VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 1. 2023

Velenjčani Inmate sporočajo, da »so že globoko v fazi priprave novega studijskega izdelka, že 6. po vrsti. Nedavno izdani videospot No Time To Die je namreč zaključil obdobje še vedno aktualnega albuma The Salt, ki je izšel leta 2021. Novi album, katerega izid je predviden za leto 2024, bo nosil naslov Let the Dead Bury Their Dead. Vseboval bo 10 skladb. Fantje ne skrivajo, da bo novi album najtežji do sedaj, saj se stilsko vračajo k deathmetalskim koreninam, ki so bile najbolj prisotne na prvencu Free At Last ter drugemu albumu Tree Of Life. Posledično bodo na albumu spet prevladovali growl in scream vokali, zato so se pri Inmate odločili k sodelovanju povabiti dodatnega pevca, ki bi pokril ta segment vokalov pri produkciji. Vse interesente vabijo, da skupino kontaktirajo na email info@inmate-band.com. Kljub predvidenemu izidu naslednje leto lahko kakšen single pričakujemo že letos.«

27. 1. 2022

Avstralski progresivci Blinded By Hope predstavljajo besedilni video za svoj najnovejši komad Messiah Liar. Komad bo moč najti na bandovem prihajajočem celovečercu We Are, ki naj bi izšel 18. februarja pri založbi Wormholedeath.

2. 11. 2021

Za noč čarovnic so ameriški punk/hardcore metalci Bleach Everything izdali svež singel Fix Your Heart or Die. Komad je ogledalo nujnosti iskanju smisla, ki so jo bili mnogi posamezniki primorani najti ali se soočiti, ko se je enkrat svet obrnil na glavo. Pesem lahko poslušate na Bandcamp profilu zasedbe, v prihodnjem letu pa lahko pričakujete še nov LP.

Avtorica: Mateja Felc
14. 9. 2021

Švedska epic doom metal zasedba Sorcerer je posnela videospot za svojo priredbo klasike Gates Of Babylon od Rainbow, ki je bila originalno objavljena leta 1978 na albumu Long Live Rock 'N' Roll. Nov single je že na voljo na vseh digitalnih platformah.

Kitarist Kristian Niemann pravi: »Ko sem poskušal najti način, kako aranžirati Gates Of Babylon in ustvariti drugačno vzdušje, sem si poskušal predstavljati, kako bi zvenelo, če bi skladbo namesto Ritchieja Blackmora napisal Tony Iommi. Verjetno bi bila počasnejša in težja, morda nekoliko nižje uglašena. Uvod v klaviature smo preskočili, ker ne bi mogli ujeti čarobnosti izvirnika. Mi smo se imeli super na snemanju in na splošno smo zelo veseli, kako se je na koncu vse skupaj izšlo. Upamo, da bo všeč tudi našim poslušalcem.«

21. 7. 2021

Prekmurski simfonični black metalci Dark Sphere so minuli teden izdali single z naslovom Brimstone and Fire. Po njihovih besedah gre za najtemačnejši in najbrutalnejši komad, ki so ga kdaj koli posneli.

Zasedbo trenutno tvorijo Aleksej Ošlaj (vokal), Zoltan Durič (kitara), Miroslav Žitek (bas kitara), Rebeka Vučko (klaviature) in Darko Senčar (bobni), sicer pa je peterica pri miksu in masteringu sodelovala z Mihaelom Jelenkom, za video pa je poskrbel Jure Jerebic.

21. 6. 2021

Bullet For My Valentine bodo 22. oktobra pri Spinefarm/Search & Destroy izdali samonaslovljeni sedmi studijski album. Kot sami pravijo, gre za njihov najtrši album do sedaj, komadi pa nosijo sledeče naslove:

Parasite
Knives
My Reverie
No Happy Ever After
Can't Escape The Waves
Bastards
Rainbow Veins
Shatter
Paralysed
Death By a Thousand Cuts

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2021

Ljubljančani Noctiferia vas vabijo k ogledu besedilnega videa za kultno pesem Tanz mit Laibach, ki se nahaja na bližajočem se tribute albumu Reforma. Ob tej priložnosti se jim je pridružil legendarni Attila Csihar, ki je pesmi podaril svoj glas. Zasedba pravi, da je to verjetno pesem, ki jo je bilo najtežje prirediti, vendar se je zaradi odlične izvedbe gosta in končnega rezultata splačalo.

 

Avtorica: Tina Novaković
25. 3. 2021

Britanska black metal stvaritev Kassad je izdala single The Maze, ki je pred dobrim letom dni nastala skupaj z aktualnim albumom London Orbital, vendar je na njem ni mogoče najti. Slabih osem minut temačnega, s tesnobo prežetega, hladnega urbanega post black metala lahko slišite spodaj.

Avtorica: Tina Novaković
15. 3. 2021

Kankar, black metal duet iz Turingije, je nedavno objavil še dve pesmi z bližajočega se prvenca Dunkle Millennia, ki izide konec prihodnjega tedna pri založbi Eisenwald Records. Verjetno najtemnejšo pesem z albuma, ki je hkrati tudi naslovna pesem, Dunkle Millennia, lahko slišite tukaj, spodaj pa prisluhnite nekoliko poskočnejši predstavnici Festmahl für die Krähen.

 

Avtorica: Tina Novaković
23. 2. 2021

Avatarium so objavili video za priredbo Eurythmics klasike Here Comes The Rain Again, ki je bil nedavno v živo posnet v studiu.

»Med delom v studiu smo želeli posneti in interpretirati nekaj pesmi, ki so nas navdihovale že skozi leta. Poskušali smo najti tudi take, ki niso bile preveč očitne, kot na primer skladbi od Black Sabbath ali Led Zeppelin. Začeli smo s preigravanjem te čudovite pesmi skupine Eurythmics, všeč nam je bilo tisto, kar smo slišali, in to je sedaj rezultat. Objavili bomo še nekaj posnetkov, ki so nastali takrat pod skupnim imenom Deep Well Sessions,« še dodaja skupina.

15. 1. 2021

Italijanski okultni doomerji 1782 nameravajo spomladi pri založbi Heavy Psych Sounds izdati svoj drugi dolgometražni album, ki naj bi bil njihov najtežji izdelek do sedaj.

Skupino 1782 po novem sestavljajo Marco Nieddu (kitara, vokal), Gabriele Fancellu (bobni, spremljevalni vokal) in Francesco Pintore (bas).

7. 12. 2020

Srbska death/thrash metal velesila Infest je ekskluzivno za naš portal razkrila vse podrobnosti o prihajajočem studijskem albumu Psychosis. V soboto so se fantje odpravili v studio Citadela v Beogradu, kjer so že začeli s snemanjem bobnov in kjer bodo posneli tudi vokale. Nato se bodo preselili v studio Vortex, kjer bodo posneli kitare in bas. Za produkcijo bo poskrbel domačin Rodoljub Raičković, za mastering pa bodo album poslali na Švedsko v roke Danu Swanöju. 

Album bo glasbeno gledano ponudil 8 komadov (plus intro), tematsko pa se bo vse vrtelo okoli najtežjih duševnih bolezni, ki jih bodo obdelali skozi okvir religije in z vidika položaja, v katerem je trenutno družba. Glasba bo seveda standardno maksimalno agresivna, a so se tokrat fantje odločili za dodaten poudarek na atmosferičnosti. Tako nas bodo na albumu presenetili tudi počasnejši komadi, ki pa bodo dopolnjeni z drugačnimi zvoki. To pa naj seveda ostane presenečenje, ki je rezultat razvijanja novih idej, na katere je band zelo ponosen. Posebni gostje na ploščku so Ross Dolan in Robert Vigna (oba iz Immolation) ter Igor Miladinović (Chaosium). Za naslovnico je poskrbel Toderico Roberto.

Album Psychosis bo aprila prihodnje leto izšel pri Defying Danger Records, le mesec kasneje, torej maja, pa imajo najavljeno že prvo turnejo. Poleg tega je zasedba potrjena tudi za Vienna Metal Meeting 2021 (Avstrija) in Metal Magic (Danska), turneja pa jih bo vodila tudi v Nemčijo in na Poljsko. Zaradi trenutne situacije pa je seveda vse v zvezi s koncerti pod velikim vprašajem.

Avtorica: Tina Urek
24. 3. 2020

Znan je datum za 70000 Tons Of Metal 2021, najtežji metal festival na svetu. Festival, ki bo prihodnje leto star 10 let in bo potem takem izveden že 11. zapored, se bo tradicionalno odvijal 4 dni, in sicer konkretno med 7. in 11. januarjem 2021. Povratno križarjenje bo potekalo od Miamija (Fort Lauderdale) do mesta Ocho Rios na Jamajki. Za vtise z letošnje edicije preverite video spodaj:

 

24. 12. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Leto je naokoli in ta petek se spet obeta najbolj vroča prednovoletna žurka daleč naokoli!
Za to bodo tudi tokrat poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, medzvezdni jebači Space Unicorn On Fire, ki bodo Orto Bar preželi s svojimi kozmičnoseksualnimi ritmi, penetrirajočimi riffi in hlačke trgajočim vokalom.

To bo eden od njihovih izjemno redkih koncertov, zato si 27. december zacahnajte z rdečo v koledar in izkusite moč Samorogov tudi v živo!«

Avtor: Gorjanec
19. 2. 2019

Slipknot so na portalu Youtube v celoti objavili dokumentarni film Welcome to Our Neighborhood, ki so ga leta 1999 izdali na VHS-u in nato leta 2003 na DVD-ju. Filma nikoli ni bilo možno najti na spletu, ampak le redke bootlege. Slipknot so trenutno tudi v fazi snemanja novega albuma.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija