VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 5. 2024

Včeraj smo z vami delili vest, da je letošnji Kramp Fest zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan, danes pa delimo še eno bolj spodbudno.

Ekipa kluba Jalla Jalla na Metelkovi je poskusila iz nastale situacije narediti najboljše in bo zato gostila dve zasedbi, ki bi morali sicer nastopiti na odpovedanem festivalu v Godoviču – cerkniški hardcore/punk band The Kripless in brazilsko aracho post/punk zasedbo Água. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku. Koncert se začne ob 20. uri.

24. 5. 2024

Po dobrih desetih letih se v Ljubljano vračajo novozelandski mojstri avantgardnega/tehničnega death metala Ulcerate. Po zaslugi Dirty Skunks in Earsplitter jih lahko tokrat vidite 7. novembra v Menzi pri Koritu na Metelkovi skupaj z black metal bandom Selbst.

Vstopnice so že v prodaji in jih lahko kupite pri On Parole. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

22. 5. 2024

Domači heavy metalci SkyEye sporočajo, da bodo to soboto, 25. maja, nastopili na warm-up partyju za festival GoatHell 2024. Prvotno bi morala nastopiti zasedba Skanners, a so žal morali nastop odpovedati. Tako so vskočili SkyEye, ki si bodo tako oder v klubu Kotač v Pulju delili s Collective Rage in Granice Normale.

Več informacij o samem dogodku najdete tukaj.

20. 5. 2024

Laški festival Metaljot Raspaljot je prodal že 65 % drugega paketa predprodajnih vstopnic, ki stanejo 32 EUR. Po razprodanem še tem paketu gredo v prodajo vstopnice po festivalski ceni 35 EUR. Spomnimo, da bodo letos v Laškem ružili Rotting Christ, Pestilence, 1914, Skytower, Bombarder, Dekadent, Slugpit ter Kaoz. Vstopnice lahko kupite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2024

Včeraj je ljubljanska zasedba Slugpit izdala debitantski EP Mentally Unengaged, ki ga lahko celega preverite v kanalu Grindwar v YouTubu in na Bandcampu.

14. 5. 2024

Avstralski tehnični black/death metalci Werewolves bodo 12. julija izdali že peti album v petih letih delovanja. Ta bo nosil naslov Die for Us in bo prinesel devet komadov:

Die for Us
Beaten Back to Life
Fuck You Got Mine
My Hate Is Strong
The Company Wolves
Spittle-Flecked Rant
We All Deserve to Be Slaves
Under a Urinal Moon
Stay Down

13. 5. 2024

Purtugalski death/blackened thrash pankerji Spitgod so z videospotom za komad You Know It's Coming napovedali EP z naslovom Through Life 'till Death. Seznam pesmi:

Unwillingly Brought Into this World
March of the Dead
Nothing But the Will
Embrace Yourself
You Know It's Coming
Vile Evils

10. 5. 2024

Na festivalu Metaljot Raspaljot 2024 bo 5. julija v Laškem nastopila ljubljanska atmosferična black metal zasedba Dekadent, ki bo konec meseca izdala svoj sedmi studijski dolgometražec Dionyst.

Kot osma potrditev si bodo Dekadent oder delili s Slugpit, Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji so še na voljo ugodnejše vstopnice po 32 EUR (omejene na 200 vstopnic), nato pa bodo vstopnice v redni prodaji znašale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

8. 5. 2024

Društvo Subart išče nove posameznike za sodelovanje na dogodkih v kranjskem klubu TrainStation SubArt. Če obožujete glasbo, radi delate v živahnem okolju in uživate v timskem delu, se lahko pridružite njihovi ekipi.

Ponujajo:

– priložnost za delo na raznolikih glasbenih dogodkih in festivalih,
– izkušnje pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
– dinamično delovno okolje in možnost za osebno rast ter razvoj veščin,
– priložnost za sodelovanje s priznanimi umetniki in organizacijami v glasbeni industriji.


Iščejo:

– šankiste,
– prodajalce vstopnic,
– izvedbenike,
– tonske tehnike,
– lučkarje.

Če se prepoznate v zgornjih opisih in bi radi postali del njihove ekipe, se prijavite tukaj.

7. 5. 2024

Ameriški black/death metalci Altar Of Gore bodo 17. maja pri Nameless Grave Records izdali album Litanies of the Unceasing Agonies. Komad Destined for the Pit je bil včeraj premierno predstavljen na portalu MetalSucks, sicer pa sta na voljo za poslušanje vsega skupaj že dva komada od sedmih:

Introduction
Excoriation Prayers
Infinite Visions of Violence
Destined for the Pit
Carrion Womb
Blood for Blood (Flesh for Flesh)
Litanies of Unceasing Agonies

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Danski heavy/doom metalci Altar Of Oblivion bodo izdali svoj četrti dolgometražec, ki bo nosil naslov In the Cesspit of Divine Decay. Ta bo izšel 28. junija pri založbi From The Vaults in prinesel deset novih komadov:

Nothing Grows from Hallowed Ground
The Fallacy
Ghosts in the Trenches
Mark of the Dead
Altar of Oblivion
The Night They Came
Silent Pain
Damnation
In the Cesspit of Divine Decay
Wind Among Waves

6. 5. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za letošnjo edicijo avstrijskega Area 53 Festivala. Ta zgleda tako:

četrtek, 11. julij:
AMORPHIS, Katatonia, Orden Ogan, Infected Rain, Grailknights, Mission In Black, Vertilizar, Psych, Shimmer.

petek, 12. julij:
AVANTASIA, KK's Priest, Decapitated, Angelus Apatrida, Nachtblut, Robse, Skull Crusher, Sonic Riot, Dystersol.

sobota, 13. julij:
BEHEMOTH, Alestorm, 1349, Blaze Bayley (30 let Iron Maiden), Nakkeknaeker, Vinegar Hill, Silenzer, Watch Them Fail, Dearish, Frühschoppen (z Jazz Gitti).

3. 5. 2024

Sedma potrditev za Metaljot Raspaljot 2024 je nova ljubljanska disonantna grindcore, black, death, punk in d-beat zasedba Slugpit, v kateri so združili moči nekdanji člani Teleport in Natt. Sredi maja bodo izdali debitantski EP Mentally Unengaged.

Festival Metaljot Raspaljot bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, kjer bodo poleg Slugpit nastopili še Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji je po ugodnjši ceni 32 EUR na voljo 200 vstopnic, po razprodaji teh pa bodo vstopnice v redni prodaji stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

3. 5. 2024

Ljubljanska zasedba Slugpit, v kateri delujejo nekdanji člani Teleport in Natt, je v sredo svojo glasbo predstavila v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. Tri od šestih komadov z debitantskega EP-ja Mentally Unengaged, ki ga bodo izdali sredi meseca, ponuja v posluh na Bandcampu.

Člani Slugpit so:
Vid Fekonja – vokal
Joao C. – bobni
Matej Veren – baskitara
Jan Medved – kitara

Avtorica fotografije je Ronja Matijevec Jerman.

26. 4. 2024

Ameriški black metal pankerji Spiter so obelodanili naslovni komad prihajajočega EP-ja Enter the Gates of Fucking Hell, ki ga bodo izdali 24. maja pri Hells Headbangers Records. Tracklista:

Enter the Gates of Fucking Hell
Drowning in Darkness
Tears of Blood
The Creeping Serpent Psychosis
666 on the Crucifix
Reflection of the Vampire

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka