VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 10. 2023

Brazilske sejalke smrti Crypta so objavile besedilni video za skladbo Stronghold z aktualnega albuma Shades of Sorrow, ki so ga poleti izdale pri Napalm Records.

19. 10. 2023

Po smrti Williama Tsamisa, kitarista in ustanovnega člana skupine Warlord, je kazalo, da se kultni ameriški heavy metalci poslavljajo. Po dve leti trajajočem zatišju je band najavil novega kitarista, pridružil se mu je Eric Juris (Crystal Viper), prihodnje leto pa se vrača na koncertne odre.

5. 9. 2023

Norveški black/death metal trio Goatkraft je obelodanil komad Herald of Death z drugega celovečerca Prophet of Eternal Damnation, ki bo izšel 3. novembra pri Iron Bonehead Productions. Tracklista:

Portal to Annihilation
Herald of Death
Bestial Black Metal Hordes
Filth Eradication
Prophet of Eternal Damnation
Death Psalm
Barbaric Hatred and Doom
Primal Instincts
Thermonuclear Genocide

12. 6. 2023

Ameriški thrash/death metal posebneži Exmortus z besedilnim videospotom za komad Beyond The Grave razmišljajo o posmrtnem življenju. Tega nam želijo približati s svojim petim albumom z naslovom Necrophony, ki bo izšel 25. avgusta pri Nuclear Blast Records.

31. 3. 2023

Angleški trgovec smrti Abyssal in njegovi kanadski kolegi Ellorsith bodo 5. maja pri Dark Descent Records izdali black/death metalsko obarvan split, ki bo naslovljen Sepulchorporeal / Amore. Split bo možno prednaročiti s 7. aprilom.

Tracklista:

Abyssal – Sepulchorporeal (Ipatiev I)
Abyssal – Oneirodynia (Ipatiev II)
Ellorsith – Elena de Hoyos
Ellorsith – Carl von Cosel

4. 1. 2023

Zasedba Concrete Age bo ta petek, 6. januarja, izdala svoj nov album Bardo Thodol. Osrednja nit je ponovno raziskovanje tibetanske knjige smrti. Tukaj lahko prisluhnete aktualnemu singlu Purity.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2022

Stanton Moore (Galactic) je nov bobnar pri Corrosion Of Conformity. Moore je tako zapolnil vrzel na bobnih, ki je nastala po smrti dolgoletnega bobnarja Reeda Mullina januarja 2020. Moore je pred tem že sodeloval z zasedbo, in sicer leta 2005 pri delu na albumu In the Arms of God.

2. 11. 2022

Umrl je D. H. Peligro, bobnar zasedbe Dead Kennedys. Vzrok smrti naj bi bila poškodba glave, ki jo je utrpel pri padcu na svojem domu. Naj počiva v miru.

2. 11. 2022

The Black Dahlia Murder so se prvič po smrti vokalista Trevorja Strnada vrnili na koncertni oder. Kitarist Brian Escbach se je odločil, da odloži kitaro in prevzame vlogo osrednjega vokalista, za kitaro pa bo oziroma je ponovno prijel Ryan Knight. Po spletu je tako že zaokrožil posnetek celotnega koncerta, ki so ga odigrali pretekli petek.

Avtorica: Tina Urek
8. 9. 2022

Umrl je veteran doom metala Dave Sherman. Dave je bil med drugim član zasedb Spirit Caravan in King Valley. Vzrok smrti še ni znan. Naj počiva v miru.

11. 7. 2022

Kolumbijska groove/thrash metal zasedba Eternal Drak bo 17. julija izdala tretji studijski album Shadow Storm, ki je hkrati tudi bandov prvi izid po bobnarjevi smrti leta 2019. Za novo skladbo Hide Your Madness je posnela videospot:

21. 6. 2022

Vented je nova t. i. superskupina, ki jo sestavljajo vokalist Sean Zatorsky (Sinsaenum, ex-Chimaira), bobnar Austin D'Amond (Devil Driver), kitarist Gergo Hajer (Omega Diatribe) in basist Simon C. Bondar (White Tiger).

Zasedba je objavila single Requiem For Myself s prihajajočega celovečerca Cruelty And Corruption, ki naj bi izšel konec leta. Zanimivo dejstvo je, da je bil prvotni bobnar projekta prav preminuli Joey Jordison, ki ga je po njegovi smrti zamenjal Austin.

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2022

Več kot leto in pol po smrti Alexija Laiha se je odvil (težko) pričakovani intervju. Spregovorili so namreč nekdanji člani zasedbe Children Of Bodom, in sicer Jaska Raatikainen (bobni), Henri »Henkka T. Blacksmith« Seppälä (bass) in Janne Wirman (klaviature). Kot pravijo, je osrednji razlog za intervju zadoščenje vsem oboževalcem, samim sebi in tudi svojim bližnjim.

Glavna tema poglobljenega pogovora je seveda bilo dogajanje pred razidom zasedbe oziroma tisti pravi razlog za razpad Children Of Bodom. Če strnemo res dolg intervju, ki ga lahko v celoti preberete tukaj, se je vse začelo leta 2016, ko je Alexi ponovno vse večkrat pregloboko pogledal v kozarec. Leta 2019 se je vse skupaj zaostrilo do te mere, da je slavni kitarist za zajtrk »pojedel« steklenico viskija. V začetku omenjenega leta naj bi bil Alexi diagnosticiran s sladkorno boleznijo in napoten na rehabilitacijo s strani managerja, ki se je ni udeležil. Na polovici leta se je zgodil zloglasni prepis avtorskih pravic imena COB prav na Laiha, ki pa naj bi končno turnejo po Finskem preživel bolj ali manj trezen. Ko je leta 2020 njegova družina vztrajala pri strokovni pomoči, kitarist pa je to zavrnil, se je stvar končala tragično. Spomnimo, da je bil takrat za javnost kot razlog za razid zasedbe navedena »želja ostalih članov po preživljanju več časa z družinami«.

Avtorica: Tina Urek
20. 4. 2022

Gothic metalci The Sixth Chamber so objavili videospot za novi single Red Death Masquerade. Glavna zvezda spota je gothic/fetish model Dani Divine, ki se večkrat pojavlja kot performerka na različnih mednarodnih metal festivalih.

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2022

Five Finger Death Punch so objavili prvo skladbo AfterLife s prihajajočega albuma, ki naj bi nosil isto ime. Poleg izida singla se bodo fantje podali na daljšo turnejo po ZDA, kjer jim bodo družbo delali veterani Megadeth. Datum izida albuma žal še ni znan, komadu AfterLife pa lahko prisluhnete na tej povezavi

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija