VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 8. 2023

Z današnjim dnem se je uradno začel tudi letošnji festival Wacken. Tako organizatorjem kot obiskovalcem pa ga je že pred samim začetkom pošteno zagodlo vreme. Verjamemo, da poznate njihov moto »See you in Wacken - rain or shine«. Letošnja edicija festivala bo verjetno ena izmed bolj mokrih, če ne najbolj mokra in blatna do zdaj, zaradi česar so včeraj prvič v zgodovini festivala zaustavili vse prihode na dogodek z avtomobili. Po prvotni zaustavitvi prihoda na festival z vozili, pa je okoli 1h zjutraj organizator najavil, da zaustavljajo vse prihode oz. da Wacken 2023 več ne sprejema obiskovalcev.

Organizatorji so ponudili nekatera nadomestna parkirišča, a ne v obsegu, ki bi zadovoljil več kot 80.000 obiskovalcev. Kako bo to vplivalo na število obiskovalcev in na neuporabljene vstopnice, še ni znano - če pa ste morda med tistimi, ki bi komaj danes pričeli s potovanjem na sveta tla, pa so tukaj zbrana vsa pomembna vprašanja in odgovori. So pa organizatorji vse prisotne razveselili s posebno novico. V sklopu Wackna 2023 se bo namreč odvil poseben dogodek v spomin Lemmyju Killmistru. Mikkey Dee in Phil Campbell bosta namreč ob otvoritveni ceremoniji festivala na t. i. svetih tleh pokopala del pepela legendarnega vodje kultnih Motörhead, ki so na Wacknu nastopili večkrat kot katera koli druga zasedba.

Avtorica: Tina Urek
1. 12. 2022

Slovenijo bosta ponovno obiskala srbska progresivna thrash metal banda Alitor in Quasarborn. Koncert bo jutri, 2. decembra, v Črnomlju v okviru Belokranjske železarne Vol. 27. Oba banda bosta na ta dan odigrala prvi koncert svoje skupne turneje z imenom Balkan Metal Tempest Tour, kot otvoritveni band pa bodo nastopili slovenski thrasherji Eruption. Obeta se torej prava thrash metal poslastica.

Vsi datumi turneje:
02/12/2022 - MKK Bele Krajine, Črnomelj (SLO)
03/12/2022 - Alte Kaffeerösterei, Plauen (NEM)
04/12/2022 - Vortex Surfer Musikclub, Siegen (NEM)
05/12/2022 - Ratinger Hof, Düsseldorf (NEM)
07/12/2022 - MC Jižak, Prague (CZE)
08/12/2022 - Peklo, Volyne (CZE)
09/12/2022 - Lemmy's Bar, Bad Friedrichshall (NEM)
10/12/2022 - Aktion Jugendzentrum, Backnang (NEM)

11. 8. 2022

Kanadska heavy/power metal zasedba Immortalizer je razkrila naslovnico in seznam pesmi prihajajočega albuma Born For Metal:

Out In The Streets
Cut Loose
We Were Born For Metal
Lemmy
Back In Time
Gone To Hell
Can’t Let Go
The Immortalizer
I’m Gone
The Fallen

Album je zmiksal, masteriziral in režiral Ralf Scheepers (Primal Fear), ki je sodeloval tudi pri pesmi We Were Born For Metal. Naslovnico je narisal Jobert Mello (SledgehammerGraphix).

21. 6. 2022

V četrtek se bo v sklopu festivala Hellfest odvil poseben dogodek. Ikonični Ian »Lemmy« Kilmister, gonilna sila zasedbe Motörhead, je namreč dobil svoj kip. Posebnost skulpture je ta, da se v njej skriva del Lemmyja – njegov posmrtni pepel. Uradni dogodek v čast novi skulpturi se bo torej zgodil v četrtek po koncertu legendarnih Scorpions, pri katerih na bobnarskem stolčku trenutno sedi prav Mikey Dee (ex- Motörhead). Mikey in kitarist Phil Campbell (ex-Motörhead) bosta po koncertu spregovorila nekaj besed, zavrteli bodo poseben video, zaključek pa bo predstavljala zdravica s šampanjcem v čast preminule legende. Če se sprašujete, zakaj ravno Hellfest, pa je odgovor sledeč. Motörhead so namreč nastopili prav na prvi ediciji enega največjih festivalov v Evropi, od takrat dalje pa so nastopili prav vsako naslednje leto. Kot pravijo mnogi, je bil ta megalomanski festival Lemmyjev najljubši.

Avtorica: Tina Urek
3. 11. 2021

Ozzy Osbourne ob 30. obletnici albuma No More Tears na ogled ponuja animirani videospot za skladbo Hellraiser, v kateri se mu je na vokalu pridružil Lemmy iz Motörhead, ki je tudi eden od soavtorjev. Motörhead so svojo verzijo skladbe posneli za album March ör Die, izdan leta 1992.

No More Tears je izšel 17. septembra 1991 za založbo Epic in vsebuje tri od najuspešnješih Ozzyjevih singlov v karieri - Mama, I'm Coming Home, No More Tears in I Don't Want To Change The World.

23. 9. 2021

Italijanski stoner/doom metal trio Sonic Wolves, v katerem sodelujeta nekdanja člana Pentagram in Ufomammut, je napovedal tribute EP It's All A Game To Me, s katerim bodo počastili spomin na Lemmyja in Cliffa Burtona. Kot pravi skupina, sta Motörhead in Metallica dva izmed njenih najljubših izvajalcev vseh časov, več pa si lahko ogledate v napovedniku na tej povezavi. It's All A Game To Me bo 25. decembra v omejeni nakladi izšel na vinilu pri založbi Argonauta Records.

Tracklista je sledeča:
Stran Lemmy - CCKL
Stran Cliff - Thee Ace Of Spades

22. 7. 2021

Islandski crust punk projekt Bastarður, v katerem sta moči združila Aðalbjörn Tryggvason (Sólstafir) in Birgir Jónsson (Dimma), v posluh ponuja prvi single Viral Tumor s prihajajočega prvenca Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist. Kot gostujoča vokalista na albumu sodelujeta tudi Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

Pevec in kitarist Aðalbjörn Tryggvason je bil že od nekdaj odprt za najrazličnejše glasbene vplive. Naj si bo to nalepka Entombed, ki krasi njegovo kitaro, intro Ennia Morriconeja kot uvod v koncert ali poklon Lemmyju Kilmisterju s kavbojsko senzibilnostjo, tako da ni nobena skrivnost, da njegova ljubezen do glasbe ne pripada samo eni zvrsti. Z najnovejšim projektom, ki išče navdih pri skupinah, kot so Napalm Death, Terrorizer, Motörhead in Disfear, svoje navdušenje nad crust punkom dviguje na novo razburljivo raven.

17. 6. 2020

Lemmy Kilmister, preminuli vodja kultnih Motörhead, bo prihodnje leto dobil filmsko biografijo. Film, enostavno poimenovan kar "Lemmy", bo režiral Greg Olliver, ki je režiral že dokumentarec o Kilmistru iz leta 2010. Produkcija naj bi se začela prihodnje leto, VMI pa bo film uradno predstavila na virtualnem marketu Cannesa. Ta naj bi prikazal Lemmyevo življenje vse od njegovih začetkov kot roadie pri Jimmyu Hendrixu in ustanovitvi prve zasedbe Hawkwind ter do uspehov, ki jih je doživel z Motörhead. Scenarij je zapisal Medeni Griffiths, managerja te kultne zasedbe Todd Singerman in Steffan Chirazi pa bosta prevzela vlogo izvršnih urednikov.

Avtorica: Tina Urek
23. 9. 2019

V 70. letu je umrl Larry Wallis, originalni kitarist skupine Motörhead.

Wallis, Lemmy in Philthy Animal so skupaj posneli album On Parole, ki naj bi bil njihov prvenec in bi moral iziti že leta 1976, vendar je zaradi nasprotovanja založbe luč sveta ugledal šela leta 1979.

13. 9. 2019

Agresivni hardcore punk divjaki Violation Wound na čelu s Chrisom Reifertom (Autopsy) predstavljajo novi single Exorcism Of Ignorance s prihajajočega albuma Dying To Live, Living To Die, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Peaceville Records.

Tracklista je sledeča:
Off With His Head
Guns! Guns! Guns!
No Consequence
Follower
Lack Of Focus
Dead Flags
Exorcism Of Ignorance
Neighborhood Psycho
The Day Lemmy Died
Stress Bomb
Chainsaw Brain
Dying To Live, Living To Die
Last Pill In The Bottle
Pay To Hate
Insult Culture
Pick Up The Crumbs
Losers And Freaks
Hostage

4. 3. 2019

Grški black/thrash/punk manijaki Sordid Dogs so pretekli konec tedna izdali svoj dolgometražni prvenec z naslovom City Freaks, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

City Freaks prinaša naslednje skladbe:
The Princess Is A Punk
Big City Mental Disorder
Black Metal Punk's Not Dead
...To Lemmy
City Freaks
Old Fashioned Heavy Rocker
Midnight Anarchy
Street Justice
Mass Control

27. 9. 2018

Ameriška 70's hard rock zasedba Blood Of The Sun, v kateri med drugim igra tudi bobnar Henry Vasquez (Saint Vitus), predstavlja skladbo Keep The Lemmy's Comin' z novega studijskega albuma Blood's Thicker Than Love, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Listenable Records.

Blood Of The Sun se bodo prihodnji mesec mudili tudi na evropski turneji, v okviru katere bodo najbližje Sloveniji nastopili 18. 10. v Münchnu, kjer jim bodo družbo delali še Elder in Ancestors.

8. 8. 2018

High On Fire preko spletnega portala Npr.org premierno predstavljajo naslovno skladbo novega studijskega albuma Electric Messiah, ki bo izšel 5. oktobra pri založbi eOne Music.

Tracklista je sledeča:
Spewn From The Earth
Steps Of The Ziggurat/House Of Enlil
Electric Messiah
Sanctioned Annihilation
The Pallid Mask
God Of The Godless
Freebooter
The Witch And The Christ
Drowning Dog

30. 1. 2018

Iz tabora Metaldays so prišle novice glede letošnje edicije festivala. Nastopajočim so se pridružili Igorrr, Obituary, Black Star Riders, Tremonti in Cold Snap. Še vedno pa na uradno potrditev čaka 1 headliner in 9 prav tako odličnih zasedb. Objavljen je tudi dnevni razpored nastopajočih za glavni oz. "Lemmy" oder, v prodajo pa so prišle tudi 3-dnevne in 1-dnevne vstopnice.

Avtorica: Tina Urek
4. 12. 2017

Na tej povezavi lahko prisluhnete singlu We Are The Ones s svežega solo albuma priznanega studijskega glasbenika Chrisa Declercqa, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Pacific Records. To naj bi bil obenem tudi zadnji posnetek, pri katerem je sodeloval legendarni Lemmy Kilmister iz skupine Motörhead, ki je tudi soavtor skladbe. Lemmy je posnel tudi bas in vokale, pri skladbi pa sta sodelovala še Josh Freese (The Vandals, ex-A Perfect Circle, ex-Nine Inch Nails, ex-Guns N' Roses) na bobnih in Declercq na kitari. Produkcijo je opravil Cameron Webb (Motörhead, NOFX, Skinlab), medtem ko je za miks poskrbel John Lousteau (Foo Fighters, The Used, Against Me!).

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija