VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 2. 2024

Američani Inter Arma napovedujejo izid novega albuma New Heaven, ki izide 26. aprila pri Relapse Records in ga lahko prednaročite tukaj. Tracklista:

New Heaven
Violet Seizures
Desolation’s Harp
Endless Grey
Gardens in the Dark
The Children the Bombs Overlooked
Concrete Cliffs
Forest Service Road Blues

2. 10. 2023

V Zagreb prihajajo britanske post punk/goth rock legende The March Violets. To bo njihov prvi nastop na Hrvaškem sploh, spremljali pa jih bodo The Bellwether Syndicate, legendarna ameriška punk/gothic zasedba iz Los Angelesa. Kot predskupina bodo nastopili darkerji Phantasmagoria, ki letos praznujejo 35. obletnico delovanja.

Več o dogodku najdete na Facebooku.

29. 8. 2023

Aktualni plošček Fearless in Love avstralskih Voyager bo ponovno izdan na vinilu. Nova izdaja bo vsebovala tudi evrovizijski hit Promise in še skladbi Prince of Fire ter Ultraviolet. Prednaročila so možna tukaj.

3. 8. 2023

Avstralska enočlanska black metal zasedba Drowning the Light sporoča, da s pomočjo založbe Dark Adversary Productions pripravlja izid kar dveh EP-jev. Violet Mercury & Moonlit Sorcery in Enslaved by the Cave naj bi izšla kmalu. Več informacij trenutno ni znanih.

 

5. 5. 2023

Avstralci Voyager s pesmijo Prince Of Fire napovedujejo Fearless in Love, že osmi dolgometražec v 20 letih delovanja. Seznam pesmi je takšen:

The Best Intentions
Prince of Fire
Ultraviolet
Dreamer
The Lamenting
Submarine
Promise
Twisted
Daydream
Listen
Gren (Fearless in Love)

22. 9. 2022

Kanadski heavy metal/hard rock dvojec Spell predstavlja skladbo Ultraviolet s prihajajočega albuma Tragic Magic, ki bo 28. oktobra izšel pri založbi Bad Omen Records.

15. 10. 2020

Britanski stoner rockerji Red Spektor so v začetku meseca pri založbi Kozmik Artifactz izdali svoj drugi album Heart Of The Renewed Sun, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Heart Of The Renewed Sun ponuja sledeče skladbe:
Warflower
Revol
Masquerade
Guided Tears
Long Way Down
Violet Sun
Hell To Pay
Ivory Towers

8. 6. 2020

Britanski doomerji The River so pretekli petek objavili nov EP Violet Violent Sine Waves, ki mu lahko v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu.

Skupino s sedežem v Beckenhamu tvorijo Jenny Newton (kitara, vokal), Christian Leitch (kitara), Stephen Morrissey (bas) in Jason Ludwig (bobni).

15. 5. 2020

Po 7 letih se na sceno vrača metalcore zasedba Misery Signals, in sicer z albumom Ultraviolet, ki bo izšel 7. avgusta in na katerem bodo sledeči komadi:

The Tempest
Sunlifter
River King
Through Vales Of Blue Fire
Old Ghosts
The Fall
Redemption Key
Cascade Locks
Some Dreams

Avtorica: Tina Urek
10. 10. 2019

Alunah preko spletne strani Metalinsider.net ekskluzivno predstavljajo svoj najnovejši studijski album Violet Hour, ki bo izšel jutri pri založbi Heavy Psych Sounds. Album je bil posnet v zgodovinskem Studiu Foel (My Bloody Valentine, Godflesh) v Walesu, za produkcijo pa je poskrbel Chris Fielding (Conan, Electric Wizard, Primordial).

13. 9. 2019

Alunah so pravkar razkrili novo skladbo z naslovom Hunt. Gre za drugi single s prihajajočega studijskega albuma Violet Hour, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

28. 6. 2019

Britanski doom/stoner metal kvartet Alunah preko spletne strani Doomed & Stoned predstavlja skladbo Trapped & Bound, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Violet Hour, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

21. 6. 2019

Alunah so razkrili naslovnico prihajajočega albuma z naslovom Violet Hour, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

Violet Hour prinaša naslednje skladbe:
Trapped & Bound
Dance Of Deceit
Hunt
Hypnotised
Violet Hour
Unholy Disease
Velvet
Lake Of Fire

5. 3. 2019

Ameriška progressive death metal zasedba Fallujah je objavila skladbo Dopamine z novega studijskega albuma Undying Light, ki izide 15. marca pri založbi Nuclear Blast Records. Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za single z naslovom Ultraviolet.

5. 2. 2019

Downfall Of Gaia predstavljajo skladbo Of Withering Violet Leaves, tretji single z novega dolgometražnega albuma Ethic Of Radical Finitude, ki izide ta petek pri Metal Blade Records. Tracklista je sledeča:
Seduced By...
The Grotesque Illusion Of Being
We Pursue The Serpent Of Time
Guided Through A Starless Night
As Our Bones Break To The Dance
Of Withering Violet Leaves

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za skladbo We Pursue The Serpent Of Time.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija