VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 2. 2024

Ameriški death/doom metal band Vincent Crowley so objavili video za komad Amityville's Horror, ki bo del njihovega drugega albuma Anthology of Horror, katerega izid je napovedan za 23. februar pri Hammerheart Records.

29. 1. 2024

Deathcore zasedba DVRK je podpisala za založbo Season of Mist, kjer naj bi zasedba kmalu izdala nov EP. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot sta Emmure in Lorna Shore. DVRK so:

Peter Morgan (vokal)
Bastien Deleule (kitara)
Gerald Audiard (kitara)
Fabien Letren (baskitara)
Vincent Vidal (bobni)

Avtor fotografije je Krzysztof Wiktor.

13. 12. 2023

Ameriški death/doom metal band Vincent Crowley je objavil besedilni video za pesem That Which Lurks Below the Sea s svojega drugega albuma Anthology of Horror, ki bo izšel 23. februarja pri Hammerheart Records in obsega naslednje naslove:

Intro VI VI VI
Amityville's Horror
That Which Lurks Below the Sea
Under the Hanging Tree
Nowhere to Hyde
Blood Moon Lycanthropy
Gods of Crimson Cullings
Coupe de poudre
Madame Laveau (Voodoo Queen)
Killer (priredba King Diamond)

19. 12. 2022

Belgijski melodični death metalci Mordkaul bodo naslednje leto  v dveh delih izdali svoj drugi album Feeding The Machine. Prvi del bo izšel 16. februarja, drugi pa enkrat maja 2023. Ko bosta oba dela izdana, naj bi sledila še fizična izdaja albuma.

Mordakaul so:
Jan Rammeloo – bas kitara
Vincent Noben – lead kitara
Tommy Goffin – vokal
Stefan Segers – ritem kitara, back vokal
Tony Van den Eynde – bobni

9. 5. 2022

Death metalci Vltimas z Davidom Vincentom na čelu se odpravljajo junija na evropsko turnejo. Tukaj so posamezni datumi turneje, ki bo trajala malo več kot mesec dni in zajema nastope bolj ali manj v severnem delu Evrope:

11 Jun 22 Death Coast Festival (DK) Esbjerg
15 Jun 22 Rotterdam (NL) Maassilo
16 Jun 22 Dessel (BE) Graspop Metal Meeting
17 Jun 22 Bochum (DE) Matrix
18 Jun 22 Weinheim (DE) Café Central
23 Jun 22 Ukmerge (LT) Kilkim Zaibu
25 Jun 22 Spálené Porici (CZ) Basinfirefest
26 Jun 22 Clisson (FR) Hellfest II
28 Jun 22 Palma de Mallorca (ES) Es Gremi
02 Jul 22 Helsinki (FI) Tuska
03 Jul 22 Manchester (UK) Rebellion
04 Jul 22 Nottingham (UK) Rescue Rooms
05 Jul 22 London (UK) The Underworld
07 Jul 22 Bristol (UK) Thekla
08 Jul 22 Sheffield (UK) The Corporation
09 Jul 22 Torgau (DE) In Flammen
10 Jul 22 Hengelo (NL) Metropool
14 Jul 22 Gävle (SE) Gefle Metal Festival

11. 3. 2022

Morbidfest Tour 2022 z I Am Morbid, Belphegor, Hate & co. se bo v nedeljo, 3. aprila, ustavil tudi v Gradcu. Za to turnejo sta Pete Sandoval in David Vincent združila moči, da s svojimi oboževalci v živo obeležita tri dekade obstoja enega najbolj kultnih death metal albumov vseh časov: Blessed Are the Sick.

3. 3. 2022

Na prihajajoči turneji zasedbe I Am Morbid bo za bobnarski stolček sedel legendarni Pete Sandoval. Ta je bil seveda vse do leta 2010 član zasedbe Morbid Angel, kar pomeni, da bosta z Davidom Vincentom po več kot 10 letih ponovno nastopala skupaj. Gre za koncerte na prihajajoči evropski turneji s Hate in Belphegor, za katero v naši neposredni bližini žal ni potrjenih datumov.

Avtorica: Tina Urek
25. 2. 2022

Turneja Morbidfest Tour 2022, katere headliner bodo I Am Morbid z Davidom Vincentom na čelu, je posvečena 30. obletnici izida albuma Blessed are the Sick. Turnejo Morbidfest, ki je bila prvotno napovedana za leto 2021, je bilo treba prestaviti zaradi pandemije. I Am Morbid se bosta pridružili zasedbi Belphegor in Hate, vse datume turneje lahko razberete s priložene slike, nam najbližje pa se bo karavana ustavila 16. aprila v Münchnu.

21. 12. 2021

Death/doom/black metal zasedba Vincent Crowley je objavila videospot za svojo pesem Masquerade Du Macabre, ki jo najdete na njenem letošnjem prvencu Beyond Acheron, ki je izšel pri Hellhammer Records.

1. 12. 2021

Stoner/sludge metal kvartet Man In The Woods je podpisal za založbo Argonauta Records, pri kateri bo prihodnje leto izdal debitantski album z naslovom Badlands. Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu Icarus Landing.

Man In The Woods, doma na Otoku Man v Irskem morju, so basist/vokalist Marc Vincent, kitarista James Oxtoby in Dave Murray ter bobnar Christian Hardman.

17. 11. 2021

Francoski atmosferični black metal projekt 3xperimental, za katerim stoji JB Vincent, bo naslednji teden, natančneje 24. novembra, v samozaložbi izdal prvenec z naslovom Dimorphos. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji umetnikov, kot so Ihsahn, Ice Ages ali Jean-Michel Jarre.

10. 9. 2021

Poljski stoner rock trio Taxi Caveman je posnel videospot za skladbo Asteroid s samonaslovljenega prvenca, ki je izšel konec avgusta pri založbi Piranha Music.

Novonastalo skupino iz Varšave tvorijo Bartosz Nauman (bas, vokal), Piotr Rutkowski (kitara, vokal) in Vincent Grabb (bobni, vokal).

31. 8. 2021

Me and That Man, Nergalov (Behemoth) dark blues/folk band, bo izdal nov album, svojega tretjega po vrsti, ki bo nosil naslov New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2. Tako kot na njegovem predhodniku New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1 se je Nergal tudi tokrat za snemanje posameznih komadov povezal z različnimi svetovno znanimi imeni metal industrije, s katerimi je začinil album. Album bo izšel ponovno pri avstrijskih Napalm Records, in sicer 19. novembra, svoje prednaročilo že lahko oddate tukaj. Tracklista je, kot sledi:

Black Hearse Cadillac (feat. Hank Von Hell, Anders Odden)
Under the Spell (feat. Mary Goore)
All Hope Has Gone (feat. Blaze Bayley, Gary Holt, Jeff Mantas Dunn)
Witches Don't Fall in Love (feat. Kristoffer Rygg)
Losing My Blues (feat. Olve 'Abbath' Eikemo, Frank The Baptist, Chris Holmes)
Coldest Day in Hell (feat Ralf Gyllenhammar, Douglas Blair)
Year of the Snake (feat. David Vincent)
Blues & Cocaine (feat. Michale Graves)
Silver Halide Echoes (feat. Randy Blythe)
Goodbye (feat. Alissa White-Gluz, Devin Townsend)
Angel of Light (feat. Myrkur)
Got Your Tongue (feat. Chris Georgiadis)

Spodaj že lahko slišite komad Got Your Tongue, pri katerem je sodeloval Chris Georgiadis od Turbowolf.

12. 7. 2021

Po 30 letih delovanja v ameriški underground black death metal zasedbi Acheron je Vincent Crowley s samonaslovljenim projektom krenil na samostojno pot ustvarjanja, prvi pravi rezultat te odločitve pa je bil prvenec Beyond Acheron pri založbi Hellhammer Records. Po limitirani izdaji albuma konec prejšnjega meseca je bil zdaj ta le dva tedna kasneje v celoti obelodanjen še v digitalni obliki na YouTube in drugih nosilcih zvoka s pomočjo Odium Records.

8. 3. 2021

Domači Noctiferia so konec preteklega tedna ponosno predstavili single Now You Will Pay, pri katerem je sodeloval David Vincent (I Am Morbid, Vltimas). Album Reforma (Tribute to Laibach) izide 28. maja.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka