VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 10. 2023

Po ponedeljkovi premieri bo založba Debemur Morti Productions danes uradno izdala prvenec francoskega projekta Ershetu z naslovom Xibalba. Francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr z njim raziskujeta poglede na smrt v različnih kulturah. Kitare, bas in bobne je posnel Vindsval (Blut aus Nord, Forhist), vokal pa Lars Nedland (Solefald, Borknagar).

29. 9. 2023

Nemški black/death metalci Ch'ahom predstavljajo komad Chavín de Huántar s prvenca Knots of Abhorrence. Izšel bo 3. novembra pri Sentient Ruin Laboratories in prinaša vsega pet komadov:

Xibalba
Chavín de Huántar
Path to Ixtab
Knots of Abhorrence I
Knots of Abhorrence II

26. 9. 2023

Konec lanskega leta smo vam predstavili zasedbo Ershetu, ki jo sestavljata francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr, in napovedali njun prvenec, katerega izid je skorajda tik pred vrati. Plošček Xibalba bo izšel 27. oktobra pri Debemur Morti Productions in bo prinesel šest komadov:

Enter the Palace Of Masks
From Corn To Dust
The Place Of Fright
Cult Of The Snake God
Hollow Earth
Tunkuluchú

6. 5. 2020

Kalifornijska hard-core zasedba Xibalba bo 29. maja izdala dolgometražec Años En Infierno. Včeraj so izdali naslovni komad, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2018

Ameriška hardcore/southern rock zasedba Harvester predstavlja videospot za skladbo Lovers s prihajajočega debitantskega albuma No Bastards, ki izide 15. maja. Sveža skupina obuja najbolj hrupne momente Entombed, Trap Them, All Pigs Must Die in Xibalba, vendar pri tem še vedno ostaja dovolj samosvoja.

29. 1. 2018

Grški veterani Rotting Christ bodo 23. marca pri Season of Mist izdali album največjih hitov Their Greatest Spells. Poleg best-off kolekcije se bo na albumu nahajal tudi novi komad I Will Not Serve, ki mu lahko prisluhnete tukaj. Izbor najboljših je po mnenju vokalista Sakisa Tolisa sledeč:

CD 1:
The Sign of Prime Creation
Athanati Este
Non Serviam 
King Of A Stellar War 
Nemecic 
Grandis Spiritus Diavolos
Art Of Sin 
Dying 
Archon 
Serve In Heaven 
Astral Embodiment 
After Dark I Feel 
Sorrowfull Farewell
In Yumen-Xibalba
Elthe Kyrie 
Cold Colours


CD 2:
The Sign Of Evil Existence 
Fgmenth Thy Gift 
Ze Nigmar
Phobo's Synagogue 
Demonon Vrosis
...Pir Threontai 
Kata Ton Daimona Eaytoy
Among Two Storms 
Semigod 
Welcome To Hel 
A Dynasty From The Ice 
Shadows Follow
Forest of N'gai 
Feast of the Grand Whore 
Exiled Archangels
Saturn Unlock Avey's Son 
I Will Not Serve 

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2017
Tegla's back. In za današnjo večerjo dozo metala vam sporoča:

Tokrat imamo novosti - progresivci Cynic so vse demo posnetke izdali v obliki nove ... em, demo kolekcije. Leta 1991 so zveneli kar brutal. Danes pa kar brutal zvenijo francoski death grinderji Benighted, njim se pridružujejo še grški Dead Congregation, ki stavijo na doomy death sound, Relics Of Humanity iz Belorusije, ki so ultra brutal (oba benda, btw, lahko vidite v soboto v Postojni), iz ZDA nam prihajajo Stages Of Decomposition, ki bodo v sredo žgali v Ortu, iz Finske pa starošolski evil death metalci Cemetery Winds, ki jim družbo delajo nizozemski blasfemiki Antropomorphia.

Black duše zaznamujejo švedski Sons Ov Omega ter ameriški Sunlight's Bane, ki stavijo na mračni crusty death black metal, ob njih se brutalno modernizirajo Eater Of Man.

Moderni metal ponovno brutalizirajo ameriški Darkest Hour, medtem ko se v miks med HC-jem in metalom na najbolj brutalen način vračajo ameriški Body Count, mehiško-ameriški Xibalba ter švedski Always War.

Domači logi pa so postregli s prvencem notranjskih blekkerjev Valuk

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.

Ivan Cepanec

20. 2. 2017

Xibalba iz Kalifornije so prejšnji petek na portalu Metal Injection v posluh ponudili sveži EP z naslovom Diablo, Con Amor​.​. Adios.

6. 2. 2017

Xibalba preko Decibelmagazine.com predstavljajo skladbo Adios s prihajajočega EP-ja Diablo, Con Amor... Adios, ki bo izšel 17. februarja pri Closed Casket Activities.

6. 5. 2016

D-beat/crust/hardcore zasedba Nomads iz Los Angelesa je pred kratkim izdala novi album z naslovom Love It Or Leave It, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Za produkcijo albuma, ki se po zvoku in energiji navezuje na skupine, kot so Motörhead, Discharge in Anti-Cimex, je poskrbel Taylor Young (Nails, Xibalba), medtem ko so mastering zaupali Bradu Boatrightu (Magudergrind, Full Of Hell).

2. 2. 2016

Mehičani Xibalba Itzaes bodo 1. marca pri Nuclear War Now! Productions izdali novi EP z naslovom Ah Tza! Ta prinaša naslednje skladbe:
Ah Tza!
Katun 1
Dawn of Endless Horrors

16. 1. 2015
Američani Xibalba predstavljajo video za skladbo Enemigo s prihajajočega albuma z naslovom Tierra Y Libertad, ki bo izšel 26. januarja. /P.G./

6. 1. 2015
Tukaj lahko prisluhnete skladbi Invierno, prvenu singlu s prihajajočega albuma kalifornijske hardcore/death metal zasedbe Xibalba z naslovom Tierra Y Libertad, ki bo izšel 26. januarja pri založbi Southern Lord. Naslovnico za novi album je tudi tokrat prispeval Dan Seagrave (Dismember, Entombed, Suffocation). /B.B./

21. 11. 2014
Američani Xibalba bodo 26. januarja izdali album z naslovom Tierra Y Libertad, ki prinaša naslednje skladbe:
Enemigo
Guerrilla
Invierno
Pausa
En Paz Descanse
Tierra Y Libertad
Si Dios Quiere
El Vaci'o
/P.G./

22. 10. 2014
Xibalba so končali s snemanjem svojega tretjega studijskega albuma Tierra Y Libertad, ki naj bi izšel v začetku prihodnjega leta pri založbi Southern Lord. Za produkcijo je poskrbel Taylor Young (Nails, Twitching Tongues, Disgrace). /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija