Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Brata Max in Igor Cavalera bosta nastopila tudi v Pulju, in sicer 10. julija, dan po kranjskem koncertu. Cena vstopnic je za oba koncerta enaka.

5. 4. 2024

Sludge/doom/post metalci Ayd bodo kot posebni gostje nastopili na koncertu black metalcev Srd v ljubljanskem Orto Baru. Koncert se bo zgodil 24. aprila. Nastopili bodo še Korošci Britof in primorska black metal zasedba Ater Era.

Več informacij o koncertu ter nakupu vstopnic pa najdete v našem Napovedniku.

26. 3. 2024

Tudi Challenger so bili ena izmed zasedb, ki je nastopila na naši obletnici pretekli vikend. Fantje so le dan po koncertu tudi uradno objavili vest, da so zaključili s snemanjem prvenca, ki je trenutno v fazi miksanja v Hellforge Studio.

Avtorica: Tina Urek
19. 3. 2024

Po včerajšnjem koncertu Taake, Nordjevel in Theotoxin v Ljubljani se bo karavana danes ustavila v zagrebškem klubu Boogaloo. Časovnica je taka:

19.00 vrata/blagajna
20.00 Theotoxin
21.00 Nordjevel
22.20 Taake

12. 3. 2024

Mariborski kolektiv A Cure for Happiness bo v bližnji prihodnosti na žalost prenehal delovati. Kot sklepno dejanje bo 3. aprila organiziral koncert zasedb Zbrucz in Potence v mariborskem Gustafu, pred tem pa prav tako v Gustafu še 19. marca koncert skupin Haexler, Kultivator in Ku-Ri-Boh!

Izjava kolektiva:

»V kolektivu smo se odločili, da prenehamo z organizacijo koncertov. Člani smo se v prejšnjem in letošnjem letu znašli na razpotjih in novih poglavjih v življenju.

Organizacija takšnih dogodkov, ki smo jih mi organizirali oz. hoteli organizirati v Mariboru, je precej nehvaležna. Vsekakor pa hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na kak naš dogodek. Upamo, da ste skozi naše evente odkrili kakšno novo glasbeno zadevo, ki vam lepša življenje.
Se vidimo na kakem koncertu! Ta spodaj je naš zadnji.

Happiness almost cured. Hvala!

ACFH crew«

11. 3. 2024

Po tem, ko so Dickless Tracy na nedavnem koncertu v kamniški Kotlovnici samo bežno predstavili novega pevca, se je zasedba ta konec tedna na Facebooku uradno predstavila kot kvartet. Band torej zdaj sestavljajo (na sliki od leve proti desni): Jernej Rejc (bas), Tomi Cepanec (kitara/vokal), Vid Fekonja (vokal) in Ivan Cepanec (bobni).

Avtor fotografije je K. Kalin.

29. 2. 2024

Znana je časovnica jutrijšnjega koncerta depresivnežev Thy Light in Afraid of Destiny iz Italije:

20.00 – vrata
20.25 – Afraid of Destiny
21.40 – Thy Light

Več informacij o koncertu najdete v našem Napovedniku.

19. 2. 2024

Kot smo že pisali, se z ekskluzivnim dogodkom v Kinu Šiška na oder vračajo kultni peklenski Pomaranča. Band pravi tako:

»Organizacija dogodka poteka v združitvi dolgoletnih izkušenj očeta dokumentarca Železne Stopinje Denisa Brnčiča, Metal Strike ter Addende-P, ki so dodatno prispevali k stvaritvi dogodka, ki ne bo le koncert. Videli boste Pomarančo, kot je niste še nikoli. S potenco na 666! Dogodek 6. 6. 2024(6) bo spektakel, ki bo zapisan v zgodovino. Pomaranča bo namreč 6. junija snemala PRVI album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet za prihodnjo DVD-izdajo, prav tako prvo v Pomarančini zgodovini. Vsa vaša prisotna grla in glasovi ter vratovi bodo tako zapisani v večnost! Bodite del zgodovine!

Posebni gostje: Metalsteel, ki bodo na koncertu praznovali 25. obletnico delovanja! Karte gredo v prodajo 1.3. 2024 na vseh Eventimovih prodajnih mestih.
«

Avtorica: Tina Urek
5. 2. 2024

Finske black metal legende Beherit so imele po več kot 30 letih svoj prvi koncert. Kultni dogodek se je zgodil 26. januarja v mestu Oulu na festivalu Rites of North, ki je bil razprodan. Setlista je bila taka:

Intro
Salomon's Gate
Nocturnal Evil
Unholy Pagan Fire
Sadomatic Rites
Grave Desecration
The Oath of Black Blood
The Gate of Nanna
Lord of Shadows and Goldenwood
All in Satan
Pagan Moon

Naslednji koncert bo na Japonskem v Osaki, in sicer 6. in 7. aprila, na festivalu NWN!/Hospital Fest Vol I 2024. Prvi dan bodo imeli black metal set, drugi dan pa elektronskega.

Po koncertu na Japonskem bodo igrali na zasebnem festivalu v Avstriji, in sicer na festivalu House of the Holy, kjer so bile karte na voljo samo par ur, pa še to za izbrance oz. če si dobil povabilo. Spodaj pa si lahko ogledate live video s finskega festivala pred par dnevi za komad The Gate of Nanna.

23. 1. 2024

8. marca se bo zdaj že tradicionalno v ljubljanskem Orto Baru zgodil koncertni dogodek Dan rock žena. Tokrat bo dogodek zelo mednarodno obarvan, saj iz Brazilije v Ljubljano prihajajo thrash metalke Nervosa. Poleg Brazilk bodo na koncertu nastopile še domače Hellcats ter Rougenoire iz sosednje Italije.

Na voljo so že tudi vstopnice, in sicer early-bird vstopnice po ceni 15 EUR, redna cena pa bo znašala 20 EUR. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

3. 1. 2024

Veljaki black metala Marduk, ki so lani izdali album Memento Mori, se aprila in maja odpravljajo na obsežnejšo turnejo po Evropi. Z njimi se na pot podajajo še Origin in Doodswens. Kje vse boste lahko ujeli turnejo, najdete na priloženi sliki.

Nam najbližje pa se bo karavana ustavila 28. aprila v Gradcu, več o samem koncertu pa najdete v našem Napovedniku.

3. 1. 2024

Domači heavy metalci Metalsteel so objavili live videospot za svojo klasiko Heavy Metal Is Our Religion. Spot je nastal na koncertu ob 20. obletnici izdaje prvega albuma Usoda.

Avtorica: Tina Urek
6. 12. 2023

Domač hard rock band Pelhan, v sestavi Aleš Pelhan (vokal, kitara), Matej Likar (bas kitara) in Simon Mislej (bobni), je objavil live videospot za Narava kaže zobe, single s prihajajočega novega albuma.

Video je nastal na koncertu generacij, ki se je odvil 2. julija lani na Lavričevem trgu v Ajdovščini.

30. 10. 2023

Finci Children Of Bodom so že lansko leto napovedali izid koncertnega albuma, ki so ga posneli na zadnjem koncertu 15. decembra 2019 v Helsinkih, štiri leta kasneje, torej 15. decembra 2023, pa bo končno ugledal luč sveta. Izšel bo pri založbi Spinefarm Records, prednaročite pa ga lahko tukaj.

2. 10. 2023

Progresivni stonerji Ambra se vračajo na koncertne odre:

»Po dolgem premoru bo v četrtek, 12. oktobra, na oder Orto bara ponovno stopila ljubljanska alternativna zasedba Ambra, ki jo sestavljajo kitarista Andrej Blatnik (Noctiferia, ex-Ophidian) in Žiga Kroflič (Blu.Sine, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian), bobnar Robi Rep (ex-Ophidian) ter basist Anže Vavpetič (ex-Matching Suits). Premierno se bo zasedba predstavila z novim pevcem Jakobom Rejcem (Challenger), s katerim pripravlja material za nov album.

Poleg Ambre bo na koncertu nastopila še alternativna trip-hop skupina Blu.Sine, ki je ravno izdala nov album Tree. Blu.Sine so pevka in klaviaturistka Urška Bajec, kitarist in producent Žiga Kroflič (Ambra, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian), basist Bor Hodžič (ex-Umbilikal), bobnar Darian Kocmur (Siderean), čelist Miha "Mike Manslaughter" Šinigoj (Hellsword, Nova Schola Labacensis, Jazz Oud Quartet), violinist Tomaž Šinigoj (Nova Schola Labacensis, Jazz Oud Quartet) in trobentač Žan Florjanc.«

Več o dogodku samem najdete v našem Napovedniku.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška