VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 6. 2024

Wardruna so objavili koncertno izvedbo skladbe Grá, ki so jo posneli med lanskim jesenskim enakonočjem na Akropoli v Atenah.

Avtor fotografije je Sebastian Lom.

10. 6. 2024

Domači astralni death metalci Siderean sporočajo, da so končali snemanje drugega albuma. Naslov sicer še ni znan, je pa band razkril, da je snemanje in miks opravil Anže Čanžek, mastering Gabriele Gramaglia, bobni pa so bili posneti v NegligenceStudiu.

Avtor fotografije je Matija Zupan.

5. 6. 2024

Ljubljanski progresivni death metalci Morost so včeraj razkrili novega člana. Dolgoletnega vokalista Jonasa Savška bo nasledil Vid Fekonja (Dickless Tracy, Slugpit).

V novi postavi se bo band predstavil 29. junija na Mostovni, sicer pa se fantje trenutno ukvarjajo z naslednjim albumom, ki ga bodo posneli predvidoma jeseni.

Avtor fotografije je Grega Stamenovič.

3. 6. 2024

Mladi heavy metalci Godzilla so objavili live video za priredbo Uniformiranci (Pomaranča) in avtorsko skladbo Boj. Skupen videoposnetek za obe pesmi, ki je nastal na Srečanju osnovnošolskih ansamblov Slovenije »ŠANS 2024« v Lendavi, najdete tukaj, kratko reportažo v obliki zapisa, videa in fotografij pa lahko preverite na spletni strani OŠ Naklo. Godzila so:

Svit: solo kitara, vokal,
Nace: ritem kitara,
Oskar: bobni,
Katjuša: bas kitara.

Avtor fotografije je OŠ Naklo.

3. 6. 2024

Domači hard rockerji Pelhan sodelujejo v izboru za pesem in pol Radia Koper. Sodelujejo 3rd Planet z Večno mlad, Buržuazija s Hint in Pelhan z Mrzlo pivo na soncu, ki je del aktualnega albuma Zgrabi me. Svoj glas lahko oddate na spletni strani Radia Koper.


Avtor fotografije je Radio Koper.

6. 5. 2024

Biografija kultne švedske black/viking zasedbe Bathory bo izšla s pomočjo Pagan Records 29. maja tudi v angleščini. Prednaročila so že možna.

3. 5. 2024

Ljubljanska zasedba Slugpit, v kateri delujejo nekdanji člani Teleport in Natt, je v sredo svojo glasbo predstavila v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. Tri od šestih komadov z debitantskega EP-ja Mentally Unengaged, ki ga bodo izdali sredi meseca, ponuja v posluh na Bandcampu.

Člani Slugpit so:
Vid Fekonja – vokal
Joao C. – bobni
Matej Veren – baskitara
Jan Medved – kitara

Avtorica fotografije je Ronja Matijevec Jerman.

26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

2. 4. 2024

Domači speed/heavy metalci Big Bad Wolf so predstavili novega člana, in sicer zdaj bobne pri njih igra Tilen »Towelie« (na fotografiji na sredini).

Big Bad Wolf lahko v novi postavi preverite že naslednji teden z Okl's Fruitloops in ParanoisE na naslednji Kadilnici of Death, ki bo v četrtek 11. aprila v Menzi pri Koritu.

25. 3. 2024

Po 40 letih delovanja je izšel album Vol. 1, prvenec finskih heavy metalcev Cobra 1981.

Avtor fotografije je Roosa Sippola.

14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

14. 3. 2024

Slovenski black metal romantiki Dekadent za nastop na 25. obletnici Paranoida pripravljajo prav poseben nastop. Šlo naj bi za retrospektivni nastop, kjer se bodo sprehodili skozi celotno diskografijo in odigrali tudi svežo stvaritev s prihajajočega albuma.

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

11. 3. 2024

Po tem, ko so Dickless Tracy na nedavnem koncertu v kamniški Kotlovnici samo bežno predstavili novega pevca, se je zasedba ta konec tedna na Facebooku uradno predstavila kot kvartet. Band torej zdaj sestavljajo (na sliki od leve proti desni): Jernej Rejc (bas), Tomi Cepanec (kitara/vokal), Vid Fekonja (vokal) in Ivan Cepanec (bobni).

Avtor fotografije je K. Kalin.

8. 3. 2024

Alexey Polyansky se je po desetih letih vrnil k domačim progresivcem Seventh Station. Tako pravi band: »Please give a warm welcome-back shout-out to Alexey for coming back to the band after 10 years of absence. Alexey is a very gifted musician and he will fill up the missing gap in the band in the bass guitar role. Alexey was also the co-founder of Seventh Station and we are so happy to see him come home.«

Avtor fotografije je Valeriy Lapshov.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
KONCERTI & FESTIVALI
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj