VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2023

Mednarodna power metal zasedba Warkings je priredila skladbo Armata Strigoi nemških kolegov Powerwolf, za katero je objavila besedilni video. Omenjena priredba je ena od dveh bonus skladb z aktualnega albuma Morgana.

16. 2. 2023

Power metalci Warkings in Morgana le Fay predstavljajo video za komad Heart of Rage. Skladba se nahaja na aktualnem albumu Morgana iz lanskega leta.

10. 11. 2022

Power metalci Warkings so izdali video za skladbo Hellfire, ki se bo nahajala na novem albumu Morgana, ki izide jutri preko Napalm Records.

V živo jih lahko ujamate naslednji četrtek, 17. novembra, na Dunaju, kjer bodo predvozači skupinama Powerwolf in Dragonforce v okviru turneje Wolfsnächte 2022.

30. 9. 2022

Warkings so objavili besedilni video za skladbo To the King s prihajajočega albuma z naslovom Morgana.

19. 8. 2022

Warkings bodo 11. novembra pri založbi Napalm Records izdali album z naslovom Morgana, ki prinaša naslednje skladbe:

Hellfire
To the King
Monsters
Last of the English
Heart of Rage
Row (Into the Storm)
Immortal
Shame
The Rite
Legend Untold

16. 3. 2022

Finska death/doom metal zasedba Marianas Rest objavlja nov video za komad The Weight s svojega zadnjega albuma Fata Morgana, ki je izšel lansko leto pri založbi Nuclear Blast. Video si lahko ogledate spodaj.

14. 1. 2022

Danske death/doom metalke Konvent predstavljajo video za skladbo Grains, ki se nahaja na prihajajočem drugem albumu z naslovom Call Down the Sun, ki bo izšel 11. marca pri založbi Napalm Records in vseboval naslednje komade:

Into the Distance
Sand is King
In the Soot
Grains
Fatamorgana
Interlude
Never Rest
Pipe Dreams
Harena

15. 10. 2021

Ameriška instrumentalna post-rock zasedba Shy, Low je konec prejšnjega tedna pri založbi Pelagic Records izdala nov studijski album Snake Behind The Sun, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Where The Light Bends
Helioentropy
Umbra
Fulgurations
The Beacon
Fata Morgana
Decease Spe Re

29. 9. 2021

Ameriški ambientalni sludge/post-metal kvartet Shy, Low v posluh ponuja skladbo Umbra z novega studijskega albuma Snake Behind The Sun, ki izide 8. oktobra pri založbi Pelagic Records. Za snemanje, miks in produkcijo albuma je poskrbel Mike Watts (The Dillinger Escape Plan, GlassJaw, Hopesfall, Tides Of Man).

Tracklista je sledeča:
Where The Light Bends
Helioentropy
Umbra
Fulgurations
The Beacon
Fata Morgana
Decease Spe Re

12. 3. 2021

Finska death/doom metal zasedba Marianas Rest na ogled ponuja besedilni video za skladbo Pointless Tale, tretji single z novega albuma Fata Morgana, ki izide danes pri založbi Napalm Records.

Marianas Rest so Jaakko Mäntymaa (vokal), Aapo Koivisto (klaviature), Nico Mänttäri (kitara), Harri Sunila (kitara), Niko Lindman (bas) in Nico Heininen (bobni).

24. 2. 2021

Finski melodični death/doom metalci Marianas Rest na ogled ponujajo videospot za skladbo South Of Vostok s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Fata Morgana, ki bo izšel 12. marca pri založbi Napalm Records.

22. 1. 2021

Finska melodična death/doom metal zasedba Marianas Rest, v kateri sodeluje tudi klaviaturist Aapo Koivisto (Omnium Gatherum), je objavila videospot za skladbo Glow From The Edge s prihajajočega studijskega albuma Fata Morgana, ki bo izšel 12. marca pri založbi Napalm Records. Gre za prvi single z albuma, na katerem kot gostujočo vokalistko lahko slišimo tudi Lindsay Schoolcraft (Antiqva, ex-Cradle Of Filth).

Fata Morgana prinaša naslednje skladbe:
Sacrificial
Glow From The Edge
Pointless Tale
The Weight
Horrokseen
Fata Morgana
Advent Of Nihilism
South Of Vostok

18. 9. 2020

Graški space rock projekt Another Home je prejšnji teden pri založbi Grazil Records v omejeni nakladi na kaseti izdal EP z naslovom The Great Journey To Outer Space, ki je v digitalnem formatu na voljo tudi na Bandcampu.

Another Home je solo projekt Lukasa Fischerja (Deumus), ki je skladbe posnel s pomočjo prijateljev. Pri snemanju so sodelovali Phillip Prettenthaler (Deumus), Christian Ulrich (Dark Nativity), Christian Pichler (Dark Nativity, Dusk) in Fabian Gössler (Mother Morgana), ki je poskrbel tudi za produkcijo, medtem ko je bil za mastering zadolžen priznani studijski mojster Dario Köstinger, Stefan Rindler (Nekrodeus) pa je prispeval naslovnico.

Lukas pravi: »Osnutke sem posnel z eno kitaro in klaviaturami, ko sem bil zelo depresiven. To je moj poklon depresiji, s podobami vesolja. Izgubiti se v vesolju je bila moja prvotna ideja. Tokrat sem prosil nekaj prijateljev, da mi pomagajo pri snemanju. Pustil sem jim povsem proste roke, tako je lahko vsak glasbenik dodal svoj osebni pečat. Vseskupaj je bil velik kaos, nekakšen glasbeni eksperiment.« Po njegovih besedah naj bi šlo za enkraten projekt. »Naredili smo 100 kaset in to je to. Ko jih zmanjka, sem z Another Home zaključil. Nastopov zelo verjetno ne bo. Gre za precej komplicirano glasbeno delo in mislim, da tega materiala ne bi mogli izvajati v živo, saj smo za eno samo skladbo nasneli kakšnih 300 trackov. Ampak nikoli ne reci nikoli,« še dodaja.

14. 12. 2018

Mammoth Weed Wizard Bastard bodo 1. marca pri New Heavy Sounds izdali novi studijski album, ki nosi naslov Yn Ol I Annwn. Gre za tretji del trilogije, ki so jo pričeli z albumoma Noeth Ac Anoeth (2015) in Y Proffwyd Dwyll (2017).

Yn Ol I Annwn prinaša naslednje skladbe:
Tralfamadore
The Spaceships Of Ezekiel
Fata Morgana
Du Bist Jetzt Nicht In Der Zukunft
Yn Ol I Annwn
Katyusha
The Majestic Clockwork
Five Days In The Abyss

3. 4. 2017

Being As An Ocean so objavili videospot za skladbo This Loneliness Won’t Be The Death Of Me, ki je posvečena vsem žrtvam terorističnih napadov v Parizu novembra leta 2015. V bistvu gre pri videospotu za insert iz filma mladega francoskega režiserja Morgana Simona z naslovom A Taste Of Ink.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija