Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2024

Ameriški thrasherji Evildead bodo 24. maja pri založbi Steamhammer/SPV izdali album Toxic Grace, s katerega si že lahko ogledate besedilni video za komad Raising Fresh Hell.

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

4. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault so najavili sedem ameriških thrash metal bandov, ki bodo nastopili na naslednji ediciji. To so: Testament, Exodus, Armored Saint, Sadus, Havok, Toxic Holocaust in Laid to Waste.

23. 10. 2023

Ameriški speed/thrash/black metalci Toxic Holocaust bodo pri Tankcrimes Records ponovni izdali svoj 20 let star prvenec Evil Never Dies. Evil Never Dies v novi preobleki bo izšel na vinilu 8. decembra, založba pa je že omogočila prednaročila.

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

27. 9. 2023

Leta 2020 je med pandemijo v Ljubljani vzklila nova zasedba, ki je dobila ime zaradi idiličnega okolja v bližini reke in vseh njenih oblik, ki naj bi jih odražala glasba. To je skoraj vso napisal basist Sergej Pobegajlo (Billysi, Gora, C4, Bombe), sporočilnost pesmi pa zajema družbeno kritične tematike, eksistencialna vprašanja in samoizpoved.

V zasedbi so še vokalist Peter Hudnik (FrozenchilD, King Foo, Acoustic Grunge duo Hudnik & Ajdič), kitarista Matjaž Marin (Requiem, Billysi, Sausages) in Rok Barle (Tomcat, Kariot, Sam's Fever) ter bobnar Damjan Paljk (Delirium, Tide).

Zasedba River bo novi album predstavila 10. novembra na premiernem koncertu v Orto Baru, kot prvo pa predstavlja skladbo Intoxicated Soul, za katero je posnela videospot.

15. 9. 2023

Znanih je 5 novih bandov, ki bodo nastopili na Tolminator Metal Festu 2024, in sicer: Exodus, Dark Tranquillity, Toxic Holocaust, Devil Master in Dopelord. Vsi do zdaj napovedani nastopajoči so navedeni na priloženi sliki.

13. 9. 2023

Nemška thrash metal zasedba Taskforce Toxicator predstavlja video za komad If It Bleeds. Prejšnji petek je band pri založbi Iron Shield Records izdal prvenec Laser Samurai.

6. 9. 2023

Velikan black metala Abbath se v začetku naslednjega leta odpravlja na turnejo po Evropi. Z njim se bodo na pot podali še Toxic Holocaust in Hellripper. Na priloženi sliki lahko preverite, kje boste lahko ujeli zasedbe v živo.

1. 9. 2023

Death metal legende Autopsy predstavljajo napovednik za prihajajoči album Ashes, Organs, Blood and Crypts, ki bo 27. oktobra izšel pri Peaceville Records. To bo bandov deseti dogometražec in obsega naslednje naslove:

Rapid Funeral
Throatsaw
No Mortal Left Alive
Well of Entrails
Ashes, Organs, Blood and Crypts
Bones to the Wolves
Marrow Fiend
Toxic Death Fuck
Lobotomizing Gods
Death Is the Answer
Coagulation

7. 8. 2023

Italijani Never Obey Again so objavili video za skladbo Toxic Feelings s prihajajočega albuma The End of an Era, ki bo izšel 22. septembra pri Scarlet Records.

31. 7. 2023

Italiljanska zasedba Never Obey Again je objavila videospot za single The Storm. Gre za komad s prihajajočega albuma The End Of An Era, ki bo izšel 22. septembra pri Scarlet Records, ponudil pa bo sledeče komade:

The End of an Era
The Storm
Toxic Feelings
Take Care of You
Stronger
Wake Up
Underdog
What If
9:45
Zombie (The Cranberries cover)

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2023

Italijanska zasedba Never Obey Again je podpisala z založbo Scarlet Records, pri kateri bo 22. septembra izšel bandov debitanski plošček The End of an Era. Na ploščku bodo sledeči komadi:

The End of an Era
The Storm
Toxic Feelings
Take Care of You
Stronger
Wake Up
Underdog
What If
9:45
Zombie (The Cranberries cover)

Avtorica: Tina Urek
14. 4. 2023

Nemški rock’n’roll/speed/thrash metalci Intöxicated so posneli video za komad Sex, Violence & Death. Ta je del albuma Sadistic Nightmare, ki bo izšel 5. maja pri MDD Records in vseboval osem komadov:

Street Metal Bastards
Merciless
Bad Habits
Sold Our Souls
Sadistic Night
Violation
Sex, Violence & Death
Howling with the Wolves

6. 3. 2023

Konec januarja smo poročali, da bo nemška rock’n’roll/speed/thrash metal zasedba Intöxicated izdala nov album. Zdaj je znano, da bo ta nosil naslov Sadistic Nightmares, da bo izšel 5. maja in da bo vseboval osem komadov. Naslovnico pa tudi lahko preverite na priloženi sliki.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna