VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes bodo 22. marca pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega so posneli tudi video za skladbo Realm of Dark Waves, ki si ga lahko ogledate spodaj. Poleg tega je znan seznam vseh pesmi:

Forged by Fire
Realm of Dark Waves
Who Wants to Live Forever
Hammer of the Gods
In Eternity
Fear the Serpent
Goddess of the Night
Sons of Triglav
Elder Spirit
Einherjar
Sail with the Dead

18. 12. 2023

Božič je tu in s tem tudi naša zadnja nagradna igra v letu 2023. Metal Dedek Mraz vam letos prinaša dva jubilejna izdelka, potek nagradne igre pa najdete tukaj.

6. 12. 2023

Konec poletja smo poročali, da simfoniki Leaves' Eyes za naslednje leto napovedujejo izid novega albuma. Zdaj je zasedba razkrila, da bo naslednji album nosil ime Myths Of Fate in bo izšel pri založbi AFM Records. Celotnega seznama komadov novega albuma band še ni objavil, je pa na voljo že video za single Forged by Fire, ki si ga lahko ogledate spodaj.

19. 12. 2022

Božič je tu in s tem tudi naša zadnja nagradna igra tega leta. Metal Dedek Mraz vam letos prinaša Paranoidovo skodelico, navodila nagradne igre pa najdete tukaj.

20. 12. 2021

Božič je pred vrati, zato je naša letošnja nagradna igra »Metal Dedek Mraz 2021« kot nalašč za vse, ki si želijo privoščiti nekaj dobrega zase. Zagotovite si lahko enega izmed spodnjih izdelkov:

  1. Ambra - Cor
  2. Ashine - Force of Nature
  3. Conventus Cerris - Temna Voda
  4. Grazil Records & Friends Volume 1
  5. Sovrag - Tribute To Death (EP)
  6. Terminal Disease - Kingdom of One (EP)
  7. Viperstone - Planet Paranoia

In kako pridete do tega? Sledite povezavi do današnje nagradne igre.

14. 12. 2020

Da smo se v uredništvu spletnega metal časopisa Paranoid odločili, da vas v mesecu decembru tradicionalno obdarimo z različnimi metalskimi dobrinami, ste morda že opazili med našo zadnjo nagradno igro, v kateri smo razdelili kar 6 slovenskih metal albumov. V podobnem vzdušju nadaljujemo tudi z našo zadnjo letošnjo nagradno igro »Metal Dedek Mraz«, v kateri s pomočjo Metal Dedka Mraza ne boste samo imeli možnost osvojiti kratko majico s Paranoidovim dizajnom, temveč boste kot dodatno darilce prejeli tudi letošnje Paranoidove kulice, odpirače, ki so še več kot samo to, in seveda že tradicionalne žepne koledarčke za leto 2021, s katerim seveda vsi upamo, da bo koncertno in festivalsko življenje spet zaživelo.

Če torej želite prejeti kakšno od Paranoidovih darilc, se udeležite aktualne nagradne igre ali pocukajte katerega od naših sodelavcev za rokav, kajti paketki z darilci so bili že prejšnji teden odposlani na različne konce Slovenije. Veliko sreče!

28. 12. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Leto je naokoli in spet se obeta najbolj vroča prednovoletna žurka daleč naokrog!
Za to bodo tudi tokrat poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, medzvezdni jebači Space Unicorn On Fire, ki bodo Orto Bar preželi s svojimi kozmičnoseksualnimi ritmi, penetrirajočimi riffi in hlačke trgajočim vokalom.
To bo eden od njihovih izjemno redkih koncertov, zato si 28. december zacahnajte z rdečo v koledar in izkusite moč Samorogov tudi v živo!
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.
Po koncertu se žurka iz zgornjega nadstropja preseli v halo Kadilnice, kjer bo metal glasba odmevala pozno v noč. Obiskal nas bo tudi Metal Dedek Mraz s polno vrečo daril tako za pridne kot tudi poredne metalce!«

Avtor: Gorjanec
27. 12. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »Leto 2016 se bliža koncu in brez tradicionalnega prednovoletnega metalskega žura pač ne gre!
V ta namen se 29. decembra k nam v goste ponovno vračajo medzvezdni mamo(inhčerko)jebci Space Unicorn on Fire, ki so znani po tem, da s svojim šovom vedno poskrbijo za odlično žurko.
Letos prihajajo ob prav posebni priložnosti, saj bodo na ta dan izdali svoj dolgo pričakovani studijski prvenec z naslovom Gallop Through the Stars!
Na odru se jim bodo pridružili tudi posebni gostje, njihova identiteta pa naj do koncerta ostane skrivnost.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju Orta znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.
Po koncertu pa nas bo obiskal še dobri stari Metal Dedek Mraz, ki bo vse pridne metalce nagradil z darili, obdarovanci pa mu hvaležnost seveda lahko izkažete tudi s kakim pivom.
Se vidimo na blasfemičnem sežiganju starega leta!«

Avtor: Gorjanec
22. 12. 2016

Space Unicorn on Fire so pripravljeni, da lansirajo debitantski album Gallop Through the Stars v vesolje. Album bo izšel 29. decembra s spremljevalnim koncertom v Orto Baru, do takrat pa lahko uživate v dražilniku.

31. 12. 2015

Ekipa Paranoida in Metal Dedek Mraz™ vam želi srečno, zdravo in uspešno 2016!

18. 12. 2015

Dirty Skunks sporočajo: »Juhuhu, božič je že skoraj tu! Koga briga … Važno je, da je naslednji petek dela, šole in faksa prost dan in ga zato lahko 24. decembra, na posebnem četrtkovem metal večeru Kadilnica of Death, zažuramo, kot se za metalce spodobi! Leto je namreč naokoli in napočil je čas za skrunjenje vsega svetega s tradicionalnim dogodkom X-Mas Massacre!
V ta namen se k nam v goste ponovno vračajo medzvezdni jebači Space Unicorn on Fire, ki so znani po tem, da s svojim šovom vedno poskrbijo za odlično žurko. Tokrat v svojem repertoarju obljubljajo še nekaj prav posebnih presenečenj, tako da njihovega koncerta res ne gre zamuditi!
Za ogrevanje bodo poskrbeli iz pepela vzdignjeni novogoriški melodični heavy/power metalci Silent Pray, ki so s svojim osvajalskim pohodom dobre glasbe žejnih ušesnih brbončic vsenaokrog začeli šele dobro leto nazaj. Tokrat se bodo ljubljanski publiki predstavili prvič, zato ne zamujajte!
Vrata koncertne dvorane v zgornjem nadstropju Orto Bara bomo namreč odprli ob 21:30, kmalu zatem pa bodo s svojim nastopom že pričeli Silent Pray. Za njimi bo na oder po mlečni cesti pridrčala vroča peterica, ki sliši na ime Space Unicorn on Fire, in vas s svojim soničnim rajcanjem popeljala v drugo galaksijo!
Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, na metal večeru v hali Kadilnice pa kot ponavadi vstopnine ni! Tam bo kot vedno metal večer potekal od 21h dalje, tokrat ponovno pod budnimi očmi selektorja Ropea (Everything Goes). Po koncertu pa nas bo obiskal še dobri stari Metal Dedek Mraz, ki bo vse pridne metalce nagradil z darili, obdarovanci pa mu hvaležnost seveda lahko izkažete tudi s kakim pivom!
Se vidimo na blasfemičnem praznovanju prihajajočega novega leta!«

Avtor: Gorjanec
19. 12. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Leto je naokoli in nastopil je čas za tradicionalno prednovoletno metal žurko, ki se bo kot ponavadi odvila na zadnji četrtek v tekočem letu. Ker ta tokrat pade direktno na izprijeni kvazipraznik, imenovan božič, bo naš bogokletni dogodek nosil naslov X-Mas Massacre. Če ste z veseljem in iskrico v očeh pričakovali, da se bo na metal večeru v Kadilnici Of Death pojavil tudi Božiček, boste razočarani, kajti doletel ga je strašanski glavobol (glej plakat), zato se žurke ne bo mogel udeležiti. Nas bo pa zato tako kot vsako leto okoli polnoči ponovno obiskal naš dobri stari prijatelj Metal Dedek Mraz s polno vrečo daril za pridne metalce in metalke! Ker pa Metal Dedek Mraz nima milijon pritlikavih sužnjev, ki bi mu izdelovali darila kot po tekočem traku, so k le-tem dobrosrčno prispevali Metaldays, Metal Blade Records, On Parole, Dirty Skunks ter vaš najljubši webzine, Paranoid, pa seveda tudi nekateri domači bandi in drugi dobrotniki. Da bo obdarovanje še bolj veselo, pa nekega naključnega srečneža čaka prav posebno presenečenje, saj bo kot glavno darilo večera prejel Metaldays survival kit, ki vsebuje nahrbtnik, brisačo, organsko milo, toaletni papir, nalepko za na avto ter tedensko vstopnico za naslednjo edicijo festivala!
Če se ne boste že preveč napili na božični družinski večerji ali kaki drugi neprijetni praznični dolžnosti, je obisk Orta obvezen! Vrteli bomo največje rock in metal hite, od 21h pa vse do jutra! Veseli Dihurčki vam želimo krvav božič in kovinsko novo leto!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
24. 12. 2013
Space Unicorn On Fire sporočajo: »Za ogrevanje na četrtkovo Kadilnico Of Death fantje iz Space Unicorn On Fire objavljamo čisto novi single Medzvezdna Mačkica! Bodite še maksimalno pridni do takrat, pa vam Metal Dedek Mraz morda prinese darilo! Se vidimo v četrtek v Ortu!« /P.G./

23. 12. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Skoraj točno eno leto po incidentu se na kraj zločina vračajo Space Unicorn On Fire, odštekani fantje, ki so s svojim premiernim koncertom v okviru Kadilnice Of Death razprodali Orto Bar in se izstrelili med zvezde. Vesoljski samorogi slovijo po energičnem performansu in izvenzemeljski žurki, s čimer so si hitro prislužili tudi nastope na festivalih MetalDays in Paranoid Mania, tokratni četrtek pa bodo slavili obletnico svojega prvega nastopa. Vstopnina za koncert, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, kot vedno znaša 4 €, s člansko izkaznico pa je vstopnica brezplačna.
Pred, med in po koncertu bo v Kadilnici Of Death potekal tradicionalni prednovoletni žur, na katerem bo za pester nabor metal hitov skrbel DJ Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated), obiskal pa nas bo tudi Metal Dedek Mraz, ki bo obiskovalcem razdelil polno vrečo metalskih darilc. Jebeš silvestrovo! Najboljša (pred)novoletna žurka je v Kadilnici Of Death!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
24. 12. 2012
Dirty Skunks sporočajo: »Prednovoletna tradicija se nadaljuje! Na zadnji metal večer v koledarskem letu, 27. 12., nas bo kot že vsako leto poprej tudi tokrat obiskal Metal Dedek Mraz, ki bo prinesel polno vrečo daril za pridne metalce in druge obiskovalce Kadilnice Of Death. Da bo večer še bolj spektakularen, nas bodo v višave vesolja popeljali Space Unicorn On Fire, popolnoma nova »dream team« metal zasedba, ki se nam bo premierno predstavila v živo. Koncert se bo odvil v zgornjem nadstropju Orto Bara z začetkom okoli 22.30 (vstopnina 4 €, s člansko izkaznico zastonj), potem pa ste vabljeni v Kadilnico Of Death, kjer bodo imeli Vesoljski Samorogi naprodaj tudi svoje majice, vsi skupaj pa bomo nato pričakali obdarovanje Metal Dedka Mraza ter zažurali pozno v noč!«

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija