal Smegma
Archaic
Doomas
Shrapnel
Suasion

30. 11. 2023

Nov teden prinaša tudi nov paket zasedb, ki bodo nastopile na naslednji ediciji festivala Transcending Visions Fest. Nove potrjene zasedbe so:

Dordeduh
Our Survival Depends On Us
Synkende

Več o samem festivalu najdete v Napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
17. 6. 2024
Metal De Facto - Land of the Rising Sun – Part 1
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija