VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
7. 6. 2024

Domači heavy metalci SkyEye so objavili videospot za Nightfall, tretji single s prihajajočega tretjega albuma New Horizons. Album izide 19. julija pri založbi Reaper Entertainement.

7. 6. 2024

Jutri bo v Slovenj Gradcu spet pestro. Mladi: Alter društvo vabi v Habitat na death metal koncert domačih skupin Grabn, Marjetice in Nightcrawler. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

Za koncert boste odšteli petaka na vhodu oziroma 3 evre, če ste člani društva.

7. 6. 2024

Ljubljanska zasedba Dekadent bo prispevala povsem novo glasbo za gledališko igro Antigona, ki jo v šestih izvedbah na prostem prireja Združeno medvoško gledališče (ZMG) ob 30. obletnici Občine Medvode.

Premierna predstava bo 14. junija ob 21.00 na prireditveni ploščadi ob Tržnici Medvode, ponovitve pa sledijo 15., 16., 21., 22. in 23. junija. Preberite več o projektu na tej povezavi.

7. 6. 2024

Domači hard rockerji Pelhan so posneli videospot za pesem Mrzlo pivo na soncu, ki je ena izmed trinajstih skladb na aktualnem, pred kratkim izdanem drugem studijskem albumu Zgrabi me.

Pri snemanju te skladbe je kot gost na klaviaturah sodeloval Mirko Vuksanović iz skupine Avtomobili, videospot pa je nastal na koncertu ob izidu plošče 20. aprila 2024. Za snemanje in montažo videospota je poskrbela ekipa Spectus.

7. 6. 2024

V ponedeljek bo domača zasedba The Canyon Observer ob 20.00 v oddaji Izštekani na Valu 202 predstavila povsem nov akustični set v razširjeni desetčlanski zasedbi. Več o samem projektu in prihajajočem dogodku lahko preberete tukaj, videoprenos nastopa pa lahko spremljate na tej povezavi.

7. 6. 2024

Thrash metal legende Destruction v novem videospotu predstavljajo skladbo No Kings – No Masters z novega singla, ki poleg naslovne skladbe prinaša še priredbo Fast as a Shark (Accept). Založba Napalm Records ga bo izdala 10. julija v omejeni nakladi 100 izvodov na vinilu.

7. 6. 2024

Založba Debemur Morti Productions ponuja v posluh Cutting the Throat of God, sedmi studijski album novozelandskega avantgardnega/tehničnega death metala Ulcerate. Na CD-ju in vinilu ga bo izdala 14. junija.

Band se jeseni podaja na evropsko turnejo, v sklopu katere bodo skupaj z black metalci Selbst nastopili 7. novembra v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

7. 6. 2024

Ameriški deathcorovci Signs of the Swarm predstavljajo videospot za skladbo Borrowed Time s prihajajočega albuma Amongst the Low & Empty, ki ga bo 28. julija izdala založba Century Media. Album prinaša enajst skladb:

Amongst the Low & Empty
Tower of Torsos
Pray for Death
Borrowed Time
Between Fire & Stone
Shackles Like Talons
Dreamkiller
The Witch Beckons
Echelon
Faces Without Names
Malady

Band lahko v živo ujamete 8. novembra v Orto Baru skupaj z Veil Of Maya, Varials in To The Grave.

7. 6. 2024

Izraelski black/death metalci Har s komadom Submerged in Cacophony napovedujejo prvenec Cursed Creation, ki ga bo 2. avgusta izdala založba Dark Descent. Tracklista:

Submerged in Cacophony
Invoking Evil Spirit
Chronocide
Cursed Creation
Poisonous Entity
Infernal Passage
Shachat – Seven Halls of Defilement
Metaphysical Stench

7. 6. 2024

Simone Simons je posnela videospot za single In Love We Rust z debitantskega prvenca Vermillion, ki ga bo 23. avgusta izdala pri založbi Nuclear Blast.

7. 6. 2024

Švedski heavy metalci Portrait v novem videospotu predstavljajo skladbo From the Urn s prihajajočega albuma The Host, ki izide 21. junija pri Metal Blade Records. Tracklista:

Hoc Est Corpus Meum (Intro)
The Blood Covenant
The Sacrament
Oneiric Visions
One Last Kiss
Treachery
Sound the Horn
Dweller of the Threshold
Die in My Heart
Voice of the Outsider
From the Urn 04:58
The Men of Renown
Sword of Reason (The Steel of Revenge)
The Passions of Sophia

7. 6. 2024

Založba Season of Mist bo danes izdala in ob tej priložnosti ponuja v posluh šesti dolgometražni izid nizozemskih death metalcev Severe Torture z naslovom Torn from the Jaws of Death.

7. 6. 2024

Finski melodični power metalci Warmen predstavljajo animirani video za skladbo A World of Pain z aktualnega albuma Here For None. Video so pripravili študenti animacije in interaktivnih medijev na univerzi RMIT v Melbournu v Avstraliji.

7. 6. 2024

Finska heavy metal zasedba Angel Sword je objavila videospot za pesem Weekend Warrior s prihajajočega albuma World Fighter, ki izide 14. junija pri založbi Dying Victims Productions.

7. 6. 2024

Švedsko-nizozemska black metal naveza In Aphelion predstavlja videospot za skladbo A Winter Moon's Gleam s prihajajočega albuma Reaperdawn, ki bo izšel 9. avgusta pri založbi Century Media. Tracklista:

The Fields in Nadir
A Winter Moon's Gleam
When All Stellar Light Is Lost
The Darkening
They Fell Under Blackened Skies
Further from the Sun
Reaperdawn
Aghori

7. 6. 2024

Finski atmosferični death metalci Devenial Verdict so objavili koncertni posnetek komada Ash Blind s še vedno aktualnega prvenca Blessing of Despair.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
8. 6. 2024
Belgrade Metal Fest II
Dom Omladine, Beograd, Srbija
8. 6. 2024
Hard Unity: Sakrabolt, Spirits of Stygia, Guattari
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
8. 6. 2024
Cvinger, Marax
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
8. 6. 2024
Grabn, Marjetice, Night Crawler
Habitat, Slovenj Gradec
9. 6. 2024
Megadeth
Barba Negra, Budimpešta, Madžarska
10. 6. 2024
Tool, Night Verses
Stadthalle, Dunaj, Avstrija