VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 1. 2024

Prejšnji teden smo poročali, da je Mercyful Fate zapustil basist Joey Vera. Zdaj pa je legendarni band s Kingom Diamondom na čelu obelodanil zamenjavo. Pridružila se jim je basistka Becky Baldwin, ki je z zasedbo sodelovala že leta 2022.

19. 1. 2024

Legendarni Mercyful Fate so se razšli z basistom Joeyjem Vero. Zamenjava zanj še ni znana. Spodaj si lahko preberete izjavo Kinga Diamonda:

»Our friendship and respect for each other will always remain the same, and we all sincerely wish each other the absolut best for the future.«

3. 1. 2024

Iz tabora zasedbe Arch Enemy sporočajo, da so se razšli s kitaristom Jeffom Loomisom, ki je bil član banda od leta 2014. Zamenjal ga bo Joey Concepcion.

Avtor fotografije je Tadej Pišek.

7. 4. 2023

Born Through Fire je projekt vokalista Tima Lambesisa (As I Lay Dying) in kitarista Joeyja Alarcona (Wolfes at the Gates). Predstavljajo se kot sodoben heavy metal napad epskih razsežnosti. Prav danes so izdali svoj debitantski album Purify and Refine, spodaj pa si lahko ogledate video za komad Trapped Inside.

5. 8. 2022

Pri založbi Metal Blade Records bo 23. septembra izšel samonaslovljeni prvenec superskupine Kings of Mercia, ki prinaša naslednje komade:

Wrecking Ball
Humankind
Sweet Revenge
Set the World on Fire
Too Far Gone
Liberate Me
Nowhere Man
Everyday Angels
Is It Right?
Your Life

Band, ki ga sestavljajo vokalist Steve Overland (FM), kitarist Jim Matheos (Fates Warning, Arch / Matheos, OSI ...), basist Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint, Mercyful Fate ...) in bobnar Simon Phillips (ex-Toto, Derek Sherinian), je že posnel video za uvodni komad.

21. 6. 2022

Vented je nova t. i. superskupina, ki jo sestavljajo vokalist Sean Zatorsky (Sinsaenum, ex-Chimaira), bobnar Austin D'Amond (Devil Driver), kitarist Gergo Hajer (Omega Diatribe) in basist Simon C. Bondar (White Tiger).

Zasedba je objavila single Requiem For Myself s prihajajočega celovečerca Cruelty And Corruption, ki naj bi izšel konec leta. Zanimivo dejstvo je, da je bil prvotni bobnar projekta prav preminuli Joey Jordison, ki ga je po njegovi smrti zamenjal Austin.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2022

V nedavnem intervjuju je vokalist Sean Zatorsky potrdil, da je zasedba Sinsaenum dobila novega bobnarja, ki stopa na mesto pokojnega Joeyja Jordisona. Zaenkrat še ne smemo izdati, o komu teče beseda, a naj bi šlo za znanega bobnarja in dobrega prijatelja zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
29. 7. 2021

Včeraj je že tretjič v tem tednu odjeknila novica o smrti legendarnega glasbenika. Po tem, ko smo zvedeli, da sta preminula Mike Howe (Metal Church) in Joey Jordison (Slipknot), je včeraj svetovno javnost pretresla še novica o smrti Dustyja Hilla, basista legendarnih ZZ Top. Dusty je bil star 71 let.

28. 7. 2021

Včeraj je v 46. letu starosti umrl Joey Jordison, bivši bobnar in ustanovni član zasedbe Slipknot. Njegova družina je sporočila, da je umrl mirno v spanju.

21. 10. 2020

Armored Saint so objavili napovednik za dokumentarni film Armored Saint: The Movie, ki pripoveduje zgodbo o skupini bratov, ki je ustvarila svoj edinstven zvok in podobo na rock in metal sceni v Los Angelesu sredi 80. let. Svoja pričevanja delijo člani zasedbe John Bush (vokal), Gonzo Sandoval (bobni), Joey Vera (bas), Philip Sandoval (kitara), Jeff Duncan (kitara) in sedaj že pokojni kitarist ter ustanovni član Dave Pritchard, sodelujejo pa tudi nekateri njihovi glasbeni kolegi in sodelavci, kot so James Hetfield (Metallica), Lars Ulrich (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Brian Slagel (Metal Blade Records), Max Norman, Bill Metoyer in drugi. Dokumentarec je produciral in režiral Russell Cherrington.

Armored Saint bodo ta petek pri založbi Metal Blade izdali tudi nov studijski album z naslovom Punching The Sky.

18. 2. 2020

Simfonična metal zasedba Lost Symphony bo 27. marca pri XOff izdala prvenec Singularity, spodaj pa lahko prisluhnete naslovnemu singlu. Na ploščku bodo sledeči komadi:

Singularity (feat. Oli Herbert, Bumblefoot & Ethan Brosh)
Premeditated Destruction (feat. Brock Richards, Richard Shaw, Jimi Bell & Matt LaPierre)
This Life Moves Too Fast (feat. David Ellefson, Jeff Loomis & Jimi Bell)
I Felt A Funeral In My Brain (feat. David Ellefson & Joey Concepcion)
Cotard Delusion (feat. Oli Herbert & Satchel)
Catnip High (feat. Conrad Simon & Matt LaPierre)
In A World (feat. Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
Requiem (feat. Marty Friedman, Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
Lacrimosa (feat. Oli Herbert & Angel Vivaldi)

Avtorica: Tina Urek
3. 1. 2020

Italijanski rockerji Five Ways To Nowhere sporočajo, da so se sporazumno razšli z dosedanjim kitaristom Dariem Orlandom. Njegovo mesto je zasedel Joey Tassello, ki je predhodno z bandom že večkrat nastopal v živo.

31. 7. 2019

Life Of Agony trenutno zaključujejo z delom na novem konceptualnem albumu The Sound Of Scars, ki bo izšel jeseni pri založbi Napalm Records. Novi album sta producirala z Grammyjem nagrajena producentka Sylvia Massy (Tool, System Of A Down) in kitarist Joey Z, medtem ko je za mastering poskrbel priznani tonski mojster Howie Weinberg (Nirvana, Soundgarden). The Sound Of Scars nadaljuje pretresljivo zgodbo z njihovega prelomnega studijskega prvenca River Runs Red iz leta 1993.

Life Of Agony se novembra odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri jih bosta spremljali zasedbi Doyle (Doyle Wolfgang von Frankenstein iz Misfits) in Evolution Empire, ki jo sestavljajo nekdanji člani Hellyeah, Danzig in Fear Factory. Skupina bo med drugim nastopila tudi 12. 11. v Gradcu (P.P.C.) in 13. 11. na Dunaju (Flex). Več podrobnosti lahko najdete v našem napovedniku.

29. 7. 2019

David Ellefson (Megadeth) je objavil besedilni video za skladbo Hammer (Comes Down), v kateri je ponovno združil moči s kitaristom Chrisom Polandom (ex-Megadeth), v skladbi pa gostujejo tudi vokalist Eric AK (Flotsam And Jetsam) in kitarista Mark Tremonti (Alter Bridge) ter Joey Radziwill (Sacred Reich). Gre za prvi single z njegovega debitantskega solo albuma Sleeping Giants, ki je nedavno izšel pri založbi Combat Records. Na albumu sodelujejo še solastnik Combat Records in Ellefsonov poslovni partner Thom Hazaert, Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head), John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax), David Glen Eisley (ex-Giuffria, ex-Dirty White Boy), MC Darryl (Run DMC), Ken Mary (Fifth Angel, Flotsam And Jetsam), Bumblefoot (Art Of Anarchy, Sons Of Apollo, ex-Guns N' Roses) in drugi.

Sleeping Giants ponuja sledeča skladbe:
Vultures
Sleeping Giants (feat. DMC)
Hammer (Comes Down) (feat. Eric AK, Mark Tremonti & Chris Poland)
Vultures (Kristian Nairn Remix)
If You Were God (1993 Demo) (feat. John Bush)
Deadman Rise (Demo)
I Fall (Demo)
Bleeding (Demo)
Why Can't We Die? (Demo)
Dying On The Vine (Demo)
Faded (Demo)
Undeniable (Demo)
Feel Your Pain (Demo)
Out In The Rain (feat. David Glen Eisley)
Voices (feat. David Glen Eisley)
Like Father, Like Son (feat. David Glen Eisley)
Home (feat. David Glen Eisley)
After All (Said And Done) (feat. David Glen Eisley)

29. 3. 2019

Progressive rock naveza Arch / Matheos predstavlja videospot za skladbo Straight And Narrow z drugega studijskega albuma Winter Ethereal, ki bo izšel 10. maja pri založbi Metal Blade Records. Tokrat so se vokalistu Johnu Archu (ex-Fates Warning) in kitaristu Jimu Matheosu (Fates Warning, OSI), poleg njunih kolegov iz Fates Warning kot so Joey Vera, Bobby Jarzombek, Joe Dibiase in Mark Zonder, na albumu pridružili še Steve DiGiorgio (ex-Death, Testament, Charred Walls Of The Damned), Sean Malone (Cynic) in renomirani bobnar Thomas Lang.

Tracklista je sledeča:
Vermilion Moons
Wanderlust
Solitary Man
Wrath Of The Universe
Tethered
Straight And Narrow
Pitch Black Prism
Never In Your Hands
Kindred Spirits

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija