VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 7. 2023

Organizator festivala MetalDays 2023 sporoča:

»Pozdravljeni dragi obiskovalci festivala!

Želeli smo vas na hitro seznaniti z registracijo vstopnic za prihajajoči festival MetalDays 2023. Če ste dobili ali kupili vstopnice od prijatelja ali preko platforme za nadaljnjo prodajo TicketSwap in morate spremeniti ime na njih, brez skrbi! Časa za to imate še do te nedelje, 23.7. do polnoči (23:59:59 CET). Preprosto nam pošljite e-pošto na shop@metaldays.net s svojo zahtevo pred iztekom roka in na vstopnici bomo brezplačno spremenili imena za vas. Da bi na festivalu lahko zagotovili nemoteno brezgotovinsko poslovanje, personalizacijo vstopnic in registracijo teh, vse zahteve prejete po izteku roka ne bodo obdelane in na e-mail ne boste prejeli odgovora. Zato vas prosimo, da uredite vse spremembe do tega roka. Če še vedno nimate svoje vstopnice ali si jo boste kupili po izteku roka, ne skrbite, saj bodo na voljo v naši uradni festivalski spletni trgovini. Tam boste lahko kupili in personalizirali svoje kupljene vstopnice tudi po tem roku (uradna spletna trgovina).

Opomnik: vse vstopnice za festival MetalDays 2023 so personalizirane in ob vstopu bomo preverili identiteto obiskovalca. Da bi lahko zagotovili nemoten vstop na prizorišče, vas prosimo, da se še enkrat prepričate, da je ime na vstopnici vaše osebno ime. Hvala za vaše razumevanje in komaj čakamo, da se vidimo na MetalDays 2023!«

14. 6. 2023

Progresivni death metal band Angel Rising je podpisal z založbo Wormholedeath Records. Pri tej bo izšel njegov tretji dolgometražec Afterlife. Zaenkrat sta razkrita naslovnica in seznam komadov, ki so našli svoje mesto na albumu:

Utopia
Afterlife
Hell Bent on Rampage
Reign of Torture
In Nomine Regis
Dominion
Worn Out Blood
Endless Sorrow

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2022

Slovaški power metalci Signum Regis so razkrili še videospot za pesem Through The Desert Through The Storm. Ta je del aktualnega albuma Made in Switzerland, ki je izšel prejšnji teden:

The Promised Land
Through the Desert, Through the Storm
A Memory
Given Up For Lost
The City of God
Phantasmagoria
Enslaved
Prisoner's Elegy
I Always Go All-In
Never Surrender
My Guide in the Night
Fly Away
Living Well
Wrath of Pharaoh

6. 5. 2022

Slovaški power metalci Signum Regis bodo 10. junija izdali koncertni album z naslovom Made in Switzerland, s katerega lahko že vidite video za skladbo Wrath of Pharaoh.

5. 8. 2020

Norveška black metal zasedba Immortal, ki verjetno velja za eno legendarnejših imen omenjene scene, spet buri duhove. Spomnimo, da se je ob škandaloznem razhodu vnel še sodni boj med Abbathon na eni in Demonazom ter Horghom na drugi strani, ki se je končal z odločitvijo, da ime zasedbe pripada slednjima, medtem ko je Abbath že začel z novimi glasbenimi podvigi. Zdaj pa se je vnel boj za ime še med Demonazom in Horghom.

Demonaz je namreč preteklo leto registriral ime kot svojo blagovno znamko, zaradi česar je dobil tudi vse ostale pravice do uporabe imena. Na to potezo se je pritožil Horgh, saj naj bi bili Immortal pomemben del njegove glasbene kariere in se imenu ter posledično očitno tudi zaslužku ne bo kar tako odrekel. Pomembno je vedeti še, da je Demonaz originalni član zasedbe, Horgh pa se je pridružil zasedbi leta 1996.

Kakorkoli že, norveški urad za patentiranje znamk je odločil, da znamka Immortal pripada bandu kot celoti in se ne more deliti med posamezne člane. Horgh se je na slednje odzval z željo, da se škandal pozabi in da bi zasedba ponovno pisala novo glasbo in igrala v živo.

Avtorica: Tina Urek
10. 6. 2020

Pain bodo tukaj v petek ob 19h oddajali poseben koncert 360° VR. Za ogled se morate samo registrirati z izbranim profilom družbenega omrežja, gledate pa lahko prav tako iz izbrane naprave, in sicer mobilnega telefona, računalnika, tablice ali preko VR očal. Na dotični povezavi pa bo posnetek na voljo tudi še nekaj časa za vse tiste, ki si ga v petek ne boste uspeli ogledati.

Avtorica: Tina Urek
22. 11. 2019

Po objavi, da Chilren Of Bodom zapuščajo trije ustanovni člani Jaska Raatikainen, Henri Seppälä ter Janne Wirman, so v javnost pricurljale nove podrobnosti. Zdaj je javno znano, da je bil razlog odhoda kitarist in vokalist Alexi Laiho oz. nemogoči prepiri med člani zaradi njegovega domnevnega "neprimernega" življenjskega stila.

Veliko bolj zanimiv pa je podatek, da je ime Children Of Bodom v lasti in zdaj tudi registrirano ravno s strani treh ustanovnih članov, ki so zasedbo zapustili. Kaj to zdaj pomeni za ime, ni znano, je pa bolj ali manj jasno da Alexi Laiho pod tem imenom več ne bo nikoli ustvarjal glasbe. To Laiha ni ustavilo in s kitaristom Danielom Freybergom sta že poiskala zaenkrat še neznana nova člana njunega banda.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2017

V naše kraje te dni prvič prihaja vihrava belgijska trojka Brutus z bobnarko in vokalistko Stefanie Mannaerts na čelu, ki je letos pri britanski založbi Hassle Records povila svoj odličen prvenec z imenom Burst. Brutus s svojim monolitnim zvokom, ki deluje kot nekakšen »mišmaš« med Savages, Oathbreaker, Converge, Analena in The Dillinger Escape Plan, letos kot za stavo osvajajo evropske klubske in festivalske odre. Čeprav njihov glasbeni izraz izhaja iz hardcorovskega gneva, se v emotivni ekspresiji skriva zanimiv preplet post-rock, black metal in math rock vplivov s premišljenimi vložki popovskih melodij in vokalnih harmonij. Stefaniena strastna vokalna artikulacija, ki pokriva različne registre med čistim ženskim petjem in grlenim kričanjem, je poleg razgibanih instrumentalnih aranžmajev tako več kot zadosten razlog za obisk nastopa banda, ki je s prvencem prinesel svež veter na globalno post-hardcore sceno.

Za ogrevanje bodo danes zvečer v Cerknem poskrbeli ajdovski stoner rockerji The Hoax Program, jutri pa bo to vlogo na Metelkovi prevzel mračnjaški hardcore punk kvartet Ponor iz Zagreba. Več o obeh koncertih si lahko preberete v našem napovedniku.

3. 2. 2017

Kanadski black metalci Délétère bodo sredi marca izdali EP z naslovom Per Aspera Ad Pestilentiam, ki prinaša naslednje komade:
I – Incipit : Noster Fructus Irae
II – Le Lai de la Vermine
III – Horae Leprae : Cantus IV : I.N.O.P.I.A E.T. M.O.R.B.O.
IV – Milites Pestilentiae II : De Violatione Ciuitatis Febilis Dei
V – Ordo Regis Caedis

18. 2. 2016

Slovaški power metalci Signum Regis so posneli videospot za skladbo Quitters Never Win z aktualnega ploščka Chapter IV: The Reckoning, ki so ga lani jeseni izdali pri Ulterium Records.

8. 12. 2015

Ukrajinska black metal zasedba KZOHH, pri kateri sodelujejo člani bandov Khors, Ulvegr, Ygg ter Reusmarkt, je novembra pri No Colours Records izdala svoj drugi album z naslovom Rye. Fleas. Chrismon.

Tracklista:
Pest kamen mit Schiffen
Alousia et Pestilentia Ignearia
Massebegravelser
Un Drapeau Noir sur L'eglise
IV Millas Al Dias
Vind i de tomma ögonhålor
Ghosts of Melcombe Regis

23. 9. 2015
Signum Regis bodo 20. novembra izdali album z naslovom Chapter IV: The Reckoning, ki prinaša naslednje komade:
Lost And Found
The Secret Of The Sea
The Voice In The Wilderness
Prophet Of Doom
The Magi
Quitters Never Win
Tempter Of Evil
When Freedom Fails
The Kingdom Of Heaven
Bells Are Tolling
/P.G./

24. 6. 2015
Slovaški power metalci Signum Regis so objavili video za skladbo Come And Take It z EP-ja Through the Storm, ki je izšel sredi maja. /P.G./

30. 4. 2015
Signum Regis predstavljajo video za skladbo Living Well z EP-ja z naslovom Through The Storm, ki izide 8. maja. /P.G./

16. 4. 2015
Slovaki Signum Regis predstavljajo komad My Guide In The Night, ki se nahaja na prihajajočem EP-ju Through The Storm. Ta izide 8. maja pri Ulterium Records. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
Recenzija
7. 6. 2024
Iz ropotarnice: The 3rd And The Mortal - Tears Laid in Earth
KONCERTI & FESTIVALI
13. 6. 2024
Igorrr, Sanguisugabogg
Kino Šiška, Ljubljana
13. 6. 2024
Avenged Sevenfold
Firenze Rocks
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija