VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 2. 2024

Danes se bodo v naši mali podalpski državici zgodili kar trije metal koncerti, in sicer v Kamniku, kjer bo potekal Tribute to Paranoid 25 z Dickless Tracy in Eruption, v Mariboru, kjer se bo treslo po deathmetalsko, in v Postojni, kamor prihaja nenavaden italijanski trio Ottone Pesante, ki ga bo spremljal dvojec Nefarious Vermin.

Časovnica v Mariboru je taka:
21.30 Damnation
22.30
KHNVM

Časovnica v Kamniku pa taka:
20.00 vrata
20.30 prvi band
22.00 drugi band

15. 9. 2023

Danes bodo v Postojni nastopili 3rd War Collapse in Cryptic Terror, v Velenju pa Snøgg, Kaoz, Jegulja in SitiS. Takšen je časovni razpored obeh koncertov:

Postojna:
20.00 vrata
21.00 Cryptic Terror
22.00 3rd War Collapse
23.00 konec muzike

Velenje:
21.30 Kaoz
22.20 Jegulja
23.10 Snogg
00.30 SitiS

23. 8. 2023

Brazilsko/finski brutal death/grind metalci 3rd War Collapse, ki se bodo 15. septembra ustavili v Postojni, so tukaj v celoti objavili svoj nov studijski album Catastrophic Epicenter, ki bo uradno izšel jutri pri Lethal Scissors Records.

Avtorica: Tina Urek
18. 8. 2023

Brazilsko-finski brutal death metalci 3rd War Collapse se bodo v okviru promocijske turneje, med katero bodo predstavljali svoj drugi plošček Catastrophic Epicenter, 15. septembra ustavili v Postojni. Poleg njih bodo nastopili kadrovsko osveženi death metalci Cryptic Terror. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

20. 6. 2023

Jutri se bodo v sklopu svetovne glasbene iniciative Fête de la musique ob Prazniku glasbe po vsej Sloveniji odvijali različni glasbeni dogodki. Med drugim bodo v Kopru nastopili Monstrumental, v Tolminu Samperium, pred Mladinskim centrom Postojna pa bodo nastopili Black Camo, Night Crawler in Ghastly Ashes. Celoten program koncertov v Črnomlju, Novi Gorici, Celju, Ljubljani, Dravogradu, Tolminu, Murski Soboti, Postojni, Piranu, Kopru, Ankaranu, Izoli, Železnikih, Velenju, Domžalah in Litiji je na voljo tukaj.

9. 3. 2023

Konec marca se bo v Postojni pripetila prav posebna medgeneracijska »veselica«. 24. marca namreč v tamkajšnji mladinski center prihajajo thrasherji Eruption, ki bodo skupaj z veterani Game Over poskrbeli za pravšnjo metal eksplozijo. Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

28. 11. 2022

Znan je nadomestni termin koncerta zasedb Divine Illusion in Pelhan v Postojni. Ti bosta nastopili v MCP Postojna v petek, 9. decembra.

21. 9. 2022

V naslednjem tednu, natančneje v petek, 30. 9., in soboto, 1. 10., se bosta v Postojni odvila dva ekskluzivna koncerta kultne slovenske rock skupine Mary Rose. Koncerta bosta posvečena 30. obletnici delovanja skupine in 30. obletnici izdaje njihovega kultnega albuma Rocks Off, ki ga je zasedba ob tej priliki na novo izdala in ga lahko že tudi naročite.

Ekskluzivno bo nastopila tudi originalna prva zasedba, ki je posnela in takrat izdala album Rocks Off samo na kaseti. Album oziroma kaseta je bila prodana v preko 12000 izvodih.

12. 1. 2022

Tako pravijo death metalci Sign of the Devil:

»S Sign of the Devil iščemo novega vokalista. 1 EP (Destructive Cataclysm, op. a.) je že izdan, za sabo imamo že neki koncertov, veliko jih še pa pride. Iščemo resnega člana, leta niso pomembna, vaje potekajo v Postojni, večinoma ob nedeljah. Vaje so v kontejnerju, za kontakt lahko kontaktirate kakšnega člana benda ali skupino.«

10. 1. 2020

Italijanska death doom metal zasedba Assumption, v kateri že nekaj časa igra kitarist Matija Dolinar (Teleport) in je lani med drugim nastopila na razprodanem Kill-Town Death Festu na Danskem, Asakusa Deathfestu na Japonskem ter nato še z Evoken in Skepticism v Belgiji, bo letošnjo koncertno sezono odprla že jutri v Mladinskem centru Postojna.

Za ogrevanje bo poskrbela ljubljanska doom metal skupina Mist, s katero so si Assumption oder delili že lanskega februarja v Centru mladih Koper, kjer so se prvič predstavili pri nas skupaj z Messo. Jutrišnji dogodek lahko tukaj spremljate na Facebooku.

Časovnica:

20.00 vrata
21.00 Mist
22.00 Assumption

Poleg tega bo konec januarja prvič na vinilu izšel zasedbin EP The Three Appearances iz leta 2014, in sicer pri založbah Everlasting Spew Records (EU) in Sentient Ruin Laboratories (ZDA). Poleg EP-ja in debitantskega dema se lahko Assumption pohvalijo še z odličnim prvencem Absconditus, ki je predlani izšel pri Everlasting Spew Records.

24. 12. 2019

11. januarja se v Slovenijo vrača italijanska death/doom metal zasedba Assumption. Njihov prvenec iz leta 2018 spremljajo odlični odzivi in mnogi koncerti, oktobra pa so nastopili celo na Asakusa Deathfestu na Japonskem. Omeniti velja tudi njihovo sodelovanje s slovenskim kitaristom Matijo Dolinarjem, ki v Assumption deluje kot član live zasedbe, sicer pa je del izvrstnega ljubljanskega sci-fi death metal kvarteta Teleport.

Italijani se bodo v Mladinskem centru v Postojni ustavili v sklopu turneje Decimation, za uverturo pa bodo poskrbele temačne čarovnice z bradatim šamanom, ki slišijo na ime Mist.

Več o koncertu lahko spremljate na Facebooku in v našem napovedniku.

16. 12. 2019

Dansko-turška death metal naveza Hyperdontia se spomladi skupaj z ameriškimi kolegi Mortuous odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere se bosta skupini 5. maja ustavili tudi v MCP-ju v Postojni.

30. 10. 2019

Spomin na mrtve bodo v Postojni letos obeležili, kot se za tak praznik spodobi. V MCP namreč prihajajo nemški death metalci Crpytic Brood, ki se jutri podajajo na dvodelno turnejo z nič manj primernim naslovom In the Grip of Death, na kateri bodo predstavili svoj drugi studijski dolgometražec Outcome of Obnoxious Science, ki bo 22. novembra izšel pri War Anthem Records. Do zdaj so javnosti predstavili komada Biting Through Flesh in naslovni komad, za katerega so pred nedavnim objavili videospot.


Na prvem delu turneje, ki se bo pretežno vila po državah jugovzhodne Evrope, jih bo spremljal italijanski grindcore/death metal band Haemophagus, ki se bo pri nas predstavil prvič. V dobrem desetletju obstoja je izdal cel kup splitov, kompilacijo in tri studijske albume, ki jim lahko prisluhnete na njihovem Bandcampu. Poleg več koncertov po rodni Italiji in Evropi se lahko med drugim pohvalijo tudi z nastopi na festivalih Blutsvente, Bloodshed Fest in Obscene Extreme.


Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Na dan koncerta bo vstopnina 10 €, začetek pa je napovedan ob 21.30.

12. 7. 2018

Jutri zvečer bo na Titovem trgu pred Hotelom Kras v Postojni ob Mist in Hellsword namesto skupine Teleport (na fotografiji) nastopila sveža ljubljanska speed metal zasedba Challenger, ki jo med drugim sestavljajo tudi nekdanji člani Vigilance in Teleport. Vstop je prost!

Več o koncertu najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

25. 4. 2018

V nedeljo 22. aprila so primorski hard rockerji Pelhan objavlili novi single z naslovom Narava kaže zobe. Zakaj ravno, 22. aprila? Na ta dan praznuje naša Zemlja!
Na dan Zemlje so objavili prav posebno pesem, s katero so kritični do človeškega mačehovskega odnosa do voda, ozračja, … skratka, našega celotnega planeta. »Skladbo smo posneli posebej za dan Zemlje, saj nam ni vseeno za naš planet. V našem rock n' roll jeziku želimo opozoriti vsakega posameznika, naj spoštuje naravo in vse, kar mu daje, naj jo ohrani čisto za vsa živa bitja, ki so na zemlji sedaj in ki bodo še vrsto let rasla, hodila, letela, se plazila in plavala po našem planetu,« nam je povedal pevec zasedbe Aleš Pelhan.
Skladbo so posneli v Electric Eye studiu v Postojni, za videospot pa je poskrbel Miha Dolenc.
Pelhan band sestavljajo Aleš Pelhan na kitari in vokalu, Peter Smrdel na klaviaturah, Miha Nedoh na tolkalih ter Nejc Počkaj na basu.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija